Home » Life & Style » Ritual de Lună Nouă în Scorpion

Ritual de Lună Nouă în Scorpion

Astrolog D. Mădă / 14.11.2020, 10:29
Ritual de Lună Nouă în Scorpion
Sunt câteva interviuri pe care le-aș urmări cu urechile bine ciulite și inima deschisă, să nu cumva să pierd vreun fir prețios de informație. Unul este cu varianta mea din viitor, care a reușit să trăiască fericită, împăcată, cu vise alese.

Cum e bine să întâmpinăm Luna Nouă

Am pe listă interviuri și cu oameni reali, oameni care mă inspiră și mă susțin, la fel cum o floare are nevoie de soare, ploaie și sol fertil pentru a crește înaltă și frumoasă. Însă pe acestea le păstrez pentru o altă ocazie. Acum vreau să vă invit să parcurgeți un extras dintr-un interviu atipic, cu o Lună Nouă personificată și sfaturile ei despre cum să o întâmpinăm (aparent îi plac ceaiurile făcute cu drag și gustările preparate când sunt îngânate melodii care ne redau discret un zâmbet pe față).
Luna Nouă în Scorpion are loc pe 15 Noiembrie 2020
Luna Nouă în Scorpion are loc pe 15 Noiembrie 2020

Astrolog: Toate ființele de pe planetă te cunosc, te admiră, te urmăresc. Ce ți-ar plăcea să ne împărtășești despre tine?

Luna Nouă: Fac piruete în jurul Terrei fără să obosesc sau să mă plictisesc. Uneori toate îmi sunt atât de dragi, încât îndrăznesc să mă apropii puțin mai mult. Atunci apar pe cerul nopții ca o Super Lună Nouă, tămăduitoare a inimilor încărcate și amplificatoare de emoții care ajută pe toate nivelurile ființei.
Astrolog: Ufff…nu-i mereu ușor să gestionezi emoțiile puternice, mai ales când sub îndrumarea ta, în perioada Scorpionului, suntem încurajați să ne oprim din ritmul cotidian și să le acordăm atenție. De acolo de sus, cum se văd lucrurile la tine?
Luna Nouă: Sunt convinsă că știi ce înseamnă „vibrație”, „energie”, „creație” și eventual și care este legătura dintre aceste trei noțiuni. Pentru cei dintre voi care treceți ușor cu vederea peste simboluri, vă reamintesc că toate corpurile din Univers au o energie creatoare, și toate emit o vibrație proprie. Când oamenii se preocupă de mintea lor, la fel de bine ca de fizic, aceste vibrații sunt ca o simfonie pe care o asculți cu plăcere. În momentul în care anumite lucruri sunt lăsate în voia sorții, gândurile negative persistă sau emoțiile sunt sufocate într-un sertar intern spre exemplu, în toată armonia apare un zgomot care deranjează și se desincronizează.
Nu pare ușor toată munca depusă în timpul zilei, continuată până târziu în noapte la lumini artificiale. Rolul meu este să revin din când în când și să pun accentul pe acele lucruri care contează cu adevărat, dar pe care de multe ori le neglijați.

