Home » Life & Style » Astrologie ~ Saturn în Vărsător din 17.12.2020. Trecerea de la vechi la nou

Astrologie ~ Saturn în Vărsător din 17.12.2020. Trecerea de la vechi la nou

Astrolog D. Mădă / 09.12.2020, 10:14
Astrologie ~ Saturn în Vărsător din 17.12.2020. Trecerea de la vechi la nou

În perioada 22.03.2020-01.07.2020 Domnul Saturn a strigat catalogul din semnul Vărsătorului, moment în care ne-a făcut un mic tur asupra temelor explorate începând cu 17.12.2020. La această dată el revine în semnul Vărsătorului unde își va desfășura activitatea până la 07.03.2023. Între timp, în intervalul 07.12 ~ 17.12.2020 Saturn traversează ultimul grad (29) din energia Capricornului.

Ce se întâmplă pe 17.12.2020

Este ultima 100 de metri a lui Saturn în Capricorn (domiciliu), iar mesajul lui la nivel personal cât și social este acela că a sosit timpul de a conștientiza ce anume trebuie să schimbăm la noi pentru a putea evolua. O vorbă din popor spune “cum îți așterni așa dormi”, așa si noi, să dăm dovadă de maturitate și asumare asupra propriilor acțiuni și decizii luate până acum.

Când o planetă se află la gradul 29 este semnalul dat de Univers că o anumită etapă a ajuns la final, iar energia resimțită de către noi poate fi precum un test al maturității, unde orice poate să aducă o schimbare sau în egală măsura să implice o renunțare.

Saturn în Vărsător
Saturn în Vărsător

Așa cum aminteam și mai sus, predarea de ștafetă se produce în data de 17.12.2020 un moment extrem de important și atât de dezbătut în ultima perioadă din punct de vedere astral. Zeul Timpului sau “Lord of Karma” nume dat de Astrologul Alan Oken va tranzita semnul Vărsătorului, cu alte cuvinte al doilea său domiciliu.

Efectele resimțite

Din data de 19.12.2020 i se alătură și Jupiter, care pentru un an de zile va călători alături de Saturn prin energia Vărsătorului. Această schimbare de energie este privită precum un nou salt în viitor și începutul unei schimbari de paradigmă.

Cei doi astrii își dau întâlnire la același grad (0) pe data 21.12.2020 și vor rămâne așa până pe 26.12.2020. Gradul 0 este la fel de important precum și gradul 29. Când o planetă se conectează la o energie nouă ca și în cazul de față, este similar cu situațiile din viață de zi cu zi când faci cunoștință cu cineva pentru prima oară.

Până te prinzi de cum este persoana respectivă ești un pic nedumerit. Așa se întâmplă și cu cele două planete aflate la gradul 0 (energie nouă), se cercetează terenul și pe măsură ce încep să înainteze în grade vom resimți și noi darurile lor. Cel mai sigur undeva după prima parte a lunii Ianuarie 2021, moment când începe și sezonul Vărsătorului.

Jupiter și Saturn
Jupiter și Saturn

Legătura nebănuită dintre Jupiter și Saturn

În mitologie, legătura dintre Jupiter și Saturn este una cu adevărat intensă. După ce romanii au intrat în contact cu cultura grecilor, undeva prin anul 146 i. Hr., au început gradual să introducă în cultura proprie mituri grecești și referințe specifice diverselor zeități. Astfel, Saturn ca zeu al romanilor a împrumutat multe din caracteristicile zeului Cronos al grecilor, iar Jupiter venerat de romani a primit echivalentul lui Zeus, conducatorul de pe Muntele Olimp.

Legendele vorbesc de o relație de tip tata-fiu între Saturn și Jupiter, fiul detronând tatăl și preluand poziția de conducător suprem al zeilor. Se spune că Saturn, fiu al zeului cerurilor Caelus (Uranus la greci) și al zeității pamântul Tellus (Gaia la greci), și-a detronat tatal al cărei domnie era dominată de tiranie.

Cum profetiile indicau că Saturn la rândul său va fi detronat de unul din fii săi, acesta a hotărât să-i devoreze, doar cel de-al 6 lea fiu, Jupiter (Zeus la greci) fiind salvat de mama sa reușește să împlinească profeția. Ulterior, în urma înfrângerii prevestite, Saturn ajunge pe un tărâm numit Latium unde introduce agricultura și veghează în pace. O Era de Aur, când se spune că oamenii erau egali, fără diferențe sociale date de clase, asocieri care i-au adus conexiunea cu timpul și trecerea sa percepută de oameni, jurisdicție specială asupra calendarelor, sezoanelor, și implicit perioadelor de recoltă.

Suntem chemați să milităm pentru binele umanității
Suntem chemați să milităm pentru binele umanității

Schimbări și reconfigurări

Prin energia Vărsătorului suntem chemați să milităm pentru binele umanității, să investim timp în a găsi soluții noi pentru un mediu și o planetă așa cum ne dorim. Este o energie de aer care are cea mai mare capacitate de a revoluționa și schimba tot ce este vechi și perimat, atât la nivel personal cât și social.

Cu Jupiter(adevăruri, credințe, noroc, abundență) și Saturn (reguli, principii, structuri, limitări, blocaje) în Vărsător putem asista la schimbări și reconfigurări în sfera relațiilor personale, cât și la nivel de grupuri sau alianțe noi.

De asemenea vom asista la un salt uriaș din punct de vedere tehnologic, cercetarea va cunoaște noi valențe, iar mass-media, organizațiile non profit și astrologia vor fi în egală măsura în atenția oamenilor.

Saturn și Jupiter sunt planete sociale, iar tranzitul lor prin semnul Vărsătorului ne poate aduce schimbări ce țin de trenduri în lume.

Astrologia, în viziunea lui Carl Jung
Astrologia, în viziunea lui Carl Jung

Oamenii își pot manifesta un interes mult mai mare pentru a se descoperi pe sine, inclusiv cu ajutorul astrelor. Pe acestă cale, Astrologia poate obține statutul binemeritat și o recunoaștere pe o scară mult mai înaltă.

Uranus(viitor-înainte) este cea de-a doua planetă care guvernează Vărsătorul, fiind și cel care reprezintă Astrologia. Ca și planetă a fost descoperită la data de 13.03.1781 de către William Herschel.
Forța ei cosmică poate provoca schimbări bruște şi neprevăzute, excentricitate, creații originale şi progres.

“Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” – Mihai Eminescu.