Home » Life & Style » Astrologie: Soare în Gemeni (sezonul Gemenilor) 20 Mai – 21 Iunie. O perioadă în care informația și cunoașterea nu au limite

Astrologie: Soare în Gemeni (sezonul Gemenilor) 20 Mai – 21 Iunie. O perioadă în care informația și cunoașterea nu au limite

Astrolog D. Mădă / 21.05.2021, 14:59
Astrologie: Soare în Gemeni (sezonul Gemenilor) 20 Mai – 21 Iunie. O perioadă în care informația și cunoașterea nu au limite

În intervalul 20 Mai – 21 Iunie, Soarele (eul nostru interior/ego) “își scaldă” razele prin diversitatea Gemenilor (sezonul Gemenilor). Este un intinerar care are ca și principale coordonate inițiativa, curajul și spontaneitatea. Să ne încredem doar în modul actual de a face lucururile ne poate conduce la stagnare. Folosindu-ne de toate abilitățile din dotare ne putem întinde aripile să “zburăm” către tot ce înseamnă evoluție personală. Este o experiență care ne poate conduce către o nouă destinație, având ca scop “dezvoltarea conștientului intelectual”.

Astrologie. Soare în Gemeni

Fiind un semn de aer (cu o energie masculină), și guvernați de Zeul Mesager cu aripi la picioare – Mercur, Gemenii sunt înzestrați cu darul comunicării, schimburilor de idei și lucruri (fiind buni comercianți).

Frumusețea călătoriei apare atunci când începem să devenim mai conștienți de noi înșine în fiecare clipă, când realizăm că ne putem schimba pentru a deveni tot ceea ce putem fi.- Sri Vasudeva

Sunt cei carora le curge prin vene o “sete” de cunoaștere nemărginită.

Astrologie. Soare în Gemeni
Soare în Gemeni

Puterea lor de gândire și analiză se manifestă precum viteza luminii, trecând cu naturalețe de la o idee la alta. Sunt precum o bibliotecă, unde noțiunea de informație nu recunoaște expresia “s-a pus praful”.

Dacă în sezonul Taurului ne-am focusat mai mult pe rigurozitate, răbdare și structurarea propriilor valori, în următoarea perioadă este util să ne concentrăm mai mult pe acele situații care au nevoie de adaptare și modificare, folosindu-ne de propria inteligență și cooperarea cu ceilalți.

Recomandări prețioase

Constelația Gemenilor este puternic evidențiată, avându-l pe Mercur chiar la el acasă, pe frumoasa Afrodita, iar acum și prin energia Soarelui.

Predarea și schimbul de cunoștințe/informații pot juca un rol important în drumul pe care-l parcurgem pentru atingerea obiectivelor noastre. Printre fericiții beneficiari ai acestei reuniuni sunt cei care lucrează ca jurnaliști, oamenii de televiziune, corespondenți, reporteri, traineri, scriitori, fotografi, artiști, muzicieni, dar și cei care își comercializează produsele (de orice natură) online.

Pentru a profita de energia Gemenilor, este smart să ne găsim timp pentru a ne îmbogăți cultura generală, de a participa la diverse cursuri de scurtă durată și chiar de a călători.

Zodia Gemeni
Zodia Gemeni

Ideea este să dăm mai multă libertate abilităților noastre și să devenim curioși; fie în domeniul în care activăm, fie prin interesele care ne fascinează. Mercur, cel care guvernează acest semn, este responsabil printre altele și cu zona călătoriilor (turism) ceea ce facilitează acest sector, amplificându-ne acum dorința (Venus) și nevoia de a călători către noi orizonturi și destinații.

Fiind recunoscuți drept “curioșii zodiacului”, energia Gemenilor poate fi un motiv pentru care în următoarea perioadă ne putem dori să trăim experiențe noi de “viață”- posibile aventuri, interacțiune cu persoane de altă naționalitate sau cultură total diferită de cea personală.

