Exact la o saptămână după Crăciun este timpul să reluăm pregătirile pentru Anul Nou, ocazie grozavă de a petrece în preajma unei mese bune alături de familie, prieteni sau colegi. Revelionul este un obicei relativ recent, generalizat mai ales în a doua jumătate a secolului al XX-lea, și desemnează petrecerea care are loc în noaptea de 31 decembrie. Pentru a păși cu stil în noul an, organizarea mesei festive de dinainte diferă în funcție de cadrul în care se desfășoară, de vârsta participanților, posibilitățile de aprovizionare etc.
Dacă nu optați anul acesta pentru o petrecere în alt loc decât acasă, vă recomandăm să nu ocoliți ideile din acest material, deoarece vă pot ajuta să nu vă stresați, gândindu-vă la meniuri sofisticate.
Ne-am propus să alegem un aperitiv, un fel principal și un desert, astfel încât timpul necesar pregătirii lor să fie în favoarea dvs.
Ideală pentru aperitiv, rulada este un amalgam de arome și texturi ce vor stârni până și invidia celebrilor bucătari.
Ingrediente:
Mod de preparare
În bolul unui robot de bucătărie, combinați fisticul și merișoarele până se mărunțesc bine. Adăugați o linguriță de condimente zatar. Puneți totul într-un castron mic.
Amestecați brânza proaspătă de capră cu restul condimentelor, sare și piper. Înfășurați brânza în folie de plastic și formați o rolă sau o minge. Dați-o 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator. Puneți apoi amestecul de fistic și merișor pe o farfurie și rulați uniform crema de brânză. Serviți cu pâine sau biscuiți.
Dacă la Crăciun v-aţi delectat cu carne de porc, vită sau curcan, acum e rândul unor fructe de mare, cum e homarul, dar nimeni nu vă oprește să o luați de la capăt cu o friptură de vită de exemplu, sau cu un anumit tip de pește.
Ingrediente:
Mod de preparare
Veţi topi untul într-o tigaie la foc mic. După ce s-a topit, adăugaţi cozile de homar cu carnea în jos şi gătiţi la foc mic timp de 10-15 minute. Ungeţi din când în când carcasele cu untul topit. Întoarceţi cozile de homar şi continuaţi să ungeţi cu unt. Când carcasa devine roşie, iar carnea fermă şi opacă, cozile de homar sunt gata. Le puteţi mânca împreună cu felii de lămâie, ierburi şi pâine prăjită.
Ingrediente pentru blat:
Pentru cremă:
Preparare
Se bat albușurile cu zahăr și când spuma a devenit tare se adaugă curmalele, smochinele și nucile tăiate și se amestecă ușor. Se unge o tavă mare cu unt, se presară făină, se toarnă compoziția și se dă la cuptor. Când este gata, se taie în două pe orizontală și se lasă să se răcească. Fiecare blat se unge cu cremă și se suprapun. Deasupra se pune cremă și se garnisește cu frișcă.