Home » Life & Style » 5 soluții și metode simple anti-insecte. Cum te pot ajuta mucurile de țigară să scapi de insectele din casă

5 soluții și metode simple anti-insecte. Cum te pot ajuta mucurile de țigară să scapi de insectele din casă

Voicu Costin / 20.05.2022, 14:19
5 soluții și metode simple anti-insecte. Cum te pot ajuta mucurile de țigară să scapi de insectele din casă

Vara este momentul în care cele mai multe insecte doresc să își fac cuib în casa voastră. Pentru a preîntâmpina aceste neplăceri cauzate de micile insecte, este important să urmați câțiva pași. Pentru început, dacă ați găsit deja câteva viețuitoare mici în casă, trebuie să le găsiți ascunzătoarea. Ce alte metode putem folosi pentru a îndepărta insectele din căminul nostru?

Locuri unde se pot ascunde insectele

Debaraua, coşul de gunoi şi dulapul de bucătărie sunt câteva dintre spaţiile în care micile insecte se pot adăposti. După ce le găsiți ascunzătorile, curăţați bine aceste spaţii. Pentru a preîntâmpina vizita lor, evitați să lăsăți mâncarea neacoperită sau vasele nespălate în chiuvetă şi nu ţineti gunoiul în casă pentru mult timp. Nu ţineti haine de lână în şifonier lângă celelalte lucruri și acoperiți gura de aerisire de la baie cu o plasă şi celelalte spaţii libere din jurul ţevilor.

Metode pentru a îndepărta insectele din casă

Mirosul de lavandă ţine moliile la distanţă

Pentru îndepărtarea moliilor, puneți naftalină în şifonier. Puteţi folosi săculeţi cu lavandă. Sunt foarte practici și mirosul acestei plante vor ţine moliile la distanţă. La fel de bine puteți opta pentru rozmarin, mentă, ginseng, cimbru, piper sau ace de brad, câteva frunze de tutun ori coajă bine uscată de portocală. Şi frunzele verzi de muşcată, cele de nuc, de pelin sau de leuştean uscat alungă moliile şi împiedică înmulţirea lor.

Beţişoarele parfumate alungă ţânţarii

Cel mai bun remediu contra țânțarilor sunt plasele împotriva insectelor, la ferestre. Puteți scăpa uşor de ei, dacă porniți aerul condiţionat pe temperatură foarte scăzută şi lăsaţi geamul deschis ceva vreme. Inclusiv mirosul emanat de frunzele de nuc arse, goneşte ţânţarii. Acelaşi efect îl au beţişoarele parfumate. Dacă îţi place mirosul de cuişoare, presară zilnic într-un recipient puţin ulei şi vei scăpa cu siguranță de aceste insecte enervante.

Sarea alungă furnicile

Presară praf de copt pe la colţurile uşilor şi pe lângă pereţi, pe unde ştiti că vin furnicile sau în locurile pe unde credeți că își fac cuiburi. Chiar și acidul boric vă poate ajuta, la fel ca în cazul gândacilor. Presărați sare de lămâie sau din cea normală, boia iute sau praf de chili în locurile prin care apar frecvent furnicile.

Busuiocul împiedică muştele să vină în casa voastră

Obțineți un bucheţel de busuioc pe care să-l ţineti în casă, eventual cât mai aproape de fereastră. Muştele se feresc şi de levănţică sau de mentă, aşa că puteţi folosi cu încredere şi aceste plante.

Musculiţele de fructe (sau cele beţive) pot fi alungate cu ajutorul scrumului de ţigară

Dacă suneti fumător, nu aruncați scrumul de țigară la gunoi. Lăsați scrumul de ţigară pe pervazul ferestrei. Nu le place acest miros şi le va alunga. Musculiţele “beţive” sunt înnebunite după oţet şi după vin. Puneți zahăr sau detergent de vase într-un pahar în care ai una dintre aceste băuturi. Acoperă-l cu o folie de aluminiu pe care o vei găuri din loc în loc. Aroma le va atrage în capcană, iar folia de deasupra le va împiedica să iasă la suprafaţă. Astfel, vor muri și cu siguranță că veţi scăpa de ele foarte repede și ușor!