Home » Life & Style » 6 plante care alungă ghinionul și atrag norocul. De ce e bine să te înconjori. Se spune că au puteri magice

6 plante care alungă ghinionul și atrag norocul. De ce e bine să te înconjori. Se spune că au puteri magice

Cojocaru Cristian / 12.02.2022, 12:48
6 plante care alungă ghinionul și atrag norocul. De ce e bine să te înconjori. Se spune că au puteri magice

Plantele ne încojoară de cele mai multe ori, făcându-ne casa mai primitoare și colorată. Acestea au fost utilizate încă din cele mai vechi timpuri atât în medicină cât și în cadrul unor ritualuri. Se mai spune că unele plante alungă ghinionul, lăsând prosperitate și belșugul să intre în casele noastre. Iată câteva plante pe care ar trebui să le ai în preajma ta.

Plante care alungă ghinionul din casă și aduc prosperitatea

Plantele pe care le avem în jurul nostru vin cu anumite proprietăți, în afară de cele estetice. Astfel, unele dintre ele sunt capabile să alunge ghinionul și să aducă bogăție, noroc, sănătate și iubire. Iată care sunt plantele cu care ar fi bine să te încojori.

Oregano

Această plantă oferă o intensă aromă atunci când este folosită în bucătărie. Totodată, este cunoscută pentru efectele sale terapeutice, fiind utilizată de-a lungul sutelor de an drept un antibiotic natural. Oregano este capabil să amelioreze durerea în gât și infecțiile sinusurilor. Oregano este și planta care se asociază fericirii, iubirii și armoniei, iar în popor se spune că aduce și bani. În Italia, oamenii obișnuiau să spele pereții caselor cu ceai din frunze de oregano pentru a înlătura ghinionul.

Trifoi

Încă de mici obișnuiam să căutăm celebrul trifoi cu patru foi pentru noroc. Pentru a alunga ghinionul din casa ta, trebui să înmoi o creangă de busuioc într-o soluție a cărui ingrediente conține trifoi uscat, oțet și apă sfințită. Stropește apoi colțurile camerelor cu aceasta pentru ca energiile negative să fie alungate. Totodată, trifoiul cu patru foi reprezintă speranța pentru ca lucrurile bune să se împlinească.

Busuioc

Cunoscut sub numele de planta spiritului sau protector al familiei, busuiocul are beneficii atât spirituale însă este utilizat și în bucătărie datorită aromei sale inconfundabile. Energia negativă, dar și certurile din familie pot fi alungat arzând uleiuri esențiale de busuioc. În popor se spune că această plantă te protejează de ghinion. Așadar, poți așeza această plantă la intrarea în casă precum și la ferestre pentru ca spiritele rele să nu poată pătrunde în căminul tău.

plante alungă ghinionul
Busuiocul este utilizat atat in bucatarie cat si in alungarea spiritelor rele

Lemnul de santal

Această esență este cunoscută ca având puteri tămăduitoare, fiind unul dintre cele 12 uleiuri biblice. Totodată, el este utilizat împotriva stresului, având efecte benefice asupra sistemului nervos. În trecut, atât uleiul cât și pulberea de lemn de santal erau utilizate în cadrul unor ritualuri de protecție pentru ca spiritele rele să fie alungate.

Rozmarin

Încă din Antichitate, această plantă a fost utilizată în spitale pentru a purifica aerul. Această tradiție a fost păstrată până în secolul XX, planta fiind utilizată atât ca plantă tămăduitoare cât și ca element ritualic și condiment. Această plantă era utilizată în cadrul ritualurilor de iubire, fericire și belșug. Se spune că dacă ai în casă un ghiveci cu rozmarin el va alunga ghinionul și va aduce pacea în sânul căminului. Uleiul de rozmarin ar avea puteri de a lega prietenii strânge și de a aduce beneficii la nivel psihic.

Usturoi

Nu doar cultura românească pune usturoiul în această categorie de plante cu efecte benefice. El este cunoscut pentru alungarea spiritelor rele și a strigoilor, iar în unele zone din România, oamenii ung chiar și în prezent tocurile geamurilor și ale ușilor pentru a îndepărta aceste spirite. Usturoiul este cunoscut și pentru că ne apără de necazuri și farmece, dar și pentru gustul său inconfundabil în diferite preparate .