Home » Life & Style » 6 lucruri mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. De ce ajuns din nou pe mâna medicilor, la 54 de ani

6 lucruri mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. De ce ajuns din nou pe mâna medicilor, la 54 de ani

Manolică Anca / 05.03.2021, 11:04

Pe Cătălin Botezatu îl știm cu toții. Fie din lumea modei, fie de la pupitrul celei mai recente emisiuni de fashion pe care a jurizat-o „Bravo, ai stil!”, de la Kanal D. Însă iată că există și câteva lucruri mai puțin știute despre Cătălin Botezatu. Află și de ce a ajuns din nou pe mâna medicilor, la 54 de ani.

Lucruri mai puțin știute despre Cătălin Botezatu

1. Catalin Botezatu s-a născut pe 3 decembrie 1966, în Alexandria, construindu-și, de-a lungul anilor, o carieră de succes în domeniu modei. În tinerețe, el a practicat și meseria de fotomodel, fiind considerat un copil teribil al modei, un manechin destul de nonconformist. La fel ca mulți puști din acea perioadă, și el era fan plete. Devenise o modă în secolul trecut grație influenței muzicii pop și a look-urilor prezentate de marii artiști din anii 70-80, astfel că nici el nu s-a lăsat mai prejos.

2. Așadar, primii pași în cariera în modă i-a făcut în anul 1984, ca manechin al casei de modă Venus, condusă la acea vreme de Zina Dumitrescu. Rezultatele au apărut extrem de repede, în doar un an ajungând să fie premiat, la Frankfurt, cu titlul de „Cel mai bun manechin al anului în Europa”.

Botezatu a devenit la 19 ani cel mai bun manechin european. Sursa foto: PRO TV
Botezatu a devenit la 19 ani cel mai bun manechin european. Sursa foto: PRO TV

3. Pasiunea pentru acest domeniu l-a determinat să urmeze cursurile Institutului European de Modă din Milano. Aici l-a avut profesor chiar pe celebrul Gianni Versace, care și-a pus amprenta pe multe din viitoarele sale creații. Mai mult, creatorul l-a ales să lucreze, vreme de șase luni, în atelierele sale din Milano. La scurt timp după, se întorcea în România, unde devenea director de stil al casei de modă Europa din București. Mai apoi, și-a înființat propria casă de modă „Delphi”, în 1996. A fost începutul a ceea ce avea să devină o adevărată carieră de succes.

4. Designerul Cătălin Botezatu a avut numeroase relații amoroase cu femei frumoase și celebre, însă una singură a rămas adânc în inima lui. Acesta a trăit o poveste de dragoste cu totul aparte cu Dana Opsitaru, unul dintre cele mai cunoscute modele din Epoca de Aur. Dana, care era cu opt ani mai mare decât el, a fost marea dragoste a creatorului de modă.

Cătălin Botezatu și Dana Opsitaru
Cătălin Botezatu și Dana Opsitaru

5. Pe lista uriașă de femei pe care le-a cucerit, s-a speculat mult timp că ar fi fost și regretata Mădălina Manole. Mulți au spus că femeia ar fi avut o relație cu designerul de modă în timp ce era căsătorită cu soțul ei, însă Cătălin nu a dorit să comenteze niciodată aceste speculații. Într-un final, el a decis să dea cărțile pe față și să infirme aceste speculații, spunând că au fost doar niște foarte buni prieteni. Ba mai mult, el era cel care îi crea, de obicei, ținutele de scenă pentru concerte.

6. Cu toate că a avut relații cu multe femei, el nu a fost niciodat căsătorit. Însă, în anul 2009, el mărturisea că este tatăl unui băiat de 20 de ani, care, însă, nu știe cine este, de fapt, tatăl său. „Am un copil de 20 de ani, pe care îl ajut din umbră (..) Copilul nu știe ca eu îi sunt tată și asa vreau să rămână. A fost o iubire din tinerețe”, a povestit cu nostalgie creatorul de modă, la emisiunea Happy Hour, de la PRO TV. Cert este ca paternitatea copilului a fost confirmata printr-un test genetic. În urmă cu ceva timp, a fost dus la frizerie și un fir de păr a confirmat ipoteza: tatăl este Cătălin Botezatu!

Se operează din nou, la 54 de ani

În urmă cu un an, Cătălin Botezatu suferea o intervenție chirurgicală în Istanbul prin care medicii turci i-au extirpat o tumoră rară. El a lipsit 20 de zile din lumina reflectoarelor, dându-le emoții mari fanilor săi. Acesta a trecut cu bine peste operație, dar recuperarea a fost destul de grea, mărturisea acesta. Doctorii i-au extirpat o tumoră extinsă de la apendice la colon. Mai mult, a fost supus și unei proceduri de chimioterapie hipertermică, care distruge orice infecție din organism.

Cătălin Botezatu a suferit o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori maligne
Cătălin Botezatu a suferit o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori maligne

Acum, Botezatu a revenit în Turcia, unde va trece printr-o nouă operație. De data aceasta, pare să nu fie ceva la fel de grav. Mai mult, a ținut să transmită un mesaj în mediul online, prin care și-a anunțat fanii de această operație, dorind să se afle chiar de la el. A ținut să sublinieze că „e o intervenţie safe din toate punctele de vedere” și este pe mâini bune.

„Nu vreau să mai citiți că sunt bolnav, că m-am internat internat, că am suferit nu știu ce intervenție, că sunt grav, că iar am ajuns pe patul de spital. Sunt din nou la Istanbul, sunt din nou la spitalul care are grijă de mine și la propriu și la figurat. Sunt aici pentru o nouă intervenție chirurgicală, dar e o intervenție safe (n.r.: sigură) din toate punctele de vedere și sunt pe mâini bune. Doctorii de la spitalul de aici, unde vin de ori câte ori este nevoie, sunt cei mai în măsură și cei mai buni. Așadar voi avea o intervenție chirurgicală.”, a dezvăluit Botezatu, într-un video postat pe contul său de Instagram.