Home » Life & Style » Astrologie ~ Venus în Capricorn 08.01.2021 – 01.02.2021. Olimpiada relațiilor de lungă durată

Astrologie ~ Venus în Capricorn 08.01.2021 – 01.02.2021. Olimpiada relațiilor de lungă durată

Astrolog D. Mădă / 08.01.2021, 17:04
Astrologie ~ Venus în Capricorn 08.01.2021 – 01.02.2021. Olimpiada relațiilor de lungă durată

J R Tolkien este cunoscut pentru lucrările sale impresionante precum Silmarilion, Hobbitul și trilogia Stăpânul Inelelor. Cu toate acestea, autorul s-a remarcat pentru pasiunea sa față de limbile străine, și mai precis pentru reconstrucția limbilor vechi și crearea de noi limbaje artistice. El și-a dedicat toată viața construcției de limbaje noi, care în esență implică istoricul unui popor (spre exemplu, elfii) urmărit încă din punctul genezei, creând suspans evoluției și evenimente istorice marcante. Urmărind aspectele astrologice ce se formează zilele acestea pe cer, mă gândeam la invenția termenilor pe care-i folosim azi.

Cum a apărut numele Venus

Tare mi-ar fi plăcut să aflu în ce conjunctură a apărut numele de Venus, respectiv Afrodita la Greci. Ce anume i-a inspirat pe acei oameni să ajungă la acest nume? Oare și-ar fi imaginat cât de vastă e bogăția de sensuri pe care a ajuns să o conțină în timp?

La bază, numele de Venus așa cum îl folosim astăzi împrumută caracteristicile pe care în Antichitate Romanii și Grecii le atribuiau zeiței iubirii și a frumuseții absolute. Cea mai apropiată planetă de noi, ea apare pe cerul nopții drept cea mai stralucitoare stea, Luceafărul din operele lui Eminescu.

Este cunoscut faptul că babilonienii observau mișcările stelei cu două milenii i. Hr., în vreme ce în 650 i. Hr. civilizația maiașilor folosea indiciile lui Venus pentru a crea calendarul lor recunoscut pentru acuratețe. Galileo a ajuns la concluzia că Venus orbitează în jurul Soarelui, iar în 1970 o sondă a Uniunii Sovietice a ajuns pe suprafața planetei spulberând ideile conform cărora aceasta ar putea prezenta condiții favorabile vieții.

Venus
Venus

Un an pe planeta Venus este mai scurt, cu doar 224 de zile pământene, însă energia acestui “luceafăr cu mii de raze” (Eminescu, 1876, Un luceafăr) este văzută ca un factor util pentru susținerea armoniei, frumuseții, artei, iubirii și valorilor de orice natură.

Venus din astrologie

Astrologia nu este limitată doar la semnul zodiacal în care ne-am născut, și nici la ascendentul pe care-l avem. Astrologia este o știință cu mult mai complexă care ne oferă indicii despre cum să gestionăm anumite emoții personale în momentul în care intră în conexiune cu alte vibrații generate de diverse corpuri cerești.

Cum nimic nu este întâmplător, Venus din astrologie este forma actuală pe care zeița din miturile celebre a păstrat-o. În continuare ea patronează iubirea, refelectă modul cum ne îndrăgostim și cum ne clădim relațiile, până la rolul pe care ceilalti îl au în viața noastră. Astfel, Euripide a fost inspirat să-i dedice o slavă zeiței “Venus, în eterna ta stăpânire, Supusă îţi este întreagă omenire.”

Venus
Venus

În prezent, motto-ul sub care suntem îndrumați este dedicat „relațiilor de lungă durată, construite pe autenticitate și realitate”, iar până pe 01.02.2021 ne va purta către conexiuni în care stabilitatea, fidelitatea, practicitatea și durabilitatea să ne definească relațiile.

Aminteam într-un articol anterior că semnul Capricorn este condus prin energia lui Saturn (Zeul Timpului), ceea ce se întâmplă și acum cu iubirea, dorințele, plăcerile și valorile noastre.

