Home » Life & Style » Cum scapi de energia negativă și ce să faci pentru tine și casa ta. Tehnici simple și uimitoare

Cum scapi de energia negativă și ce să faci pentru tine și casa ta. Tehnici simple și uimitoare

Redactia Știri / 10.11.2020, 18:49
Cum scapi de energia negativă și ce să faci pentru tine și casa ta. Tehnici simple și uimitoare

Auzim tot mai des vorbindu-se despre energia negativă și despre felul în care ne dă viața peste cap, încât este important să identificăm sub ce formă se manifestă și ce putem să facem pentru a ajunge să dobândim o stare bună, de armonie și echilibru. Problemele cotidiene, stresul, mediul în care lucrăm, dar și lucrurile cu care lucrăm, toate acestea sunt elemente care duc la o energie negativă. Esențial este să știm cum să depășim acest moment, astfel încât să nu-și lase prea mult amprenta asupra vieții noastre și a oamenilor cu care ajungem să interacționăm.

Cum și de ce ne încărcăm cu energia negativă

În zilele noastre, o stare de liniște și voie bună reprezintă un moment extrem de prețios pe care nu mulți ajung să se se bucure de el. Stilul de viață agitat, programul solicitant, sarcinile de muncă, toate aceste lucruri pot ajunge să ne încarce cu energie negativă. Drept urmare, vom ajunge ulterior să reacționăm și să ne simțim asemenea stării dobândite.

Atunci când spui despre o persoană că este încărcată cu energie negativă, nu înseamnă neapărat că acea persoană este nervoasă, ci poate să fie caracterizată de o stare de neliniște, agitație, nehotărâre, zbucium, o stare greoaie, pe scurt acea persoană trăiește sentimente care îi tulbură starea de spirit.

Ajungem să ne încărcăm cu energie negativă uneori și prin obiectele cu care lucrăm la muncă. Energia statică poate să aibă o influență negativă asupra noastră. Atunci când lucrezi cu hârtii, telefoane, tablete, laptop sau alt aparat specific jobului tău, ajungi să captezi energia obiectelor respective.

Vorbele negative ajung de altfel să consume foarte mult o persoană și să-i dezechilibreze interiorul. Volumul mare de muncă, o interacțiune cu o persoană cu care nu ești în concordanță, rezultatul nedorit al unei acțiuni, o veste neplăcută – aceștia se pot regăsi pe lista factorilor care perturbă starea de bine.

Metode simple care ne scapă de această energie

Atunci când ajungi într-o astfel de situație, este important să știi la ce metodă să apelezi pentru a scăpa de energia negativă, astfel încât să ajungi ulterior să te bucuri din nou de o stare de bine.

Să nu te mai simți apăsat de o stare greoaie și nefastă. O simplă plimbare în natură te poate ajuta să te reconectezi și să te încarci pozitiv, prin urmare avem nevoie de cele 4 elemente principale, apă, pâmânt, foc și aer. Avem nevoie de natură.

Se spune că chakra de la picioare, chakra pământului,  este cea mai importantă și asta pentru că este suficient să te plimbi desculț, atât cât poți. Pâmântul extrage această energie telurică de la noi.

O altă metodă simplă și eficientă care îți poate reda energia pozitivă este o baie de soare. Nu contează cât de frig sau cald este afară, important este să te lași răsfățat de razele soarelui, care îți atinge sufletul și chipul.

Lidia Fecioru
Lidia Fecioru

„Ce ne încălzește cel mai mult sufletul? Soarele. Să stăm cât putem mai mult la Soare. Chiar dacă afară este frig, iar în casă e cald și la o fereastră bate Soarele, așează-te acolo și fă o baie de Soare. Ai văzut și oamenii când pleacă la mare, devin mai relaxați. N-are nicio legătură că sunt în concediu. Pentru că dacă te duci cu 2-3 copii după tine, nu ești în concediu. La mare, oamenii au toate cele trei elementele: apa, pământul și Soarele”, explică bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, potrivit antena3.ro.

Apa te curăță de energie negativă, motiv pentru care specialistul recomandă să ținem cont de un lucru simplu atunci când ne spălăm. Este important să stăm în picioare la duș și să lăsăm apa să curgem, ca și cum apa ar trece prin fiecare celulă a noastră și ne-ar curăța în totalitate corpul.

