Home » Life & Style » 5 flori care se plantează primăvara. Cum îți faci acasă un colț de rai

5 flori care se plantează primăvara. Cum îți faci acasă un colț de rai

Alexandru Cazacu / 25.04.2021, 11:50
5 flori care se plantează primăvara. Cum îți faci acasă un colț de rai

Primăvara își intră în drepturi, iar mulți dintre românii care locuiesc la curte își umplu grădinile cu diferite flori. În continuarea articolului, îți vom prezenta o serie de flori care se plantează primăvara.

Flori care se plantează primăvara. Cum îți faci acasă un colț de rai

După cum spuneam, primăvara a venit, iar mulți dintre cei care locuiesc la case își umplu grădinile cu fel și fel flori precum narcise, zambile, lalele sau trandafiri. Tot în această perioadă ne putem ocupa și de felul în care va arată gradina în lunile următoare. Mai departe îți vom spune ce flori poți să plantezi primăvara.

Trandafiri

Aceste superbe flori se plantează până la jumătatea lunii aprilie, fie ca sunt butași noi, fie că doriți să separați tufele deja existente sau să le transplantați în altă parte. Dacă sunt plantați corespunzător și îngrijiți cu atenție, trandafirii vor înflori până toamna târziu. Butașii acestor flori se țin câteva ore în apă, după care se plantează în gropi adânci, în locuri în care planta se poate bucura de razele soarelui.

Gladiole

De asemenea, florile cu bulbi și tuberculi se plantează până la jumătatea lunii aprilie, dacă vremea este mai rece, iar temperatura solului rămâne scăzută pentru o perioadă mai lungă de timp.

Iasomie

Iasomia se poate planta atât primăvara, cât și toamna. Această plantă iubește razele soarelui, însă se dezvoltă bine și la umbră, dacă are destul spațiu pentru a-și extinde coroana. Această floare cu un miros deosebit nu are prea mari pretenții în ceea ce privește solul, însă un drenaj bun este ideal, pentru că apa în exces afectează înflorirea.

Crini de vară

Crinii au un parfum minunat și nu lipsesc din majoritatea grădinilor. Aceste flori se planează primăvara pentru a te putea bucura de mireasma și frumusețea lor din vară până în toamnă. Bulbii sau semințele crinilor se plantează într-un loc însorit, iar planta trebuie udată cu moderație, deoarece nu tolerează apa în exces.

Flori cu însămânțare directă

Dacă vrei să ai o grădină frumoasă cu flori superbe și plăcut mirositoare, însămânțarea se face primăvara în luna aprilie, când poți să plantezi flori de piatră,begonii, garofițe, petunii sau căițe.

Flori care se plantează primăvara. Cum îți faci din grădină un colț de rai
Flori care se plantează primăvara. Cum îți faci din grădină un colț de rai

Pentru o grădină fabuloasă, florile trebuie îngrijite conform indicațiilor

În cazul în care iubești florile și vrei să ai o gradină foarte frumoasă, florile trebuie plantate în primăvară. Ca să reziste bine la temperaturile ridicate din timpul sezonului estival, este recomandat să le îngrijiți conform indicațiilor specifice fiecăreia.

Este foarte important de menționat faptul că, în general, florile nu se udă în zilele foarte călduroase, atunci când soarele este sus pe cer, din cauză că picăturile de apă de pe frunze și petale vor avea un efect de lupă sub razele soarelui, iar în acest fel florile vor avea de suferit. Este recomandat ca udarea lor să fie făcută dimineața, cât mai aproape de sol, sau seara, după apusul soarelui, când pământul nu mai este încins și apa nu se va transforma în abur care afectează plantele.