Home » Life & Style » Astrologie ~ Mercur în Vărsător 08.01.2021 – 15.03.2021. “Contrastul între ideal și realitate”

Astrologie ~ Mercur în Vărsător 08.01.2021 – 15.03.2021. “Contrastul între ideal și realitate”

Astrolog D. Mădă / 15.01.2021, 15:48
Astrologie ~ Mercur în Vărsător 08.01.2021 – 15.03.2021. “Contrastul între ideal și realitate”

Posibil să îți fie familiare anumite detalii despre Mercur și Vărsător. Primul, patron al comercianților, și coordonator al tipului de comunicare pe care o aplicăm în relația cu ceilalți, poartă caracteristicile atribuite zeului roman Mercur, respectiv Hermes (în cultura greacă). Cel de-al doilea, semn al celor inovativi și excentrici, reprezintă cel de-al treilea semn de aer din ciclul zodiacal. Acesta practic ne deschide drumul către cele mai elevate forme de exprimare, acceptând doar acele proiecte care ne poartă semnătura unicității.

Viața în perspectiva Vărsătorului

Energia astrală a Vărsătorului a participat la petrecerea de rămas bun a lui 2020, scânteia acesteia fiind aprinsă din punct de vedere social de către Jupiter și Saturn în momentul lor de strălucire, despre care s-a tot vorbit (n.b. marea conjuncție începută la data de 21 Decembrie 2020).

E momentul să privim imaginea de ansamblu. Și aici sunt mai multe variante disponibile. Poți să te urci într-un elicopter ca să ai perspectiva ochiului de vultur, sau poate că urci repejor pe muntele intențiilor tale pentru a vedea valea posibilităților ce se află dincolo de vârful acela provocator. Orice metodă ai avea mai abstractă sau mai concretă, important e să o pui în aplicare și să îți notezi viziunea, cu cât mai multe detalii posibile.

În plus, vom avea ocazia în următoarea perioadă să experimentăm fiecare, la nivel personal, ce înseamnă a privi viața dintr-o nouă perspectivă, așa cum îi place Vărsătorului. Răspunsurile la următoarele două întrebări îți pot fi de ajutor: Care este acel lucru de care sunt pregătit(ă) să mă detașez? Și cum integrez ceea ce vine nou și inovator în viața mea, pentru a lua locul la ceea ce este învechit, prăfuit și nefolositor?

Cred că ceea ce Friederich Nietzsche puncta spunând că “Un tânăr poate fi dezorientat dacă îl îndrumăm să prețuiască mai mult gândirea comună decât ideile originale”, se pliază perfect cu sursa energiilor din perioada următoare. O viață echilibrată, în care să nu disperăm la fiecare provocare sau situație neplanificată, presupune că știm suficiente lucruri despre noi înșine, și învățăm în același timp aspecte noi. E minunat să te iei prin surprindere, să vezi că poți să îți realizezi obiectivele, oricât de originale și îndrăznețe ar părea. Important e să le iei pas cu pas, și să vezi pragmatic ce au nevoie pentru a fi realizate.

Mercur în Vărsător 08.01.2021 - 15.03.2021
Mercur în Vărsător

Mercur în Vărsător 08.01.2021 – 15.03.2021

Dacă funcționezi cu agenda și îți organizezi timpul pe zile, următoarele intervale sunt de referință:
*Mercur (comunicare, gândire) în Vărsător 08.01.2021~ 15.03.2021 (30.01 ~ 20.02 în mers aparent retrograd) *Soare în Vărsător/sezonul Vărsătorului (eul nostru interior) 19.01.2021 – 18.02.2021*Venus (relații, iubire, pasiuni, dorințe, valori) în Vărsător – 01.02.2021 ~ 25.02.2021.

În continuare am să-ți mai spun câteva vorbe despre Mercur în Vărsător. Astrologia nu este atât de fixă precum lasă impresia caracteristicile fiecărei zodii incluse într-un horoscop. Astrologia este o lume fascinantă de întâlniri astrale, conexiuni, intenții clare și acțiuni ferme.