„Când vrem să curățăm energia negativă de pe noi, să nu stăm în cada cu apă. Facem duș. Dacă vrem să facem o baie, facem o baie în apă cu sare. Putem ține picioarele în apă cu sare, dar nu pentru a ne curăța”, spune Lidia Fecioru.

Natura contribuie la starea noastră de bine. Nu strică să petrecem câteva minute pe o zi la o plimbare prin natură și să ne bucurăm priveliștea și sufletul de frumusețea pură care ne înconjoară. Să ne deconectăm de la grijile cotidiene, să lăsăm telefonul deoparte, și efectiv să ne încărcăm cu energia naturii.

„Mai există o curățare foarte importantă: pomii. Se spune că dacă pui un fir de păr de al tău sub coaja unui pom vei fi legat cu acest pom printr-un fir energetic foarte puternic”, este de părere Lidia Fecioru, citată de sursa menționată mai sus.

Tămâierea casei ajută la purificarea energetică a spațiului
Tămâierea casei ajută la purificarea energetică a spațiului

Cum cureți casa de energie negativă

Asemenea ție, și căminul tău se poate încărca cu energie negativă. Poate că ți-au călcat pragul casei anumite persoane cu gânduri nu tocmai bune, poate ai aruncat niște cuvinte răutăcioase la nervi, toate aceste lucruri se strâng și ajung să ofere o atmosferă grea.

Spre exemplu, ofilirea unei flori poate să fie un semnal care încearcă să îți arate faptul că nu este tocmai o energie pozitivă în locuința ta. Sau dacă ai un animal, care ajunge să fie neliniștit, agitat, și acesta poate să fie un semnal de alarmă.

Dacă ții cont de anumite lucruri elementare, vei reuși să rezolvi cu brio această situație și să te bucuri de o energie pozitivă în căminul tău. În primul rând, puteți să începeți cu un lucru banal.

Aerisiți casa în fiecare zi! Aprinderea unei candele în casă este un lucru care ajută.

O altă variantă simplă și la îndemână este stropitul cu aghiasmă și tămâierea încăperilor. „Preotul când vine de sărbători, de unde începe cu tămâierea? De la ușa de la intrare. Și voi faceți la fel. Tămâiați în toate încăperile și apoi vă întoarceți la ușa de la intrare”, ne îndrumă Mihai Voropchievici, specialist cu studii în arte divinatorii- astrologie, numerologie, chiromantie și cartomantie.

Metoda simplă care curăță spațiul de energie negativă, folosind un pahar cu apă
Metoda simplă care curăță spațiul de energie negativă, folosind un pahar cu apă

El a mai dezvăluit o altă metodă ușoară cu efect eficient care ne poate curăța casa de energie negativă. „Luați un pahar de sticlă, care să aibă 200-250 ml, puneți în el 150 ml de apă, în care dizolvați 50 de ml de oțet. Se adaugă apoi o lingură de sare de mare, amestecați până s-a dizolvat. Așezați paharul cu acest conținut în primul rând acolo unde dormiți.
Lăsați-l timp de 24 de ore. Dacă după acest timp, observați că apa este limpede, înseamnă că este ok în casă. Dacă apa tinde să se tulbure, puteți să faceți acest lucru în toate zonele casei.

Sare de mare, pusă în boluri mici, boluri care să fie așezate pe tot mobilierul din casa dumneavoastră. După 30 de zile, strângeți bolurile și aruncați conținutul lor în vasul de toaletă. Deci, atenție, nu le aruncați la gunoi”, a explicat specialistul în cadrul unui material la Antena 3.

O altă tehnică pentru purificarea câmpului energetic dintr-o încăpere este lemnul de tip Palo Santo. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această denumire, Palo Santo provine din America de Sud și este cunoscut pentru proprietăți de purificare energetică și vindecare.

Palo santo, ideal în procesul de purificare
Palo santo, ideal în procesul de purificare

În limba spaniolă, înseamnă lemnul sfânt. Este un tip de arbore din aceeași familie cu arborii de tămâie și smirnă. Atunci când arde, lemnul eliberează o aromă revigorantă, cu note de tămâie, mentă și pin.
Dacă vrei să-ți cureți spațiul de energia negativă, este bine să ai bine setată această intenție în minte. Aerisește casa, iar apoi aprinde bățul de palo santo și lasă să se împrăștie fumul prin toate camerele.