Este de știut că energia Capricornului este una care emană seriozitate, reguli, principii, oferindu-ne acum ocazia de a fi mai riguroși, concentrați și înțelepți atunci când vine vorba de a demara relații/parteneriate și situații sustenabile.

Venus în Capricorn ne aduce cu picioarele pe pământ
Venus în Capricorn ne aduce cu picioarele pe pământ

In perioada cât Venus a călătorit prin energia Săgetătorului, dorința de aventură/flirtu sau de a descoperi noi oportunități în cadrul relațiilor (de orice natura) ne-a purtat către expansiune și idealizare. Venus în Capricorn ne (re)adună și (re)aduce (acolo unde este cazul) cu picioarele pe pământ, îndemnându-ne să nu mai visăm la “cai verzi pe pereți” așa cum spune și o vorbă din popor.

„Oamenii vor lega parteneriate doar cu cei prin care își pot construi un viitor”

Lisa Stradust spunea “Oamenii vor lega parteneriate doar cu cei prin care își pot construi un viitor,” aceasta fiind o veste excelentă pentru aceia dintre noi care au intrat în 2021 cu scopul de a consolida relațiile (de orice natură) actuale sau de a cunoaște/întâlni oameni noi”.

Deasemenea Venus în Capricorn este conectată către latura mai conservatoare a modului în care abordează structura relației. Energia ei îi poate surprinde plăcut pe aceia care se află în parteneriate mai vechi și solide, să își dorească să facă următorul pas. Dar pentru asta mai întâi de toate vor face planuri, fie să împartă aceeași casă, fie planuri de căsătorie.

Cum influențează Venus în Capricorn relațiile de iubire
Cum influențează Venus în Capricorn relațiile de iubire

Ar fi bine de conștientizat faptul că “Timpul trece, leafa merge” nu face parte din scara de valori a acestei perioade. Prin urmare este important ca orice are legătură cu resursele noastre (financiare, emoționale etc) să fie abordate cu principialitate, tenacitate și răbdare. Recomand în acest sens să vă luați un angajament scris față de obiectivul către care ați început să vă îndreptați, va acționa drept un contract care vă stimulează spiritul de responsabilitate față de cuvântul dat.

Dacă vă este de ajutor, puteți să lucrați pe exerciții de observare a respirației, sau să vă gândiți la momentele când sunteți răbdători, la ce anume vă ajută să vă mențineți starea respectivă și care sunt beneficiile ulterioare.

Previziuni astrale

Marte (acțiune, vitalitate, energie) tocmai ce a început călătoria în semnul Taur (06.01.2020). Ținând cont de faptul că nici una dintre cele două energii (Capricorn și Taur) nu iubesc graba și versatilitatea, nevoia de flexibilitate și răbdare sunt accentute iarăși.

În esență, se are în vedere modul în care ajungem să ne punem în aplicare planurile practice și dorințele sufletești. Poate fi văzut ca o mini evaluare a cunoașterii de sine, să știm pe ce raft din cămară am pus resursele care ne ajută să ne păstrăm calmul și detemrinarea, și să nu cădem pradă tentațiilor de moment ~ graba strică treaba (spune Marte în Taur).

Imaginați-vă scena din filmul Liceeni, în care renumita profă de mate Isoscel (Venus în Capricorn) reușește să îl aducă pe Mihai mai aproape de matematică, să îl trasforme din elevul corigent la matematică în elevul olimpic.

Venus în Capricorn
Venus în Capricorn

Chiar dacă Isoscel era etichetată drept rece și insensibilă în raport cu elevii săi, în spatele acestei durității mascate se ascundea o sensibilitate și vulnerabilitate nemanifestată, așa cum este de fapt și Venus în Capricorn, plină de resurse, dar chibzuită până alege să le “distribuie”, implicit după un plan bine stabilit.

În incheiere, vă las să faceți un mic joc de imaginație. Și dacă ne-am întoarce la anii când am purtat uniforma, în ce fel ai primi încurajare de la Isoscel? Unde crezi că și-ar demonstra exigența și ce valori ți-ar pune la încercare? Care este olimpiada la care vrei să participi și cum te pregătești pentru ea?