Spre exemplu, prin conexiunile cu cei care au la bază o cultură diferită față de a noastră sau un bagaj de informați mult mai vast, putem vedea lumea din unghiuri noi, ne putem dezvolta oportunități de creștere și evoluție a propriului sine.

Cum ne influențează această perioadă

Gemenii sunt simbolul dualității interioare manifestând o energie a polarității, de aici și contrariile: lumină – umbră , masculin – feminin , subiect – obiect , interior – exterior, bine – rău. Regăsim aceste situații în mitologie prin perechile de frați “Cain și Abel”, “Castor și Pollux”, “Prometeu și Epimeteu”.

Ca și semn de aer “mutabil “pot exista momente în care să ne manifestăm latura extrovertită, să vorbim foarte mult, iar alteori să simțim nevoia de propriul spațiu, să ne retragem pentru a despica firul în patru singuri.

Astrologie
Astrologie

Provocarea acestei perioade ne vorbește despre neliniștea interioară, despre modul în care reușim să ne manifestăm cu adevărat propria personalitate sau originalitate.

Este important să găsim calea de mijloc, să conștientizăm că tot ceea ce simțim reflectă o informație. Pentru a aduce în echilibru cele doua extreme (interior-exterior) este important să ne împrietenim cu flexibilitatea, interacționând cu ceilalți dintr-o zonă în care exprimarea liberă și autentică a propriilor trăiri/valori să fie însoțită de blândețe și înțelepciune.

Pentru a integra și lucra constructiv aceasta etapă las mai jos câteva întrebări sugestive:

  • Cât de flexibilă și adaptabilă este comportarea mea în situațiile de viață?
  • Ce domenii științifice mă interesează în mod deosebit?
  • Aș dori să studiez mai multe domenii sau aș prefera să mă specializez?

Ce e bine să facem

Aminteam mai sus că este un interval în care energia este axată pe latura mentală (sistemul nervos), motiv pentru care anxietatea poate să scaleze în sezonul Gemenilor. Practici precum meditația sau diverse terapii holistice (de ex. yoga) sunt binevenite. Cristale și minerale naturale precum opal, topaz auriu și agat alb sunt adjuvanți benefici în terapiile holistice, iar ca și plante medicinale regăsim soc, pătlagină, pătrunjel, tei, laba gâștei și alun.

Este un sezon plin de evenimente, fiind printre altele marcat de două Eclipse.

Prima are loc pe 26.05.2021 și este o Eclipsă Totală de Lună în Săgetător (efect de Lună Plină), fiind urmată de o Eclipsă Solară Inelară pe 10.06.2021 în Gemeni (efect de Lună Nouă).

De asemenea doua planete își încep mersul aparent retrograd: – Saturn/Zeul Timpului (reguli, structură, maturitate, blocaje) în Vărsător (23.05.2021) și Mercur în Gemeni (30.05.2021). Voi reveni în curând cu articole dedicate acestor evenimente astrale.

Soare în Gemeni. Cunoaștere, dezvoltare
Cunoaștere, dezvoltare

Rezumând cele de mai sus, am putea spune că există multe conexiuni pe care le putem face pentru a căuta surse de inspirație. “Cunoașterea înseamnă putere”, iar cel mai important este să edificăm ce anume avem de schimbat la noi sau de îmbunătățit din punct de vedere al gândirii/comunicării, unde și lângă cine ne dorim să fim de acum încolo.

Mercur se pregătește de “saltul înapoi” ajutându-ne ca în următoarele 4 săptămânii să re (găsim) motivația pierdută, reamintindu-ne cauza inițială. Explorarea altor idei poate contribui atât la progresul personal, cât și a celor dragi sau colectivului din care facem parte.

Sri Vasudeva spune “Căutați ceea ce este nelimitat. Căutați ceva pe care dacă îl știți, toate vă vor fi cunoscute. Observați cu atenție ceea ce nu este adevărat, pentru a merge în domeniul adevărului.”