Home » Life & Style » Cifra 7 în numerologie – Ce calități și defecte au cei guvernați de ”cifra lui Dumnezeu”

Cifra 7 în numerologie – Ce calități și defecte au cei guvernați de ”cifra lui Dumnezeu”

Redactia Știri / 16.11.2020, 16:33
Cifra 7 în numerologie – Ce calități și defecte au cei guvernați de ”cifra lui Dumnezeu”

Aparent este o cifră simplă, însă de fapt aceasta ascunde semnificații uluitoare. Cifra 7 joacă un rol important în numerologie, având o însemnătate majoră în ceea ce privește planul spiritual. Această cifră poate avea o influență mare asupra vieții oamenilor, care sunt caracterizați de 7 în harta numerologică. Se spune despre cifra 7 că este cifra lui Dumnezeu, fiind menționată în Biblie. Cert este că persoanele care au această cifră sunt persoane axate pe evoluția spirituală și pe căutarea adevărului.

Cifra 7, caracteristici generale

Cifra 7, o cifră aparent simplă, dar a cărei semnificație se dovedește a fi una extrem de importantă. Pentru unii un număr banal, însă pentru specialiștii din numerologie 7 reprezintă una din dintre cele mai înțelepte și spirituale cifre.

În general, cei care au această cifră în harta destinului sunt caracterizați de o doză mare de sensibilitate. Sunt persoane concentrate pe cunoașterea interioară, pe spiritualitate. Sunt persoane care tind spre izolare. Sunt persoane care posedă o abilitate înnăscută în a-și concentra toată forța și atenția către dimensiunea interioară.

Tocmai de aceea ei sunt nevoiți să treacă printr-o mare provocare. Ținând cont de dorința lor de izolare, lecția lor în viață este a de învăța să-și construiască relații sănătoase cu cei din jur, dar și să-și organizeze viața, iar în același timp să-și mențină și să își dezvolte înțelepciunea și partea spirituală.

În ceea ce privește simbolurile pe care le are, numărul 7 are o deosebită importanță în științele ezoterice.

„Printre cele mai cunoscute se numără cele 7 chakre și simbolul masonic al triunghiului așezat peste un pătrat(3+4). Chakrele reprezintă echilibrul și armonia planului fizic, emotional, mental, intuitiv și spiritual, în timp ce triunghiul așezat peste pătrat reprezintă materia spirituală ce coboară în manifestare/formă fizică. Acest simbol are o lungă tradiție în masonerie și, în fapt, poate fi găsit în multe școli și organizații ezoterice.”, se arată pe hartanumerologică.ro.

Este cifra menționată în religie, în științele oculte, în lumea astronomiei. Pe scurt, este o cifră magică. O cifră misterioasă. I se spune și cifra lui Dumnezeu și asta pentru că încă din Bibilie ni se arată însemnătatea acestui număr.

Cifra 7 este menționată atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament. Așadar, ținând cont de aceste aspecte, se poate spună că există o legătură dintre Divinitate și ceea ce este lumesc.

Dacă suntem atenți la detalii, vom observa că cifra 7 se regăsește într-o mulțime de aspecte importante. Sunt 7 minuni ale lumii, sunt 7 zile ale săptămânii, 7 culori are curcubeul, pomenirea morților se face la 7 ani etc.

Ce mențiuni apare despre cifra 7 în Biblie

Cifra 3 face trimitere la Dumnezeu, iar cifra 4 este un simbol al lumii privind punctele cardinale.

Șapte sunt zilele săptămânii, zidul Ierihonului a fost înconjurat de 7 preoți în șapte zile, avem sfeșnicul cu șapte brate, psalmistul David lăuda pe Dumnezeu de șapte ori într-o zi; apoi, în Noul Testament, avem cele șapte ceruri, în Apocalipsa sunt cele șapte coarne ale mielului, păcatele sunt iertate de 70 de ori câte 7; întâlnim pomenirea morților care se face la șapte ani, apoi cunoaștem cele șapte daruri ale Duhului Sfânt; Mântuitorul Iisus Hristos rostește șapte cuvinte pe Cruce; sunt șapte epistole sobornicești, iar Sfântul Apostol Pavel a scris 14 epistole (2×7); în istoria Bisericii avem cele șapte Sinoade Ecumenice.„, arată crestinortodox.ro.

Dumnezeu a creat lumea în șase zile, iar în a șaptea zi s-a odihnit. Importanța deosebită a acestei cifre este marcată prin pasaje semnificative în Biblie. Redăm câteva mențiuni din Vechiul Testament.

„În ziua a șaptea S-a odihnit Dumnezeu de toate lucrările Sale pe care le făcuse (Fac. 2, 1-2); șapte perechi de animale și păsări curate a poruncit Dumnezeu lui Noe să bage în corabie înainte de a începe potopul (Fac. 7, 2-3).

