Home » Life & Style » Actori de la Hollywood care au jucat în numeroase filme de succes, dar nu au încă un Oscar. Sunt printre cele mai îndrăgite staruri din lume

Actori de la Hollywood care au jucat în numeroase filme de succes, dar nu au încă un Oscar. Sunt printre cele mai îndrăgite staruri din lume

Voicu Costin / 31.03.2022, 15:18
Actori de la Hollywood care au jucat în numeroase filme de succes, dar nu au încă un Oscar. Sunt printre cele mai îndrăgite staruri din lume

Premiile Oscar au fost acordate celor mai buni actori de la Hollywood-ului. Un Oscar este recunoaşterea supremă a succesului şi excelenţei pentru orice actor, însă, o serie de artişti apreciaţi de la Hollywood nu au avut parte de această distincţie. Cum s-a întâmplat de o parte dintre ei nu au reușit să obțină un astfel de premiu, nici noi nu știm, însă am realizat o listă cu unele dintre cele mai mari nume ale lumii cinematice. Haideți să vedem!

Actori mari de la Hollywood fără un Oscar în mână

Robert Downey Jr.

Chiar dacă este cel mai bine plătit actor de la Hollywood şi a jucat în aproape 70 de lungmetraje, Robert Downey Jr. nu are încă un Oscar. În schimb, poate spune că eforturile i-au fost răsplătite, având în vedere că deţine o avere de 300 de milioane de dolari. Cunoscut pentru rolul principal din franciza Marvel „Iron Man”, vedeta a fost nominalizată la Oscar pentru rolul lui Charlie Chaplin din pelicula „Chaplin”.

Harrison Ford aka Indiana Jones

Nici actorul care le-a dat viaţă personajelor Indiana Jones, Han Solo şi Jack Ryan nu are un Oscar pe masă. A jucat în numeroase francize de succes, dar nu a fost încă recunoscut de Academie. De fapt, trei dintre filmele lui Ford sunt clasate în primele cinci hituri de box office din toate timpurile. Şi el se poate mândri cu o avere de 300 de milioane de dolari.

Samuel Jackson

A apărut în 148 de filme, printre care „Snakes on a Plane”, „Pulp Fiction” şi Die Hard with a Vengeance”, şi a strâns o avere de 250 de milioane de dolari. Samuel Jackson este unul dintre actorii cu cele mai mari încasări din toate timpurile şi totaluri de box office la nivel mondial de peste 16,7 miliarde de dolari, dar nu a obţinut nici un Oscar.

Woody Harrelson

Harrelson este cunoscut pentru rolul Woody Boyd din serialul de televiziune „Cheers”, dar şi pentru apariţia în peste 60 de lungmetraje, inclusiv „White Men Can’t Jump”, „Propunere indecentă” şi „Natural Born Killers”. Are o avere de 70 de milioane de dolari şi a fost recunoscut pentru munca sa pe scena teatrului, dar nu s-a bucurat încă de un Oscar.

Sigourney Weaver în Alien

A jucat în peste 60 de filme („Alien”, „Ghostbusters”, „Avatar”) şi a creat personaje devenite clasice. Weaver are şi o avere impresionantă de 60 de milioane de dolari. A fost nominalizată de nenumărate ori la Oscar, dar nu a câştigat niciodată unul. Rămâne totuşi una dintre cele mai mari vedete de cinema din toate timpurile.

Peter O’Toole

A fost un actor britanic de origine irlandeză, cunoscut pentru rolurile sale memorabile de film, scenă și voce, din generația „tinerilor furioși” (anii ’50) din Marea Britanie.

A fost nominalizat de opt ori, dar fără succes de fiecare dată: Lawrence of Arabia (rol principal), Becket (rol principal), The Lion in Winter (rol principal), Goodbye, Mr. Chips (rol principal), etc. A primit, totuși, o stuetă pentru întreaga carieră în 2013.

Marele Richard Burton fără Oscar

A fost un actor de film britanic, originar din Țara Galilor. A făcut câteva roluri memorabile, a avut o relație cu Elizabeth Taylor, care a ținut ocupată prima pagină a ziarelor foarte mult timp, însă nu a avut norocul să câștige statueta mult dorită de toată lumea. A primit multe nominalizări la Oscar, dar în zadar.

John Malkovich

Este un actor, producător și regizor american care a apărut în peste 70 de filme, iar pentru rolurile sale în producțiile Places, Heart și In the Line of Fire a fost nominalizat la Premiile Oscar, BAFTA și Globul de Aur. De asemenea, rolurile sale în filmele Empire of the Sun, The Killing Fields, Dangerous Liaisons, Con Air, Being John Malkovich și Changeling au fost foarte apreciate de către critica de specialitate.

Cariera și-a început-o în teatru, jucând în mai multe musicaluri. A făcut parte și dintr-o formație de muzică folk și rock. Îndrăgit de mulți pentru rolurile pe care le-a interpretat, John nu a pus mână în carieră pe vreun premiu Oscar. A fost nominalizat în două rânduri: Places in the Heart (rol secundar), In the Line of Fire (rol secundar).

Michele Pfeiffer sex simbol al Hollywoodului

Este o actriță câștigătoare a premiilor Globul de Aur și BAFTA, nominalizată la premiile Oscar. În cei 25 de ani de carieră, a jucat în filme precum „Scarface”, „The Fabulous Baker Boys”, „Batman Returns”, „One Fine Day”, „Dangerous Minds”, „Eu sunt Sam”, „What Lies Beneath”, „Hairspray”, „Stardust” și „Grease 2”. Este considerată un sex simbol al Hollywoodului.