Home » Știri » Cum scapi de molii cu substanțe chimice, dar și cu soluții naturale. Top 4 trucuri eficiente

Cum scapi de molii cu substanțe chimice, dar și cu soluții naturale. Top 4 trucuri eficiente

Bucur Ioana / 28.10.2020, 11:36
Cum scapi de molii cu substanțe chimice, dar și cu soluții naturale. Top 4 trucuri eficiente

De câte ori nu ți s-a întâmplat să dai o sumă mult prea mare de bani pe un pulover superb și pe care îl porți doar „la ocazii speciale”, doar să îl găsești găurit de molii în dulapul cu haine? Spune adio dezamăgirilor cu aceste trucuri eficiente! Află mai jos cum scapi de molii cu substanțe chimice, dar și cu soluții naturale.

Cum scapi de molii cu aceste trucuri eficiente? Naftalina, cea mai folosită substanță, trebuie folosită doar în anumite condiții

De cele mai multe ori, dacă întrebai cum scapi de molii, răspunsul era mereu naftalina. Doar că această substanță este are un miros neplăcut ce poate acapara întreaga casă. Mai grav, naftalina este și toxică, ceea ce înseamnă că nu este recomandată folosirea ei în locuințele în care sunt și copii sau animale de companie. Da, naftalina te poate scăpa de molii, dar poate distruge și hainele, dacă pulberea obținută din ea este presărată direct pe țesături. În prezent, nu mai este recomandată decât în cazuri gave, când numărul moliilor este foarte mare, iar alte substanțe chimice sau soluții naturale mai puțin periculoase nu dau rezultate.

Naftalina nu este singura soluție pentru a distruge moliile
Naftalina nu este singura soluție pentru a distruge moliile

Cum scapi de molii folosind soluții naturale – Plantele aromatice îți vor proteja hainele în timp ce parfumează dulapul

Nici insecticidele create special împotriva moliilor nu sunt recomandate dacă aveți copii sau animale de companie. Cea mai sigură metodă de a scăpa de molii este folosirea plantelor aromatice, cu un parfum intens și persistent, iritant pentru molii, precum levănțica, rozmarinul, menta sau piperul. Luați câteva frunze uscate din aceste plante sau câteva boabe de piper, puneți-le în săculeți din material subțire pe care le puneți apoi printre haine. Pe lângă faptul că vor ține moliile la distanță, șifonierul sau dulapul va căpăta un parfum delicat și deosebit.

Ce trebuie să faci dacă vrei să scapi de molii
Ce trebuie să faci dacă vrei să scapi de molii

Cum scapi de molii folosind soluții naturale – Cedrul, cel mai bun antidot

Moliile nu urăsc nimic mai mult decât aroma de cedru. Indiferent dacă alegi să folosești ulei volatil de cedru sau doar muguri și frunze uscate, este una dintre cele mai eficiente soluții naturale pentru a scăpa de molii. Parfumul persistent al acestui conifer poate omorî atât moliile cât și larvele lor. Dacă vrei rezultate mai eficiente, poți combina ace de pin și de brad împreună cu frunzele de cedru.

Cele mai bune soluții împotriva moliilor
Cele mai bune soluții împotriva moliilor

Husele de haine te ajută să scapi de molii fără să folosești substanțe chimice sau soluții naturale

Dacă vrei să îți protejezi rochiile sau costumele scumpe și hainele din materiale delicate sau care sunt preferatele moliilor, cum sunt mătasea sau lâna, este recomandat să le păstrezi în huse speciale din plastic sau microfibră, ce țin moliile la distanță. Aveți grijă, însă, husele trebuie să aibă fermoar, iar închiderea să se facă ermetic. O altă soluție împotriva moliilor este depozitarea hainelor în cutii de plastic închise bine sau, cel mai eficient, în saci vidați. Dacă moliile au ajuns deja la o rochie sau la o bluză delicată, pune-o într-o pungă de plastic la congelator o zi sau două, să moară toate insectele adulte și larvele. Apoi, spal-o în mod obișnuit și vei scăpa și de ouăle moliilor.