Iarași i-a spus că după șapte zile va veni potopul (Fac. 6 si 7). În luna a șaptea și în ziua a 27-a s-a oprit corabia pe Munții Ararat (Fac. 8, 4). După șapte zile a dat drumul Noe a doua oară porumbelului din corabie, iar acesta s-a întors având în cioc o ramură de măslin verde (Fac. 8, 10), iar in luna a doua, în 27 ale acestei luni, pământul era uscat (Fac. 8, 14).

Avraam a dat lui Abimelec împaratul șapte mielușele, ca mărturie între ei amândoi (Fac. 21, 28-30). Iacov patriarhul s-a închinat de șapte ori cu fața la pământ în fata fratelui său Isav (Fac. 33, 1-3).

Cifra 7 apare de mai multe ori în Biblie
Cifra 7 apare de mai multe ori în Biblie

Faraon a visat șapte vaci grase și sapte slabe, șapte spice pline și șapte seci (Fac. 41). Lui Moise i-a spus Dumnezeu că între alte lucruri ce va face pentru sfântul lăcaș să facă și un sfeșnic de aur curat și deasupra lui să pună șapte candele ca să lumineze (les. 25, 31-37). Tot lui Moise i-a poruncit Dumnezeu să spună israeliților să numere șapte săptămâni de zile (Lev. 23, 15), iar, a cincizecea zi, să le fie sărbătoare sfântă, inainte de a mânca Paștele, șapte zile să mănânce pâine nedospită (les. 12, 19).”

Caracteristici pozitive

Cum spuneam și mai sus, cifra 7 sau căutătorul adevărului are în vedere persoanele care sunt dornice de dezvoltare personală și spiritualitate. Să vedem care sunt calitățile personalității celor care au această cifră în harta destinului!

În primul rând, este bine de știut faptul că organizarea și specializarea sunt două cuvinte esențiale în viața celor care poartă această cifră în harta destinului. Fie acești oameni sunt bine organizați, fie vor fi nevoiți să se axeze asupra organizării și să învețe bine acest aspect în viața lor.

Sunt persoane orientate pe cercetare, prin urmare specializarea într-un domeniu este esențială pentru ei. Cei care sunt caracterizați de această cifră pot face carieră în următoarele domenii: afaceri, științele oculte, religie, știință, învățământ. Atâta timp cât fac ceea ce le place și sunt satisfăcuți de munca lor, ei vor simți o mare împlinire pe partea de muncă, studiind și specializându-se în domeniul ales.

Persoanele cu cifra 7 în harta destinului sunt persoane înzestrate cu un intelect dezvoltat, cu o înțelepciune naturală, lucru pe care cei din jur îl vor remarca și îl vor aprecia. Scopul lor în viață este de a-și descoperi adevărul personal.

De reținut faptul că, pentru a te împrieteni cu persoanele a căror viață este marcată de cifra 7, trebuie să le înțelegi și să le respecți dorința de izolare, căci aceste persoane obșnuiesc să se retragă în inimitate, pentru a putea fi cu propriile gânduri. Atunci când sunt odihniți, ei posedă o forță uriașă în acțiunile pe care le întreprind.

Persoanele care au cifra 7 în harta destinului au tendința de a se izola
Persoanele care au cifra 7 în harta destinului au tendința de a se izola

Caracteristici negative

Destinul celor marcați de caracteristicile cifrei 7 este plin de provocări. Puțini știu faptul că aceste persoane au o mare tendință de izolare, obișnuind să petreacă zile, săptămâni, chiar și luni departe de ceilalți. Pretextul folosit adesea este că doresc să se dezvolte spiritual lucrând pe planul interior. Adevărul mai puțin știut este că, de fapt. ei evită lumea înconjurătoare.

Ținând cont de cele menționate mai sus, aceste persoane vor întâmpina dificultăți în relațiile cu prietenii sau cu persoana iubită. O mare provocare pentru ei o va juca căsătoria. Persoana de lângă ei va trebuie să le înțeleagă dorința de izolare, ceea ce nu va fi deloc ușor, având în vedere tendința de izolare. Așadar, viața sentimentală a acestor persoane poate cunoaște dificultăți tocmai din pricina acestui motiv. Parternerii lor vor fi nevoiți să se înarmeze cu răbdare.

Pe de altă parte, dacă tendința de izolare a acestor persoane scapă de sub control, se poate ajunge la paranoia sau la o natură extrem de critică.  În urma acestei situații, pot ajunge să creadă că o viață singuratică le este menită.

Persoanele care au 7 în harta destinului obișnuiesc să aibă motivații egoiste, lucru pe care cei din jur îl recunosc cu ușurință. În primă fază, aceștia ar putea spune că sunt altruiști și nu au nici o intenție ascunsă, dar de fapt pot fi destul de egocentrici.
Acest lucru ce vizează motivațiile egoiste se anulează în momentul în care ei ajung la un anumit nivel de elevare spirituală.

Ca o mică concluzie, lecția acestor persoane în viață este a de a învăța să își construiască și să își gestioneze relațiile sănătoase cu oamenii din jur, iar când vor reuși asta vor putea să își descopere adevăratul potențial și să se înțeleagă cu adevărat.