Home » Life & Style » Astrologie ~ Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni – 30 Noiembrie 2020. “Orice cuvânt e capabil să creeze sau să dărâme lumea”

Astrologie ~ Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni – 30 Noiembrie 2020. “Orice cuvânt e capabil să creeze sau să dărâme lumea”

Astrolog D. Mădă / 30.11.2020, 10:43
Astrologie ~ Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni – 30 Noiembrie 2020. “Orice cuvânt e capabil să creeze sau să dărâme lumea”

Să descrii o Eclipsă de Lună nu-i lucru ușor. Pecetea emoțiilor profunde, oglinda vulnerabilităților noastre, scânteia care aprinde flacăra păsării Phoenix, acest substantiv vast în care regăsim umbra și lumina, dorințele noastre profunde și tot ce stă ascuns în adâncurile subconștientului, tot ce ne domină sau chiar ne vindecă.

Ce aduce Eclipsa de Lună prin penumbră în Gemeni

Romanii făceau referire la „eclipsis”, iar grecii la „ekleipsis” pentru a marca momentele astronomice inedite când Luna sau Soarele intrau într-un spectacol al umbrelor. Astăzi, „eclipsa” este termenul folosit în ad-literam, notele astronomilor și astrologilor, cât și metaforic în artă, vorbire, viață.

Eclipsa de Lună
Eclipsa de Lună

Luna Nouă în Scorpion din 14 Noiembrie a deschis portalul eclipselor punând accent pe “metamorfoză”. Din această suită, Eclipsa de Lună prin penumbră în Gemeni de azi (efect de Lună Plină) subliniază sentimentul de “criza de cunoaștere”.

Astfel obținem bilet de participare la un bal al valorilor, unde ținuta obligatorie implică stralucirea proprie. Pentru a reuși să ajungem acolo, suntem invitați să ne identificam credințele limitative care posibil să ne eclipseze strălucirea, sau cu alte cuvinte ne pun în umbră reușitele către care aspirăm, fără a putea să ne bucurăm de ele.

Când va avea loc următoarea eclipsă

A doua eclipsă a suitei este una de Soare – Eclipsă Totală în Săgetător (14.12.2020). Aceasta încheie ultimul ciclu de eclipse din 2020, punand accentul pe “transformarea credinței”. Dacă la finele lui Noiembrie dansăm cu credințele la bal, în Decembrie energia adusă de acest eveniment ne solicită să evaluăm ceea ce știm despre propriile credințe.

Dacă suntem sau nu îndoiți de propriile adevăruri, rămâne să descoperim după 14.12.2020.

Revenind acum la evenimentul de Lună Plină din 30.11.2020, în vocea Micului Prinț, Antoine de Saint-Exupery spunea că „Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.”

Ce-ți șoptește inima zilele acestea? Ce minunății vede aceasta, când ochii te amăgesc cu iluzii cotidiene? Eclipsa de Lună ajută inima să observe lumea emoțiilor cu o lupă curată ca lacrima, să recunoască atât sentimentele care au ajuns la rang de amintire, cât și pe cele cu care înaintăm în urmatoarea etapă.

Ochii au nevoie de câteva clipe de ajustare când trecem dintr-o încăpere luminată la una complet întunecată. Nu sunt la fel de agili ca ochii felinelor, care-și pot găsi drumul cu ușurință în tenebrele nopții.

Cum ne va influența Eclipsa de Lună prin penumbră în Gemeni

Luna Plină este ca un felinar care ne luminează calea când vizibilitatea e redusă, eclipsa de lună în penumbră ne luminează emoțiile, așa cum sunt ele astăzi, pe alocuri răvășitoare, intense, surprinzatoare, dar cu siguranță transformatoare spre mai bine.

Sub lumina lunii pline suntem în acord cu planul nostru conștient, dar și cu cel subconștient, dezvăluindu-ne adevăratele noastre dorințe.

