Home » Life & Style » 10 cele mai frumoase plaje din Italia. Locuri superbe la mare pe care trebuie să le vezi

10 cele mai frumoase plaje din Italia. Locuri superbe la mare pe care trebuie să le vezi

Ileana Mladinoiu / 05.05.2022, 13:05

Dacă gastronomia, istoria și monumentele Italiei nu au fost suficiente pentru a vă convinge să descoperiți această minunată țară europeană, atunci vedeți ce vă rezervă peninsula în ceea ce privește plajele. De la Marea Mediterană la Marea Adriatică și la Marea Tireniană, există o mulțime de opțiuni pentru a găsi plaja perfectă.

Cele mai frumoase plaje din Italia. Top 10

Din Sicilia până în Toscana, trecând prin Puglia și Sardinia, iată mai jos o selecție a locurilor superbe de la mare pe care trebuie să le vezi.

1.Baia del Silenzio

În nord-vestul Italiei, în regiunea Liguria, se află fermecătorul oraș Sestri Levante. Centrul său, situat pe un promontoriu stâncos, este construit pe un istm care desparte golful în două plaje mirifice. Una dintre ele, Baia del silenzio (Golful Tăcerii) este cea mai pitorească cu o priveliște frumoasă asupra caselor colorate ale portului. Este locul ideal pentru o scurtă baie în apa turcoaz, la doar 50 de kilometri de Genova. Dacă ești curios, poți profita pentru a descoperi vecina sa Baia delle Favole (Golful Basmelor).

2.Cala Bianca

În sud-vestul Italiei, se află a doua plajă de vis. Aceasta este Cala Bianca (Golful Alb) din provincia Campania, la aproximativ 3 ore de mers cu mașina de la Napoli. Această plajă este situată în regiunea Cilento, una dintre cele mai frumoase și sălbatice regiuni ale țării. Este, de asemenea, listată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cala Bianca își trage numele de la nisipul său imaculat. În 2013, Cala Bianca a fost pe prima poziție în top cele mai frumoase plaje din Italia, conform asociației de mediu Legambiente. Pe lângă decorul său ceresc, apa sa este una dintre cele mai curate din țară.

3.Plaja Marina di Pescoluse

Aflată în sudul îndepărtat al Pugliei, plaja Marina di Pescoluse este supranumită micuța „Maldive del Solento”. Considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Puglia, unică grație nisipului alb si fin provenind dintr-o rocă calcaroasă, ce este atinsă de marea limpede si cristalină, plaja are o lungime de 5 km.

Ideală pentru plimbări lungi la răsărit sau pentru a face jogging de-a lungul litoralului. Apele sale puțin adânci și parcarea imensă atrag familiile de turiști.

4.San Vito lo Capo

În vârful extrem al Siciliei de est, în provincia Trapani, la capătul Rezervației Zingaro, plaja San Vito lo Capo se întinde de-a lungul unui golf dominat de Monte Monaco. Nisipul fin, apa translucidă te fac să crezi că ești în Caraibe. În plus, pentru că apele sale limpezi sunt puțin adânci, plaja este potrivită pentru copii. Are formă de semilună și se desfășoară pe mai bine de 3 km.

5.Cala Rossa

Este bijuteria insulei Favignana. Insula fiind puțin cunoscută, rămâne liniștită și sălbatică, încă neatinsă de turismul de masă. De asemenea, această plajă trebuie câștigată. Se ajunge după o traversare cu feribotul de 30 de minute din Trapani, după care va trebui să fii vigilent, căci stânca poate fi uneori alunecoasă și abruptă. Culoarea albă a stâncii constituie un contrast frumos cu albastrul apei. Peisajul său pitoresc a făcut ca plaja să fie supranumită „micul Tahiti”.

6.Cavoli

Pe coasta de sud a insulei Elba, amplasată într-un golf înconjurat de tufe  mediteraneene, plaja Cavoli este împărțită în două de o stâncă. Cea mai mare parte este deosebit de populată vara, atât de familii, cât de tineri entuziaști ai petrecerilor pe plajă . Deși, mai mică, partea de vest este, de asemenea, liniștită și „sălbatică”.

7.Torre del Lago

Plaja care se întinde cât se vede cu privirea între Torre del Lago și Viarregio este una dintre bijuteriile Toscanei maritime, derulându-și kilometrii de nisip fin și ape limpezi, mărginite de păduri de pini. Site-ul este împărțit între plaje pentru familii cu șezlonguri și umbrele de soare de închiriat. Iubitorii de muzică Puccini preferă malul plăcutului Lac Massaciuccoli, unde se află Vila Puccini.

8.Scala dei Turchi

La aproximativ 15 kilometri de Agrigento, acest golf oferă un cadru unic. Marea și eroziunea au format un monument stâncos în trepte, un amestec de lut și cretă. Contrastul dintre albul orbitor al stâncilor, apa turcoaz, fâșiile subțiri de nisip și cerul azuriu creează impresia unui paradis care încântă pe oricine merge acolo, mai ales pe fotografi.

9.La Pelosa din Stintino

Pe plaja din La Pelosa, apa translucidă arată ca nuanțele cerești ale mărilor tropicale. Este astfel propice explorărilor subacvatice pentru pasionații de snorkeling. Oamenii vin aici și pentru a-i admira panorama, cu vedere la insulele sălbatice Asinara și Piana.

10.Berchida

Situată în provincia Nuoro, în Orosei, plaja Berchida este destinată în mod special celor care caută intimitate. Datorită dimensiunilor sale impunătoare, plaja nu pare niciodată aglomerată, nici măcar în perioadele de vârf turistic. Întinderile sale vaste oferă o ocazie perfectă de a-i contempla apa limpede și nisipul cenușiu deschis.

Sardinienii susțin că plajele lor sunt printre cele mai frumoase din lume. Este dificil să-i contrazici, deoarece coasta lor este expresivă. Pârâuri sălbatice, întinderi de nisip alb, ape limpezi și dune spectaculoase modelează cu pricepere peisajul, sub privirea uluită a turiștilor de pretutindeni.