Home » Life & Style » 7 dintre cei mai norocoși oameni din istorie. Au trecut prin situații limită, dar au primit a doua șansă la viață

7 dintre cei mai norocoși oameni din istorie. Au trecut prin situații limită, dar au primit a doua șansă la viață

Voicu Costin / 12.02.2022, 20:13

Cum poți afla care este cel mai norocos om din lume? Cel care câștigă cel mai mare premiu la loto pus la bătaie? Să te îmbogățești peste noapte fără să fi depus cel mai mic efort? Aparent, cei mai norocoși oameni din lume au scăpat de cele mai mari catastrofe şi accidente. Haideți să vedem un top al celor mai norocoși oameni din lume!

7 dintre cei mai norocoși oameni din istorie

  1. Pare greu de crezut, dar japonezul Tsutomu Yamaguchi este singura persoană care a supraviețuit în cele două atacuri nucleare din Japonia, la finalul celui De-al Doilea Război Mondial. Pe 6 august 1945, Yamaguchi se afla în Hiroshima, când americanii au lansat bomba. Pe 9 august 1945, japonezul a avut norocul să fie și în Nagasaki, al doilea loc unde americanii au detonat ce-a de a doua bombă. Tsutomu Yamaguchi a murit în 2010, la vârsta de 93 de ani.
  2. În anul 1971, 91 de oameni au murit când cursa 508 a companiei LANSA s-a prăbușit în inima Amazoniei. Juliane Koepcke avea 17 ani în 1971 și a fost singurul pasager care a supraviețuit accidentului aviatic.  După 11 zile petrecute în junglă, Juliane Koepcke ajunge la civilizație.
  3. Dacă nu credeați în soartă și destin, aflați că Maarten de Jonge, un ciclist olandez, a aflat pe pielea lui, că Dumnezeu îl iubește. El a cumpărat două bilete de avion, dar le-a anulat pe amândouă în ultimul moment. Unul dintre avioane a dispărut în Oceanul Indian, iar cel de-al doilea a fost doborât în vara anului 2014.

A supraviețuit, după ce a stat captivă 17 zile sub dărămături

  1. Reshma Begum, o femeie din Bangladesh, lucra într-o fabrică într-una din clădirile de 18 etaje ”Rana Plaza”. În urma unei explozii, fabrica a explodat și femeia a rămas timp de 17 zile captivă sub dărâmături. A reușit să supraviețuiască cu apă și mâncarea pe care le-a găsit. Acesta a fost norocul ei! A fost scoasă de sub dărâmături după această perioadă de chin.
  2. Greu de crezut că bijuteriile cresc din pământ, dar în cazul lui Lena Påhlsson s-a întâmplat acest lucru. Ea a pierdut inelul de logodnă, primit de la soțul ei, în timp ce planta legume în grădină. 16 ani mai târziu, când a cules morcovii, a observat că un morcov a crescut prin inel și astfel, bijuteria a ieșit la suprafață. Este un adevărat miracol!
  3. Dacă vă închipuiți că o să dea norocul peste voi într-o zi și o să câștigați la loto, nu vă mai gândiți la asta. Tot norocul a fost luat de americanul Richard Lustig. El a câștigat de șapte ori la loteriile din mai multe state americane. Premiile sale au ajuns să valoreze peste 1 milion de dolari! Dacă a avut atât noroc, s-a gândit cum să ajute și celelalte persoane să aibă norocul lui. El a scris cartea „Aflați cum să vă măriți șansele de a câștiga la loterie”.
  4. Frane Selak, cel mai norocos om din lume.
Frane Selak
Frane Selak

Cine a fost Frane Selak

Croatul Frane Selak a fost numit cel mai norocos om din lume! După ce îi veți afla povestea, ne veți da dreptate. Frane a fost implicat în șapte accidente grave din care a scăpat cu viață. Unul din aceste accidente a avut loc în ianuarie 1962, când se afla într-un tren care a deraiat și a căzut într-un râu. Ceilalți 17 pasageri s-au înecat, dar Selak nu a suferit decât o fractură de braț și o hipotermie.

În următorul an, în timpul unei călătorii cu avionul, ambele motoare ale acestuia au cedat și s-a prăbușit la sol. Cei 19 pasageri și-au pierdut viața, dar Selak a căzut printr-o ușă deschisă a avionului și a aterizat pe o căpiță de fân! Dacă nici asta nu mai este dovadă de noroc, atunci…

În anul 1966, croatul se afla într-un autobuz care a derapat și a căzut de pe pod. Cei patru pasageri care călătoreau, au murit, iar Selak a mai asistat la încă un miracol.

Și dacă credeați că aici s-a terminat drumul lui ca cel mai norocos om din lume, vă înșelați. În anul 2003 acesta a câștigat la loterie 800.000 de dolari. Și-a luat două case, o barcă și restul banilor i-a împărțit rudelor. A ales să ducă o viață simplă și lipsită de griji.