Home » Life & Style » 7 destinații în care puteți călători în ciuda crizei de sănătate

7 destinații în care puteți călători în ciuda crizei de sănătate

Ileana Mladinoiu / 27.02.2021, 08:44
7 destinații în care puteți călători în ciuda crizei de sănătate

Din cauza crizei din sănătate, de aproximativ un an, călătoriile nu mai fac parte din timpul nostru liber, deși pentru mulți descoperirea altor culturi și țări noi este o adevărată pasiune care ajută la ridicarea gradului de conștientizare. Sigur că la începutul pandemiei numeroase guverne doreau să se protejeze prin închiderea frontierelor. Astăzi măsurile restrictive luate în ultimele luni încep să-și demonstreze eficacitatea și țările a căror economie trăiește din turism încep să primească oaspeți de pretutindeni.

Unde poți călători în vreme de pandemie

Se poate vorbi de o veste foarte bună pentru cei care doresc să reînvie gustul pentru călătorii, pentru o schimbare de peisaj. Asta nu înseamnă că totul a revenit la normal. Asia și America de Nord rămân încă închise pasionaților de călătorii, deoarece autoritățile locale impun o carantină cuprinsă între o săptămână-două, în conformitate cu normele de sănătate în vigoare.

Prin urmare nu este indicat să ajungeți acolo, deoarece veți fi izolați cel puțin o săptămână , pierzându-vă o mare parte din timp pe loc. În plus, marea majoritate a destinațiilor necesită un test PCR negativ pentru a intra pe teritoriu.

Destinații de călătorie
Destinații de călătorie

7 destinații în care să călătoriți în timpul vacanței, în ciuda Covid-19

1.Mexic

Țara aztecilor este probabil una dintre cele mai deschise din lume astăzi și, prin urmare, poate încânta călătorii. Niciun test PCR nu este solicitat înainte de plecare sau efectuat la sosire și nici nu veți avea parte de carantinare. Va trebui doar să completați online un formular pentru a identifica factorii de risc.

2.Africa de Sud

Renumită pentru spațiile sale deschise și fauna sălbatică uluitoare, Africa de Sud vă poate întâmpina în pofida crizei de sănătate. Singurele condiții sine qua non pentru șederea dvs. acolo sunt efectuarea unui test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de plecare și încheierea unei asigurări care să acopere testele covid și costurile hotelului în caz de carantină.

3.Maroc

Marocul este o destinație preferată în timpul pandemiei. Autoritățile locale solicită un test PCR negativ doar cu mai puțin de 72 de ore înainte de plecare. Frontierele aeriene sunt deschise, dar nu și cele terestre sau maritime.

4.Columbia

Din noiembrie, țara nu mai solicită un test PCR la sosire. Acum este înlocuit cu o declarație care atestă că nu aveți niciun simptom de covid și că nu ați fost în contact cu un caz de infectare covid în termen de paisprezece zile de la plecare. Singura obligație este completarea unui scurt chestionar.

5.Elveția

Granițele țării sunt deschise, cu excepția persoanelor care provin din Polinezia Franceză, care trebuie să respecte o carantină de 10 zile înainte de a se putea deplasa normal prin țară.

6.Cuba

Frontierele aeriene și maritime sunt deschise. Nu este necesară nicio dovadă de sănătate înainte de a fi la fața locului, dar va trebui să vă supuneți unui test PCR la sosire și să stați la hotel sau la pensiunea rezervată, până când se obține rezultatul negativ al testului, în termen de 24-48 de ore.

7.Egipt

Țara faraonilor și cu minunile sale antice este accesibilă în ciuda pandemiei. Singura condiție solicitată de autoritățile locale este un test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de plecare și mai puțin de 96 de ore pentru zborurile din Paris.
Sursa: Tour Du Mondiste