Home » Life & Style » Ce sunt Eclipsele de Lună. De la legendă la realitatea următorului eveniment astral ~ Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni ~ 30 Noiembrie 2020

Ce sunt Eclipsele de Lună. De la legendă la realitatea următorului eveniment astral ~ Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni ~ 30 Noiembrie 2020

Astrolog D. Mădă / 16.11.2020, 17:19
Ce sunt Eclipsele de Lună. De la legendă la realitatea următorului eveniment astral ~ Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni ~ 30 Noiembrie 2020
Mituri, legende și povești. Se spune că legendele sunt pline de fantezie, însă undeva, în cel mai simplu detaliu se află un sâmbure de adevăr… sămânța de la care a pornit totul. Când Luna de pe cer îți este sursă de lumină în nopțile mult prea întunecate; Când în zumzetul nocturn al gândurilor, Luna te invită la meditație și introspecție; Când natura întreagă răspunde vizibil schimbărilor satelitului nostru natural… mă întreb oare ce sâmbure de adevăr a stat la baza interpretărilor Eclipselor de lună?

Eclipsele de lună. Ce spune legenda

Frică. Un sentiment puternic pe care îl experimentăm sub o formă sau alta, de fiecare dată când suntem expuși unei situații despre care nu știm mare lucru. Tendința este să amplificăm starea de nesiguranță, creând scenarii care mai de care mai provocatoare.
Aparent, incașii percepeau culoarea roșie sângeriu a lunii din timpul eclipsei totale ca rezultat al unui jaguar care ataca și mânca Luna. Frica lor era înrădăcinată în ideea că acest jaguar ar putea ulterior să-și orienteze atacul către Terra, motiv pentru care incașii îndreptau sulițele către lună, făceau mult zgomot și antrenau câinii să latre cu intenția de a speria creatura malefică.
În Mesopotamia, 7 demoni atacau Luna în timpul eclipsei. Credința populară era că ce se întâmpla pe cer, se reflecta și pe Pământ. Astfel, în aceste nopți regele ducea o viață de cetățean simplu, în vreme ce un rege fals îi lua locul, orice posibil atac la adresa lui fiind inutil în acest caz.
Un trib din California de Sud percepea eclipsa ca un semnal de alarmă, cum că Luna ar fi bolnavă. Atunci oamenii tribului recitau rugăciuni și descântece pentru a readuce sănătatea astrului.
Imaginează-ți că unele mituri încă sunt de actualitate în zilele noastre. Conform astronomului cultural Jarita Holbrook, de la o universitate de renume din Africa de Sud, încă există un trib care crede că Soarele și Luna se ceartă în timpul eclipsei, iar oamenii depun eforturi pentru a-i împăca.
Frica, de foarte multe ori vine dintr-o zona despre care nu deținem informații, iar fenomenele naturii despre care învățăm prin familiarizarea cu ele sunt generatoare de tot soiul de temeri. Forța creativă a minții umane a dus la apariția legendelor precum cele menționate anterior, dar și la identificarea de informații practice.
Iată, Luna, motiv preferat de romantici spre exemplu, este realmente un amplificator de emoții, conector la natura noastră Yin și izvor al creativității proprii. Să o folosiți cu curaj, cuvinte și gânduri alese!

De la ce se trage cuvântul eclipsă

Stiință – Etimologic, cuvântul „eclipsă” implică întuneric și presupune o lipsă, în cazul corpurilor cerești o lipsă a luminii. Rădăcinile îi sunt atribuite noțiunilor „eclipsis” din Latină și „ekleipsis” din Greacă care duc cu gândul la abandonare (a luminii), imposibilitatea de a-și face apariția, a pune în umbră ceva (sau pe cineva).
Cu ocazia Eclipsei de Lună de la finele acestui Noiembrie, e bine să identifici ce credințe limitative ale tale  îți eclipsează strălucirea, sau cu alte cuvinte te pun în umbra reușitelor către care aspiri, fără a te putea bucura de ele.
Astronomul francez André Danjon este un nume de referință pentru astronomia modernă, deoarece el a contribuit la realizarea de instrumente pentru măsurarea luminozității corpurilor cerești, reflecția Terrei pe Lună, declinarea și ascensiunea unui astru și multe altele. Nu-i de mirare că un crater de pe Lună îi poartă numele, meritele sale fiind recunoscute la nivel internațional.
Scala Danjon, face referire la modul cum se prezintă Luna, în termeni de strălucire și apariție vizuală, în timpul unei eclipse. Conform acestui sistem, astăzi eclipsele de Lună sunt de 5 tipuri de luminozitate după cum sunt descrise de NASA:
1. L=0 – Eclipsă foarte întunecată. Lună este aproape invizibilă, mai ales când eclipsa e aproape totală.
2. L=1 – Eclipsă întunecată, de culoare gri sau maronie. Detaliile Lunei sunt foarte greu observabile
3. L=2 – Eclipsă de un roșu sîngeriu. Luna prezintă o umbră centrală foarte întunecată, în vreme ce partea exterioară este relativ luminată.
4. L=3 – Eclipsă când Luna are o nuanță de roșu cărămiziu. Pe margini, umbra este învăluită de o nuanță luminoasă sau galben strălucitor.
5. L=4 – Eclipsă foarte strălucitoare, roșu cupru sau portocaliu. Partea de umbră de pe margini este foarte strălucitoare, cu o nuanță albăstruie
Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni, 30 Noiembrie 2020
Eclipsă de Lună prin penumbră în Gemeni, 30 Noiembrie 2020