Eclipsa de Lună prin penumbră în Gemeni
Eclipsa de Lună prin penumbră în Gemeni

Acest eveniment are ca frază astrologică tradițională “Eu percep”, iar ca temă arhetipală “Conceptualizarea percepției ”. Și, cum orice eveniment de genul este plin de înțelesuri, conștientizări și finaluri, așa se prezintă lucrurile și de astă dată.

Energia semnului Gemeni este una de aer fiind asociată cu intelectul, logica, rațiunea, detaliile, mișcarea, interacțiunea cu ceilalți și se conectează prin comunicare și informații.
Superputerea acestui semn, este guvernat de către planeta Mercur.

Eclipsa de Lună de acum se află la masa “tratativelor” împreună cu Axa Nodurilor lunare care începând din 05.05.2020 și până în Ianuarie 2022 activează pe axa semnelor Gemeni (Nodul Nord/Dharma) și Săgetător (Nodul Sud/Karma).

Efectele resimțite

Cel care conduce Eclipsa de Lună și Nodul Nord este Mercur, energie care ne încurajează să apreciem curiozitatea și să dăm dovadă de curaj în a ne exprima propriul adevăr. O lună plină care activează axa destinului (chiar dacă nu sunt în strânsă legătură ), are rolul de a ne ajuta să aducem în plan conștient care sunt ideile preconcepute, dogmatice (proprii sau impuse de alții), rămânand deschiși către o nouă direcție plină de informații noi.

Lecția majoră este dată de către Venus în Scorpion care se află într-un aspect provocator cu Luna Plină. Prin energia Scorpionului, Venus se transformă într-o divă conectată la dorințe, pofte, obsesii și conexiuni puternice sufletești. Pentru a integra această energie este important în a găsi/transforma comunicarea adaptată la nevoile noastre emoționale în cadrul relațiilor.

Luna Plină
Luna Plină

Ținând cont de faptul că Venus se află în strânsă legătură cu Luna Plină, nu avem cum să excludem aspectul larg de opoziție pe care Zeița Frumuseții îl formează cu excentricul și rebelul Uranus în Taur Rx.

Tensiunea produsă pe axa semnelor Taur-Scorpion ne poate servi drept salt în viitor (Uranus) chiar dacă se pot ivi anumite “bătălii” în jurul valorilor și resurselor de orice natură, atracției și a securitătii emoționale.

Această energie ne susține în a conștientiza că relațiile/situațiile în care predomină frica sau influența familiei pot deveni surse de involuție. Fuga de nou sau progres, dorința de a ne păzi latura vulnerabilă nu este o soluție.

Prin acesta conjunctură astrală, energia adusă de Uranus în Taur Rx ne ajută efectiv la a ne conecta la conștiința noastră înaltă. Trebuie să folosim activ energia care ne susține si ne învață cum putem deveni indivizi unici și progresivi, să construim parteneriate prin care putem evolua și crește. Libertatea și independența alături de o conexiune profundă sigură pot forma o echipă bună pentru un viitor altfel.

Fiecare faptă are și răsplată

Să intelegi oportunitatea pe care acest eveniment astral ne-o pune pe tipsie nu este un moft. Sunt răsplătite eforturile celor care fac tot ce le stă în puteri să se înțeleagă, să se elibereze de bagaje emoționale învechite și să facă loc pentru noi întâmplari memorabile ale vieții.

Ca în basmul lui Creangă “Fata babei și fata moșului”, fiecare faptă are și răsplată, iar legea universală cauza-efect este foarte bine exemplificată în această perioadă.

Punem grâul la încolțit în noaptea de Sfântul Andrei ca să aducem noroc și belșug în casă, și privim cu inima către eclipsa de lună în penumbră pentru a aduce liniște și claritate în suflet.

Ține minte, cantitate mare nu înseamnă și calitate superioară! Important este să fim deschiși să dobândim cât mai multe cunoștințe ( Gemeni) pe care să le selectăm în funcție de nevoile noastre actuale.

Cei înțelepți sunt veșnicii studenți care învață mereu și călătoresc pentru a înțelege.