Home » Life & Style » 6 plante care îți curăță aerul din casă. Cum se îngrijesc

6 plante care îți curăță aerul din casă. Cum se îngrijesc

Manolică Anca / 28.07.2022, 15:02
6 plante care îți curăță aerul din casă. Cum se îngrijesc

Știai că plantele de apartament ajută la purificarea aerului din casele noastre? Este bine cunoscut faptul că plantele de interior ne îmbunătățesc starea de spirit și reduc nivelul de stres, dar îmbunătățirea calității aerului este un beneficiu suplimentar de care ar trebui să profităm! Iată cele mai bune plante de interior care îți curăță aerul din casă

Plante care îți curăță aerul din casă

Mulți specialiști au sugerat că alegerea plantelor de purificare potrivite pentru casa ta poate ajuta la detoxifierea aerului din spațiile în care locuiești. Asta înseamnă că plantele tale de apartament nu numai că arată minunat, dar și lucrează la sănătatea ta și a membrilor familiei tale. Iată cele mai bune plante de interior care îți curăță aerul din locuință:

1. Plantele păianjen (Chlorophytum comosum)

Sunt purificatoare de aer puternice, capabile să elimine formaldehida, un gaz care este emis de fumul de țigară, curățarea uscată, covoarele sintetice, lacul de unghii și multe altele.

Plantele păianjen elimină, de asemenea, monoxidul de carbon pe care îl poți găsi în încăperile cu șeminee sau aragazuri. Din fericire, plantele păianjen sunt foarte ușor de plantat și de întreținut. Trebuie doar să le păstrezi umede într-un loc ferit de soare și vor prospera.

2. Plante care îți curăță aerul din casă. Filodendron

Una dintre cele mai populare plante de apartament, sunt, de asemenea, excelente purificatoare de aer și elimină gazele de formaldehidă din aer. Sunt plante foarte rezistente, cu liane care cresc rapid și frunze frumoase în formă de inimă.

Filodendron în formă de inimă
Filodendron în formă de inimă

Pot suporta de la soare până la umbră dacă sunt udate regulat. Filodendronul cu frunze de inimă, Philodendron selloum și filodendronul cu ureche de elefant sunt cele mai bune plante care curăță aerul.

3. Crinul păcii (Spathiphyllum sp.)

Este o plantă frumoasă, cu o floare albă minunată, care se dezvoltă bine la temperaturi medii de interior. Crinul păcii este cunoscut pentru faptul că curăță aerul de alcool, acetonă, tricloretilenă, benzen și formaldehidă. Păstreaz-o umecă într-un loc semiumbrit.

4. Bromelia

Eliberează oxigen și elimină poluanții din aer pe timp de noapte, în timp ce dormi! Aceste plante drăguțe, cu florile lor strălucitoare și frunzele lor verzi, se simt cel mai bine în condiții de lumină solară puternică, indirectă sau de iluminat fluorescent de birou.

Sunt tolerante la secetă, nu au nevoie de prea multă întreținere, dar le va putrezi rădăcina dacă sunt udate prea mult sau dacă nu le este asigurat un drenaj bun.

5. Plante care îți curăță aerul din casă. Pătrunjelul

Plante care îți curăță aerul din casă. Pătrunjelul
Plante care îți curăță aerul din casă. Pătrunjelul

Cultivă pătrunjel într-o jardinieră mică și pune-o la geamul bucătăriei. Nu este deloc pretențioasă ca plantă, trebuie doar să aibă un pământ hrănitor și bogat în humus. Se udă odată la două zile și trebuie tunse frunzele care cresc prea mari pentru a stimula apariția altora noi. Cultivat din semințe primăvara și vara, acesta poate rămâne verde chiar și până în noiembrie.

6. Menta

Este una dintre cele mai bune plante care se poate ține în bucătărie, deoarece parfumează aerul, îl curăță. Pe deasupra, frunzele verzi și bogate îi conferă un aspect deosebit. Are nevoie de lumină multă și de soare, astfel că ar trebui ținută în spații bine luminate. Taie periodic vârfurile crenguțelor prea lungi pentru a stimula apariția unora noi.