Home » Life & Style » 10 superstiții din popor legate de mâncare. Ce semnificație au de fapt bulele din cafea

10 superstiții din popor legate de mâncare. Ce semnificație au de fapt bulele din cafea

Balan Daniel / 26.01.2022, 10:16
10 superstiții din popor legate de mâncare. Ce semnificație au de fapt bulele din cafea

Există o vorbă care spune că magia se întâmplă în bucătărie. Iar atunci când gospodinele își petrec zilnic mult timp în bucătărie, pregătind mesele pentru cei dragi, este inevitabil să nu apară superstiții din popor legate de mâncare, care s-au tot dezvoltat de-a lungul anilor. Fie că își au originea în vrăjitorie, folclor, astrologie sau chiar în întâmplări ciudate, oamenii au început să creadă din toată inima în aceste forțe ritualice care păreau prea reale pentru a fi pur și simplu o coincidență.

Superstiții din popor legate de mâncare

După secole de practică, aceste povești de odinioară legate de mâncare au fost transmise din generație în generație. Și, ca toate superstițiile, ele s-au schimbat în timp și, în cele din urmă, au devenit parte din folclorul bucătăriei. Descoperă dacă știai și tu toate aceste superstiții din popor legate de mâncare și ce trebuie să faci pentru a „evita” sau „scăpa” de nenorocire.

1. Se spune că bulele din cafea reprezintă bani. Pentru a câștiga o sumă mare de bani, trebuie luate cu o linguriță și mâncate. Cu cât mâncăm mai multe bule, cu atât suma va fi mai mare.

2. O superstiție din China spune atunci când tăiem tăițeii, ne tăiem, de fapt, zile din viață. Asta pentru că ei simbolizează lungimea călătoriei noastre pe acest tărâm. De aceea, cei superstițioși ar trebui să evite să mai taie spaghetele.

3. Superstiții din popor legate de mâncare. Dacă ai văzut vreodată un fermier care aruncă ouă pe un câmp neroditor, acest lucru are o explicație clasă. Se spune că ouăle sunt simbolul fertilității, iar uneori fermierii le împrăștie pe câmp sperând la recolte bogate.

4. O altă superstiție legată de ouă spune că dacă dăm peste unul cu două gălbenușuri, este semn că cineva cunoscut se va căsători sau va avea gemeni.

Superstiții din popor despre mâncare
Superstiții din popor despre mâncare

5. Grijă mare cu solnița! Se spune dacă vărsăm sare, este ghinion și urmează să ne certăm cu cineva. Totuși, există și un remediu pentru acest lucru: trebuie să aruncăm sare peste umărul stâng, cu mâna dreaptă. Se spune aceasta va ajuge direct în ochii diavolului și în orbește, în așa fel încât să nu ne mai poată pune bețe în roate.

6. Superstiții din popor legate de mâncare. Zahărul pus în ceai poate fi aducător de vești interesante. Astfel, dacă acesta nu se topește înseamnă cineva te iubește în secret. De asemenea, daca verși ceaiul, este posibil primești o vizită.

7. Daca vrei să faci pe cineva  se îndrăgostească de tine, se spune portocalele fac minuni. Potrivit unei superstiții, dacă împarți cu cineva o portocală, acea persoana se va îndrăgosti de tine.

8. Atunci când tai pâinea, dacă în interior găsești o gaură mai mare, se spune că e semn rău. Înseamnă cineva va muri în curând, gaura reprezentând sicriul. Nu uita atunci când coci pâine acasă, să faci o cruce pe ea, astfel diavolul nu se va mai așeza pe ea pentru a o strica.

9. Superstiții din popor legate de mâncare. Se spune fetele care sădesc pătrunjel, vor rămâne însărcinate mai ușor. Dacă mergi la cineva în vizita și îi duci pătrunjel, se spune că îi aduci ghinion.

10. Dacă vrei află ce îți rezervă anul nou ce vine, în noaptea de Revelion trebuie mănânci 12 boabe de strugure la miezul nopții. Dacă acestea sunt dulci, lunile din an cărora le corespund vor fi bune, potrivit gustos.ro.