Home » Life & Style » 10 flori de grădină care înfloresc toamna. Îți transformă grădina într-un adevărat colț de rai. FOTO

10 flori de grădină care înfloresc toamna. Îți transformă grădina într-un adevărat colț de rai. FOTO

Cojocaru Cristian / 26.08.2021, 12:28

Toamna se apropie cu pași repezi dar acest lucru nu trebuie să te întristeze pentru că grădina ta poate arăta în continuare superbă, existând flori care înfloresc și în acest anotimp.

Flori care înfloresc toamna

Temperaturile din ce în ce mai scăzute încep să își facă simțită prezența. Acest lucru s-ar putea să te demoralizeze pentru că florile preferate nu vor mai fi înflorite în colțul tău de relaxare: grădina. Chiar dacă toamna este pe picior de sosire, asta nu înseamnă că nu ne mai putem bucura în continuare de frumusețea florilor.

Există câteva flori pe care le poți planta din timp, astfel că te pot bucura în continuare de un colorit impresionant în timp ce îți bei cafeaua sau citești o carte.

Crizantema

Această floare face parte din familia Asteraceae, iar ca rude putem menționa daliile și gălbenelele, toate acestea fiind similare cu margaretele. Crizantemele sunt niște flori rezistente care se poate cultiva atât la ghiveci cât și în grădină. Există zeci de soiuri în diferite culori, astfel că planta începe să înflorească la sfârșitul lunii august și rezistă până în luna octombrie.

Brândușa de toamnă

Făcând parte din familia Liliacee, floarea este originară din Europa. Planta crește cu precădere în zonele de deal și multe. Cultivarea acesteia în grădini are mai mult scop medicinal. Floarea este una puternică dar totodată și una otrăvitoare, atât la nivel mondial cât și pe teritoriul țării noastre.

Trandafirul

Trandafirul este una dintre cele mai cunoscute și apreciate flori din întreaga lume. Floarea este una frumoasă atât pe perioada verii cât și a toamnei. O plantă care încâtă ochii oricărei persoane care iubește florile, trandafirii cățărători sau buchetele de trandafiri în nuanțe de roz sau roșu nu încetează să își producă efectul și în acest anotimp.

flori înfloresc toamna
Chiar si toamna, gradina ta poate fi viu colorata

Anemona

Anemonele la rândul lor se numără printre florile de toamnă. Prezentând culori vii, plantele înfloresc de la începutul lunii septembrie până la sfârșitul lui octombrie. Toamna lungă și răcorosasă este perfectă pentru această floare care, pare să iubească temperaturile mai scăzute.

Ochiul boului

Callistephus chinensis este o floare originară din Extremul Orient, adică Japonia și China. Fiind o floare ornamentală, ea îți poate bucura privirea toamna, fiind una dintre vedetele sezonului. În diferite culori, roz, roșu, mov, alb, ochiul boului este floarea perfectă care îți poate completa grădina dar și pe care o poți păstra la interior.

Mielareaua

Vitex Agnus Castus sau Fructul Castității este floarea care oferă în aceată perioadă a anului un superb spectacol în nuanțe de albastru. Florile sunt poziționate precum boabele de struguri.

Florile de piatră

Culorile vii precum roșu, portocaliu, roz, galben și alb pot fi întâlnite în cazul acestor flori. Sunt niște plante mici dar rezistente, având în vedere că ele cresc în soluri în care alte plante nu ar putea, de aici și numele . Acestea se înmulțesc în lunile martie și aprilie prin semințe, dar și cu ajutorul celor căzute pe sol după perioada de înflorire. Acestea înfloresc din luna mai până toamna.

Yuca de grădină

Yuca de grădină sau Yucca Filamentosa este o plantă care la rândul său înflorește toamna. Este o plantă ornamentală și înflorește foarte des, având mai multe nuanțe de alb.

Dalia

Dalia este una dintre cele mai spectaculoase flori ale anotimpului datorită culorilor dar și a dimensiunilor sale. Această plante cuprinde 15 specii care pot atinge dimensiuni și de 2 metri. În timpul primăverii și verii planta se dezvoltă, iar toamna floarea izbucnește într-o minunată paletă de culori.

Aceasta poate fi de culoarea alb, roz, violet, portocaliu, galben sau grena. Din cauza faptului că iubește soarele, planta trebuie ferită de locurile întunecate și unde vântul bate mai puternic. Este recomandată udarea din abundență în timp ce solul în care se află are nevoie de humus.

Gladiola

Gladiola este una dintre cele mai întâlnite flori de toamnă pentru grădină, frumusețea ei făcând imposibil să nu te oprească din loc pentru a o admira. Se adaptează ușor mediului iar paleta de culori este una bogată. Planta are nevoie de apă multă iar solul trebuie afânat. Originară din Africa de Sud se mai numește și floarea aventurierilor. Dimensiunile acesteia sunt cuprinse între 50 – 100 de centimetri.