Când spui Vărsător, spui originalitate, spirit umanitar, unicitate, futurist, autenticitate, libertate, obiectiv, rațional, logic, imprevizibil, rebeliune, fanatism, nerăbdător, nervozitate, exploziv. Înainte de descoperirea lui Uranus, acest semn de “aer-fix” era condus de Saturn. Astăzi este norocosul cu doi guvernatori: “lucru aproape de neimaginat și care poate fi ușor asociat cu “idei fixe” (Brigitte Harmann) fiind condus de Saturn (guvernatorul tradițional) și Uranus (guvernatorul modern).

Un atribut interesant al zeului regăsit în artă purtând încălțări cu aripi (marcă a rapidității acestuia) este dat de ingeniozitatea sa. Este modelul prin care, ascultând vocea intuiției, acționăm pe moment, dar având clare informațiile prelucrate pentru situația respectivă.

Energia Vărsătorului scoate la iveală valențe neexplorațe
Energia Vărsătorului scoate la iveală valențe neexplorațe

Efectele resimțite

Când Mercur se conectează la energia Vărsătorului, putem trezi micul geniu din noi, de a ne conecta la conștiința noastră înaltă accesând noi valențe neexplorate până acum. Acordă ceva mai multă atenție ideilor care îți vin în perioada următoare. Observă câte dintre acestea par ciudate, sau chiar geniale. Cu o disciplină în acțiune, și multă încredere în forțele proprii și beneficiile pe care implementarea ideilor le aduc, acestea pot fi considerate ca obiective bune de urmat.

Linia fină care le desparte pe cele ciudate, de cele geniale, poate fi privită din perspectiva unui aspect care ne poate fi de ajutor. Analizandu-le din punct de vedere rațional, ne pot oferi capacitatea de a ne auto-analiza propria evoluție dintr-un unghi diferit, plin de perspective noi. Este important să dăm dovadă de flexibilitate și deschidere către tot ce ne poate scoate din zona de confort.

Merită tot efortul ideile îndrăznețe și curajul de a ne face remarcați prin ceva care poate fi de ajutor și celor din jurul nostru, care poate ajuta umanitate să evolueze. Atenție mare să nu alimentăm egoul, și să pătăm astfel energia care stă ca liant pentru fundația acestor idei. Poți lua exemplu planetei Mercur și modul cum o întâlnim pe cer. E așa de rapidă și iși vede linistită de treabă, încât poziția sa pe cer te duce cu gândul la faptul că nu e loc pentru ego dus pe culmi exponențiale.

Aminteam mai sus că Vărsătorul este un semn de “aer-fix”, ceea ce ne poate conduce cu ușurintă către situații de a nu renunța cu ușurintă la propriile idei. Ca să evitam declanșărea unui “tsunami” în viața noastră, cât și a celorlalți este important să conștientizam că rezistența la schimbare poate fi alimentată de frică. Poate fi o teamă de abandon (de către ceilalți) sau de a fi privit ca un “ciudat”.

Mercur retrograd în Vărsător. Valori și credințe
Valori și credințe

Mercur retrograd în Vărsător

Tranzitul lui Mercur în Vărsător este o invitație de a ne găsi propriul “trib”, cel cu care putem împărtăși propriile valori și credințe, grupul în care ne putem manifesta propria autenticitate.

Mercur retrograd în Vărsător (30.01.-20.02) aparent poate fi o perioadă destul de provocatoare, daca rămânem ancorați din punct de vedere mental în sentimente negative. Cu toate acestea, e o perioadă bună de a reanaliza, regândi, revizui, reorganiza și reflecta cu exactitate ce anume funcționează, care visuri sunt de urmărit și care este povestea cu care acestea vor fi introduse în lume, la momentul oportun.

Voi reveni cu mai multe detalii despre tranzitul lui Mercur în mers aparent retrograd, într-un articol dedicat.

Urarea mea și încurajarea pe care o ofer pentru următoarea perioadă este „Învață de la oameni care te inspiră și te intrigă.”

Sursa poza ~ qz.com