Eclipsa de Lună, 30 Noiembrie 2020

Eclipsa care va avea loc în noaptea dintre 29-30 Noiembrie 2020, este o eclipsă de tip penumbră ceea ce presupune că o parte din lumina solară încă ajunge să lumineze Luna, însă de pe Pământ partea de umbră va fi mult mai accentuată ca intensitate.

Celelalte două tipuri de eclipse lunare sunt de tip total sau parțial, ultima presupunând că Luna intră doar parțial în umbra Terrei.
Astrologie ~ În vocea Micului Prinț, Antoine de Saint-Exupery spunea că „Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.”
Imaginează-ți că ai ajuns să-l întâlnești pe Micul Prinț care te pune să desenezi cutii pentru oaia sa, și el îți spune că tocmai ce a fost pe Lună, când deodată marginea Pământului este cuprinsă de o nuanță roșiatică, strălucitoare. Preț de câteva clipe culoarea lumii din fața ochilor se schimbă, fără să te anunțe, urmându-și călătoria naturală în jurul Soarelui.

„Limpede nu vezi decât cu inima”

Al treilea sezon de Eclipse din 2020 și ultimul intră în linie dreaptă începând de săptămâna viitoare.  Prima din acest sezon are loc pe 30.11.2020 ~ Eclipsă de Lună prin penumbră (efect de Lună Plină) în Gemeni, iar ultima în 14.12.2020 ~ Eclipsă de Soare Totală (efect de Lună Nouă) în Săgetător.
O Eclipsă de Lună ne ghidează și îndeamnă să dăm restart emoțiilor, eliminând bagajul emoțional din ultimele 6 luni. Intensitatea lor precum și cea a instinctului atinge cel mai înalt punct în timpul Eclipsei de Lună.
Noi nu avem ocazia să vedem acea imagine inedită a planetei noastre în timpul eclipsei din 30 noiembrie, însă dispunem de cunoștințe practice pentru a ne pregăti din timp și a ne bucura de toate beneficiile ei. E important de realizat faptul că avem parte de o Lună Plină în Gemeni, în straie de Eclipsă de Lună în penumbră.
Eclipsa de Lună, o perioadă cu mult potențial, care ne ajută să lucrăm în direcția visurilor noastre
Eclipsa de Lună, o perioadă cu mult potențial, care ne ajută să lucrăm în direcția visurilor noastre
Energia semnului Gemeni este una de aer care pune accentul pe nevoia de a cunoaște sau dezvolta noi metode care au legătura cu modul în care comunicăm și gândim, mișcarea și interacțiunea cu mediul înconjurator.
Puterea acestui semn, care este guvernat de către Mercur, se manifestă prin inteligență, rapiditate și versatilitate. Este axat pe tot ce are legătură cu planul psihic, cursuri, informare, relaționare, schimb de păreri( într-un mediu de învățământ, printr-o afacere, prin prieteni noi, relații, drumuri, în instituții legate de comunicare sau turism), și expansiune, cercetare de noi orizonturi (prin drumuri, cărți, filozofie, prieteni).

Ce ne aduce eclipa de Lună

Este așadar o perioadă cu mult potențial, care ne ajută să ne descoperim „A-ha”-urile și să accesăm subiectele care ne ajută să progresăm.
Te-ar putea lua prin surprindere aspectele mai dramatice, dar dacă te detașezi și privești imaginea de ansamblu vei realiza că sunt lucruri care s-au acumulat cu timpul, iar acum e momentul lor să îți solicite atenția, ca mai apoi tu să dobândești claritatea atât de necesară pentru a avansa în direcția visurilor tale.
Dacă Luna trece în umbră, în lumina reflectoarelor sunt puse emoțiile, care ne indică zonele unde e cazul să facem schimbări. Avem lupa cosmică la îndemână pentru a vedea adevărata problemă care ne controlează ritmul din umbra ignoranței. Identificând corect datele problemei vom știi ce metodă de rezolvare să aplicăm.
Voi reveni cu un nou articol dedicat acestui eveniment astral din 30 Noiembrie 2020, pentru a-l înțelege mai bine și a-l întâmpina cum se cuvine.