Home » Life & Style » 6 locuri din lume unde poți vizita Disneyland. FOTO

6 locuri din lume unde poți vizita Disneyland. FOTO

Voicu Costin / 19.04.2022, 13:45

Disneyland reprezintă o lume magică pentru copiii de toate vârstele. O excursie la Disneyland nu va fi uitată uşor. Iar pentru cei mici, va fi o adevărată bucurie şi o experienţă pe care şi-ar dori să o repete la nesfârşit. Parcurile tematice Disneyland sunt răspândite în mai multe locații din lume, unul dintre ele fiind în Europa, la Paris. Unde puteţi vizita Disneyland în lume?

Povestea Disneyland

Disneyland este primul parc de distracții Disney aflat în Anaheim, California, deținut și operat de Walt Disney Parks and Resorts, divizie a The Walt Disney Company. Disneyland s-a deschis pentru publicul larg, pe 18.07.1955.

Disneyland deține distincția de a fi singurul parc cu tematică care a fost proiectat și construit sub supravegherea directă a lui Walt Disney. În 1998, parcul tematic a fost redenumit Disneyland Park pentru a se distinge de cel mai mare complex, Disneyland Resort.

Conceptul de „Disneyland” a început într-o duminică, când Walt Disney a fost în vizită la Griffith Park cu fiicele sale Diane și Sharon. În timp ce ele făceau o plimbare la Merry-Go-Round, el a venit cu ideea de a crea un loc în care adulții și copiii lor ar putea merge să se distreze împreună. De asemenea Walt Disney a fost influențat de amintirile tatălui său din timpul Expoziției Columbiene Mondiale din 1893, din Chicago (tatăl său a lucrat la expoziție).

La momentul „revelaţiei turistice“, situaţia financiară a imperiului Disney nu era una tocmai pe roze. O sumă uriaşă de bani fusese investită în construcţia parcului tematic, astfel încât omul de afaceri american şi-a dat seama că singură soluţie era asocierea cu o altă persoană, potentă financiar.

Disneyland a fost cel mai căutat parc de distracții din lume, având aproape 600 de milioane de vizitatori în 1955. În 2009, 15.9 milioane de persoane au vizitat parcul făcându-l al doilea cel mai vizitat din lume în anul calendaristic respectiv.

Unde poți vizita Disneyland

Visul multor copii este de a ajunge măcar o dată la Disneyland. În acel loc unde îşi pot întâlni personajele preferate din desenele animate, unde se poate distra şi unde îşi creează cele mai frumoase amintiri.

Cele șase locații Disneyland sunt în California, Florida, Tokyo, Paris, Hong Kong și China, în total existând douăsprezece parcuri tematice în cadrul acestora.

Disneyland Paris, singurul parc Disney din Europa. Vizitat de milioane de turiști anual, Disneyland Park se află în Marne-la-Vallee, un oraș nou aflat în zona de est a Parisului, Franța. Complexul este situat la 32 km distanță de centrul Parisului.

Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese și de divertisment și șapte hoteluri aflate în proprietatea Disney. De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite (după Tokyo Disney Resort) și primul care a fost deținut și operat de Disney.

Hotelurile din parc sunt o experiență în sine. Toate camerele sunt decorate cu tematica lumii Disney. Totodată, aveți acces la parc și în afara programului obișnuit, biletele de acces în parc sunt incluse în prețul hotelului și beneficiați și de fastpass (acces prioritar), deci nu mai stați la cozi ore în șir.