Lună nouă în Scorpion. Ce e bine să facem

Astrolog: Îți dau dreptate. Uneori ritmul impus de societatea în care trăim, alegerile pe care le facem și obiceiurile pe care le avem nu ne ușurează viața. Și da, cred că sunt necesare multă atenție și practică, așa că orice ajutor este bine-venit. Cum ne recomanzi să procedăm în următoarea perioadă?
Luna Nouă: De astă dată vin în perioada Scorpionului, care asemeni păsării Phoenix renaște din propria cenușă, se transformă trecând prin propriile frici pentru a deveni mai puternic și mai înțelept. Aceași atitudine e bine să o cultivați și voi: să vă recunoașteți emoțiile, pe toate, mai ales pe cele care vă fac vulnerabili. Iar atunci când vi se pare că e prea greu, să le observați fără să vă judecați pentru a putea vedea mai clar cum le puteți transforma în emoții hrănitoare.
Meditația este musai de aplicat. Dar să știi că nu funcționează o meditație de formă de 5 minute, ai mai mult timp de care dispui, e doar un exercițiu de reorganizare a priorităților serii. Și îți mai spun un secret, Jupiter e pe poziții să dăruiască speranță și energie pozitivă acolo unde se dorește.
Luna Nouă ne ajută să ne conectăm la subconștientul nostru și să ne eliberăm de frici și temeri
Luna Nouă ne ajută să ne conectăm la subconștientul nostru și să ne eliberăm de frici și temeri
Vizualizează. Treci dincolo de vălul grijilor și nevoilor de azi, uită de „cum” și „în ce fel” și vizualizează cu cât mai multe detalii posibil, viitorul tău în care ai resursele, curajul și inițiativa de a face ceea ce sufletul îți cere de multă vreme deja. Cum ar arăta viața ta atunci? Cum te-ai purta? Cum ai vorbi? Ce ai face?
Parcurge ritualul care îți vine natural. Și amintește-ți înainte de orice să stai într-o încăpere ordonată, bine aerisită, eventual curățată energetic prin utilizarea unei bucăți de lemn de Palo Santo, frunze de soia albă, sau batoane realizate manual din plante de înaltă calitate. Apoi treci la a-ți curăța propria aură, meditând asupra organismului tău, toate la câte e supus zilnic și eliberându-l de orice bagaj negativ ar fi purtat pe umeri.
Poți utiliza cristale cu care ești familiar(ă), muzică clasică, baie cu săruri relaxante și jurnalul care te așteaptă de ceva vreme să-i mai spui ceva. Și notează în versuri, cu rimă său nu. În propoziții simple, în multe detalii tot ce simți acum, tot ce îți e de folos, și ce îți propui pentru următorul ciclu de 6 luni.
Și apoi, aceste momente de reflecție, calm mental, relaxare pot intra cu ușurință în zona obiceiurilor sănătoase pe care să le aplicăm zi de zi. Nu-i așa?
De Luna Nouă suntem invitați să facem o purificare energetică
De Luna Nouă suntem invitați să facem o purificare energetică

Cel mai important, fii sincer cu tine

Astrolog: Mulțumesc foarte mult pentru îndrumări. Ai mai vrea să adaugi ceva?
Luna Nouă: Cel mai important, fii sincer/ă cu tine însăți. Iartă acolo unde e loc de iertat, asumăți responsabilități pentru ceea ce stă în puterile tale, zâmbește des și încă puțin, și poartă-ți emoțiile și visurile cu plăcere și încredere.
Uite o listă de întrebări pe care le poți lua în vedere:
  1. Ce reacții am când sunt supărat, enervat sau temător?
  2. Care sunt factorii care îmi declanșează astfel de emoții?
  3. În ce măsură îmi este afectată calitatea vieții?
  4. Ce mă ajută să fiu mai atent la propriile emoții?
  5. Care sunt activitățile care mă susțin să am un ritm de viață echilibrat și să experimentez emoții hrănitoare?
  6. Ce îmi doresc să se întâmple cu mine în următoarea perioadă? Și care este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc pentru acest vis?
  7. Intențiile mele pentru următorul ciclu includ…
Curaj, vă dăruiesc din super puterile mele, și tare aș vrea să vă aud că-mi povestiți de super puterile voastre. Am să ascult, chiar dacă răspund mai bine prin fapte și rezultate, decât prin cuvinte.
Astrolog: Eu așa am să fac, am să deschid larg fereastra, să te salut și să-ți spun despre super puterea mea. Și vă invit și pe voi dragi cititori să procedați la fel. Uneori când spunem cu voce tare unele lucruri, parcă le auzim și le înțelegem mai bine, le integrăm mai ușor, iar Universul ne răspunde îndeplinindu-ne dorința.