Home » Life & Style » 5 rețete cu fasole roșie din conservă. Se prepară simplu și ușor, iar rezultatul final este delicios

5 rețete cu fasole roșie din conservă. Se prepară simplu și ușor, iar rezultatul final este delicios

Cojocaru Cristian / 13.02.2022, 12:24
5 rețete cu fasole roșie din conservă. Se prepară simplu și ușor, iar rezultatul final este delicios

Fasolea reprezintă un ingredient cu nenumărate proprietăți nutritive, fiind una dintre alegerile principale ale vegetarienilor dar și a celor care dispun de o imunitate scăzută. Această sursă de proteine și fibre poate fi utilizată în foarte multe preparate. Alfă cinci rețete cu fasole roșie cărora îți va fi imposibil să le reziști.

Rețete cu fasole roșie pe care trebuie să le încerci

Fasolea roșie la conservă poate fi un aliment atât de versatil în bucătărie încât poate fi combinat în foarte multe rețete. Iată câteva dintre acele rețete pe care trebuie să le încerci și care te vor determina să încerci și altele.

Salată mexicană cu ton şi fasole

Ingrediente:

  • o conservă de fasole boabe;
  • măsline;
  • 3 ouă fierte, tăiate cubuleţe;
  • 3 conservă de ton bucăţi, în ulei de măsline;
  • 1 ceapă roşie, tocata marunt;
  • un ardei roşu, tocat;
  • 2 conserve de porumb dulce;
  • Ulei de masline;
  • Oţet balsamic;
  • Sare.

Mod de preparare:

Pentru început mărunțește ouăle, ceapa, ardeiul și măslinele în cuburi și adaugă-le pe toate într-un bol. Ulterior, toarnă puțin ulei dacă mai este nevoie excluzându-l pe cel din conserva de ton și adaugă sarea și oțetul după preferințe. Aceasta se servește simplă sau împreună cu crutoane.

Omletă cu chorizo, roşii şi fasole

Ingrediente:

  • 420 de gram de fasole în sos roşu;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 170 g chorizo;
  • 125 g roşii cherry;
  • 6 ouă;
  • 2 linguri de lapte;
  • 30 g cheddar;
  • 1 avocado mare;
  • 2 linguri suc de lămâie;
  • 1/2 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare:

Pregătește cuptorul utilizând funcția de grill, iar apoi scoate fasolea și pune-o în cuptorul cu microunde pentru o perioadă de două minute. Într-o tigaie, la foc potrivit încinge uleiul și pune chorizo tăiat felii precum și roșiile tăiate pe jumătate, pentru aproximativ 5 minute, până când chorizo devine crocant.

Amestecă ouăle, laptele și brânză sare, după care adaugă sare și piper după gust. Adaugă brânza rămasă și gătește pentru 5 minute. Apoi adaugă în cuptor compoziția pentru 1-2 minute până când este gătită total. Prepară o pastă din avocado cu sare, piper și suc de lămâie. Taie omleta felii și așează peste fiecare bucată fasole cu pastă de avocado și pătrunjel.

rețete fasole roșie
Chiftele vegetariene din fasole rosie

Chiftele vegetariene din fasole roşie

Ingrediente:

  • 2 căni boabe de fasole roşie, fiartă;
  • ½ cană morcov, curăţat şi tăiat mărunt;
  • 1 linguriţă pudră de chilli;
  • 1 linguriţă oregano;
  • 3/4 cană pesmet;
  • 2 ouă, bătute;
  • sare, piper;
  • 3 linguri ulei.

Ingrediente pentru decor:

  • 1 avocado, tăiat felii;
  • 1 ceapă roşie, tăiată felii;
  • 5-6 frunze de salată;
  • 2 linguri smântână;
  • 4 felii de pâine proaspătă;
  • 4 felii subţiri de lime.

Mod de preparare:

Clătește fasolea și adaug-o într-un blender, apoi morcovul, pudra de chilli, oregano, pesmetul și ouăle. După gust, adaugă și sare și piper, iar compoziția rezultată împarte-o în patru porții. Încălzește puțin ulei la foc mediu și prăjește chifteluțele până când acestea vor prinde o crustă pe deasupra. Scoate chifteluțele pe o hârtie care să absoarbă uleiul, iar apoi pe o farfurie, pe câte o felie de pâine așează-le și adaugă 1-2 frunz de salată, 1-2 felii de avocado, ceapă, lime și o linguriță de smântână.

Orez picant cu fasole

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei;
  • 1 cană (220 g) orez brun;
  • 1 linguriţă de pudră de chilli;
  • 1 cană (240 ml) supă de legume;
  • 1 conservă (420 g) fasole roşie boabe, scursă;
  • 2 conserve de roşii în bulion, una cu lichid, cealaltă doar roşiile, fără suc;
  • 2-3 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 ardei iute mic.

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și se adaugă orezul, pudra de chilli și se călește până când acesta devine auriu. Adaugă celelalte ingrediente până când se omogenizează. Acoperă apoi tigaia și redu focul la mic și lasă-le să fiarbă timp de aproximativ 15 minute. Se lasă deoparte timp de 5 minute și se amestecă orezul înainte de a fi servit.

Salată cu fasole şi năut, reţeta libaneză

Ingrediente:

  • 2 conserve (440 g fiecare) de fasole boabe roşie;
  • 1 conservă (440 g) năut;
  • 1 ceapă roşie;
  • 2 tulpini de ţelină;
  • 1 castravete mediu;
  • ¾ cană pătrunjel;
  • 2 linguri mărar sau mentă;
  • ¼ cană ulei de măsline;
  • ¼ cană zeamă de lămâie;
  • 3 căţei de usturoi;
  • sare;
  • boia.

Mod de preparare:

Într-un bol amestecă fasolea boabe, năutul, ceapa, țelina, castravetele, pătrunjelul sau mărarul. Într-un alt recipient se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, sarea și boia până când acestea se omogenizează. Se toarnă sosul peste fasole și se amestecă împreună cu legumele bine. Se servește imediat sau se lasă la marinat la frigider, acoperit timp de două ore sau chiar mai mult.