Home » Life & Style » 6 daruri care aduc noroc. Ce e bine să oferi și să primești

6 daruri care aduc noroc. Ce e bine să oferi și să primești

Nechifor Ioana / 23.12.2020, 15:10
6 daruri care aduc noroc. Ce e bine să oferi și să primești

De-a lungul timpului au circulat tot felul de superstiții despre ce e bine să oferi și să primești cadou. Se spune că unele daruri aduc noroc și fericire, așa cum sunt daruri situate la polul opus. Cu toate astea, cel mai important este ca atunci când faci un cadou să-l oferi cu toată credința și inima. Dăruind primești, motiv pentru care este bine să oferi un cadou cu cele mai bune intenții și gânduri.

Daruri care aduc noroc și fericire

Potrivit credinței populare, sunt daruri care aduc noroc și fericire, așa cum sunt cadouri pe care nu este bine să le primești, întrucât aduc ghinion și boală.

Ținând cont de semnificația lor și de energia pe care o au, anumite obiecte ajung să atragă bunăstarea dar și fericirea în familie.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat câteva daruri despre care se spune că aduc noroc și fericire.

„Tot ce dăruim, dacă punem un pic de suflet și îl oferim cu toată inima … Dăruind primești. Așa cum iubind iubești”, spune Lidia Fecioru.

Printre darurile despre care se spune că aduc noroc se află:

  1. perne;
  2. fețe de masă;
  3. pixuri;
  4. flori in ghiveci;
  5. vasele de lut;
  6. lumănări decorative.

Ce semnificație au aceste daruri. Explicațiile nebănuite

Aceste superstiții și obiceiuri au circulat în credința populară, fiind recunoscute ca daruri încărcate cu energie pozitivă, menite să atragă norocul. Lidia Fecioru a vorbit despre semnificația acestor cadouri și ce presupun ele de fapt.

„Pernele se dau pentru bunăstarea și liniștea în cuplu. Dacă dăruim fețe de masă, se spune că vom fructifica prietenia dintre familii”, a spus aceasta într-o emisiune de la Antena 3.

Acesta a ținut să sublinieze faptul că este important ca orice dar să fie făcut din suflet, cu gânduri bune.

Lidia Fecioru
Lidia Fecioru

„De pildă, la noi, a doua zi după nuntă se face hostropăţ. Aşa se numeşte. E o petrecere. Vine lumea să se dreagă într-un fel. Dar în acea seară se aduc cadouri pentru tineri.

Şi se aduce aşa: şi veselă, plapume, perne şi covoare, şi cearşafuri şi tot felul de chestii care sunt pentru casă. Cuţite, farfurii, cratiţe, tigăi, toate special pentru a-i ajuta pe tineri să facă primul pas în gospodăria lor, cu lucrurile lor.

Dar fiecare vine şi le dăruieşte din suflet, cu drag”, a povestit Lidia Fecioru, conform Antena 3.

Daruri care atrage prosperitatea

Un obiect banal și simplu poate atrage prosperitate. Fără îndoială, nu sunt mulți cei care știu ce semnificație are acest cadou. Deși este un obiect accesibil și ușor de oferit, puțini iau în calcul această variantă atunci când vine vorba să pregătească cadouri.

„Le putem oferi pixuri bărbaților. Pixurile aduc noroc. Se spune că semnează contracte, vin bani mulți”, spune Lidia Fecioru.

Și vasele de lut se află pe lista darurilor beneficice, considerându-se că atrag prosperitatea. Despre vasele de lut se crede că atunci când sunt duse într-o casă nouă, ele atrag belșugul în acel loc.

O altă semnificație pe care o au constă în faptul că se consideră că acestea servesc drept protecție împotriva certurilor și neînțelegerilor.

Darurile pot purta nu numai bucurie, ci și energie negativă. Dacă vrei să oferi cuiva portofelele, genți sau rucsasacuri, este bine ca ele să conțină o mică sumă de bani în interiorul lor.

Daruri care aduc prosperitate
Daruri

Daruri care atrag iubirea și liniștea

În ceea ce privește cadourile care sunt cunoscute drept darurile care atrag iubirea și liniștea, Lidia Fecioru amintește aici de florile în ghiveci.

„Florile în ghiveci dăruite din inimă aduc linişte, pace şi armonie în casă. Dacă unui bărbat îi place de o femeie, atunci îi poate dărui acesteia flori în ghiveci şi ele pot provoca sentimente puternice reciproce”, a menționat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

De altfel, dacă o femeie este îndrăgostită de un bărbat, îi poate oferi acestuia o eșarfă croșetată, întrucât se spune că nodurile unesc.

Potrivit superstițiilor din popor, încălțămintea nouă oferită unui bărbat înainte de o călătorie lungă îl ajută să se întoarcă acasă și sănătos.

Lumânările joacă și ele un rol important. “Lumânările frumoase de parafină şi cele decorative pot fi dăruite în casă nouă, pentru că ele aprind focul iubirii în casa care le-a primit şi încălzesc casa”.