Home » Life & Style » Horoscop » Când e Mercur retrograd în 2021. Ce înseamnă de fapt, ce e bine și ce nu să faci în această perioadă

Când e Mercur retrograd în 2021. Ce înseamnă de fapt, ce e bine și ce nu să faci în această perioadă

Stan Nicu / 27.01.2021, 16:20
Când e Mercur retrograd în 2021. Ce înseamnă de fapt, ce e bine și ce nu să faci în această perioadă

Când e Mercur retrograd în 2021. Ce înseamnă de fapt, ce e bine și ce nu să faci în această perioadă, citește în articolul de mai jos.

De câte ori va fi Mercur retrograd în 2021 și ce înseamnă asta pentru fiecare nativ în parte

S-a aflat când este Mercur retrograd în anul 2021. Astrologii au spus ce înseamnă de fapt, ce e bine și ce nu să faci în această perioadă.

Perioadele din 2021, când Mercur va fi retrograd, se anunță a fi destul de complicate. Astfel, în aceste perioade, nativii din zodiac vor avea probleme de comunicare, stare generală negativă, vor fi nehotărâți și se vor pomeni cu tensiuni în relațiile de dragoste.

Mercur retrograd aduce multe vești proaste

Mercur retrograd este cunoscut ca fiind un tranzit negativ, tocmai din acest motiv trebuie să ținem cont de sfaturile astrologilor, pentru a depăși cu bine perioadele de mers înapoi aparent ale acestei mici planete.

Astfel, potrivit astrologilor, Mercur va fi retrograd în 2021 în trei perioade, timp în care viețile ne-ar putea fi date peste cap. Aceste perioade sunt:

-30 ianuarie (în Vărsător) – 19 februarie (în Pești)
-31 mai – 21 iunie (în Gemeni)
-28 septembrie – 16 octombrie (în Balanță)

Mercur retrograd, 30 ianuarie (în Vărsător)-19 februarie (în Pești)

Pentru prima dată în acest an, începând cu 30 ianuarie și până în 19 februarie 2021, Mercur este în mișcare retrogradă, timp de circa 3 săptămâni. Retrogradul al lui Mercur începe în zodia Vărsător și revine în Pești, anunânțându-ne în mod simbolic nevoia de a acorda o atenție sporită la ceea ce au de spus rudele noastre mai în vârstă.

Trebuie să ne implicăm în comunitate, timp în care să reflectăm asupra mesajelor spirituale. În această perioadă este benefic să reluăm studii neterminate sau idei abandonate. De asemenea, în această perioadă putem clarifica unele lucruri lăsate baltă cu unele persoane.

Mercur retrograd, 31 mai – 21 iunie (în Gemeni)

Întrucât Mercur este planeta guvernatoare a Gemenilor, aceștia pot primi lovituri mai dure decât alți nativi. De asemenea, nativii născuți în semnele zodiacale Taur, Rac, Săgetător și Pești vor avea o perioadă dificilă. Cu greu vor putea face față bebelelor. Haosul va fi prezent în viața lor zilnică.

Mercur retrograd în Gemeni are și aspecte pozitive. Vom înțelege mai bine problemele spiritual. De asemenea, Mercur în Gemeni inspiră mai mult tact, diplomație și discreție. Va fi timpul mărturisirii sentimentelor. Mercur retrograd mai înseamnă o intuiție ascuțită, precum și înclinații spre latura spirituală și creativă a vieții.

Mercur retrograd, 28 septembrie – 16 octombrie (în Balanță)

Pentru că Balanța guvernează angajamentele și relatiile, Mercur retrograd în acest semn zodiacal va infulența și încuraja orice angajament făcut cu sufletul. În plus, Balanță vorbește despre dreptate, egalitate, dreptate, compromisuri, diplomație, iar Mercur retrograd ne va avertiza asupra tuturor acestor lucruri.

Astfel, potrivit astrologilor, Această perioadă poate fi puțin mai dificilă, așa că trebuie să evităm conflictele. Nu trebuie să comunicăm agresiv și să încercăm să promovămi bunătatea.

Ce zodii mai sunt afectate de Mercur retrograd

De asemenea, Mercur retrograd în Balanță afectează și persoanele născute sub zodiile Berbec, Rac și Capricorn. Pentru ceilalți nativi, influența retrogradă a lui Mercur are un impact personal asupra domeniului vieții în care se regăsesc nativii din Balanță și Scorpion.

Nu în ultimul rând, Gemenii și Fecioarele vor fi în centrul atenției, pentru că este vorba despre mișcarea retrogradă a liderului lor astral.

Ce înseamnă Mercur retrograd

Mişcarea retrogradă se referă la perioada când o planetă pare că îşi schimbă orbita normală, pare că mergfe înapoi, însă acest lucru nu este adevărat.

Astfel, în cazul lui Mercur, planeta pare că se roteşte invers, însă această percepţie este cauzată de modul în care planeta şi Pământul se mişcă raportat la Soarele.