Fasolea reprezintă un ingredient cu nenumărate proprietăți nutritive, fiind una dintre alegerile principale ale vegetarienilor dar și a celor care dispun de o imunitate scăzută. Această sursă de proteine și fibre poate fi utilizată în foarte multe preparate. Alfă cinci rețete cu fasole roșie cărora îți va fi imposibil să le reziști.
Fasolea roșie la conservă poate fi un aliment atât de versatil în bucătărie încât poate fi combinat în foarte multe rețete. Iată câteva dintre acele rețete pe care trebuie să le încerci și care te vor determina să încerci și altele.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început mărunțește ouăle, ceapa, ardeiul și măslinele în cuburi și adaugă-le pe toate într-un bol. Ulterior, toarnă puțin ulei dacă mai este nevoie excluzându-l pe cel din conserva de ton și adaugă sarea și oțetul după preferințe. Aceasta se servește simplă sau împreună cu crutoane.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregătește cuptorul utilizând funcția de grill, iar apoi scoate fasolea și pune-o în cuptorul cu microunde pentru o perioadă de două minute. Într-o tigaie, la foc potrivit încinge uleiul și pune chorizo tăiat felii precum și roșiile tăiate pe jumătate, pentru aproximativ 5 minute, până când chorizo devine crocant.
Amestecă ouăle, laptele și brânză sare, după care adaugă sare și piper după gust. Adaugă brânza rămasă și gătește pentru 5 minute. Apoi adaugă în cuptor compoziția pentru 1-2 minute până când este gătită total. Prepară o pastă din avocado cu sare, piper și suc de lămâie. Taie omleta felii și așează peste fiecare bucată fasole cu pastă de avocado și pătrunjel.
Ingrediente:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare:
Clătește fasolea și adaug-o într-un blender, apoi morcovul, pudra de chilli, oregano, pesmetul și ouăle. După gust, adaugă și sare și piper, iar compoziția rezultată împarte-o în patru porții. Încălzește puțin ulei la foc mediu și prăjește chifteluțele până când acestea vor prinde o crustă pe deasupra. Scoate chifteluțele pe o hârtie care să absoarbă uleiul, iar apoi pe o farfurie, pe câte o felie de pâine așează-le și adaugă 1-2 frunz de salată, 1-2 felii de avocado, ceapă, lime și o linguriță de smântână.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și se adaugă orezul, pudra de chilli și se călește până când acesta devine auriu. Adaugă celelalte ingrediente până când se omogenizează. Acoperă apoi tigaia și redu focul la mic și lasă-le să fiarbă timp de aproximativ 15 minute. Se lasă deoparte timp de 5 minute și se amestecă orezul înainte de a fi servit.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol amestecă fasolea boabe, năutul, ceapa, țelina, castravetele, pătrunjelul sau mărarul. Într-un alt recipient se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, sarea și boia până când acestea se omogenizează. Se toarnă sosul peste fasole și se amestecă împreună cu legumele bine. Se servește imediat sau se lasă la marinat la frigider, acoperit timp de două ore sau chiar mai mult.