Home » Life & Style » Bebelușul făcut faimos de Nirvana se întoarce în piscină, după 25 de ani

Bebelușul făcut faimos de Nirvana se întoarce în piscină, după 25 de ani

George Stanciu / 26.09.2016, 18:46
Bebelușul făcut faimos de Nirvana se întoarce în piscină, după 25 de ani

Bebeluşul ce apare pe coperta albumului ”Nevermind” de la Nirvana s-a întors în piscină, pentru a imita celebra imagine, la aniversarea de 25 de ani a lansării celebrului album.

În 1991, Spencer Elden își făcea apariția pe coperta albumului ”Nevermind”. Albumul trupei Nirvana a devenit rapid unul dintre cele mai celebre materiale discografice din istoria muzicii rock, înregistrând peste 30 de milioane de copii vândute la nivel mondial.

Acum, bebeluşul de atunci a plonjat din nou într-o piscină, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la lansarea albumului.

Noua fotografie a fost făcută de John Chapple la Rose Bowl Aquatics Center din Pasadena, California.

”Această aniversare este importantă pentru mine. E cool şi, în acelaşi timp, puţin cam ciudat când mi se spune că acea fotografie, făcută pe vremea când eu aveam vârsta de 4 luni, a devenit o imagine emblematică pentru o întreagă generaţie”, a menționat Spencer Elden.

”I-am propus fotografului să facem tot o fotografie nud (ca imaginea originală). Însă ar fi fost prea ciudat, aşa că am purtat un şort de baie”, a mai comentat Spencer Elden.

Kirk Weddle le-a cerut acordul părinților lui Spencer să îl fotografieze pe bebeluș, în 1991, pentru a ilustra coperta unui album al unei trupe grunge. Soţii Elden au fost recompensați 200 de dolari pentru ședința fotografică ce a durat doar 15 secunde. Cârligul cu o bancnotă de 1 dolar a fost adăugat digital. Fotograful John Chapple a donat aceeaşi sumă pentru noua şedinţă fotografică, în mod simbolic.

Kurt Cobain, solistul celebrei trupe Nirvana, a venit cu ideea fotografiei pentru discul ce conține piesele ”Smells Like Teen Spirit” şi ”Come As You Are”. Single-ul ”Smells Like Teen Spirit” a propulsat trupa Nirvana în fruntea topurilor mondiale, cu toate că grupul american dorea să fie radical și independent. În data de 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit decedat în casa sa din Seattle. Analizele au arătat că acesta s-a sinucis pe 5 aprilie, prin împușcare. Arma şi un bilet de adio au fost găsite alături de acesta.

Spencer Elden este pictor. De altfel, printre creațiile sale se regăsește şi un tablou omagial copertei albumului ”Nevermind”, acesta având o bancnotă agăţată de un cârlig de undiţă.

Sursă imagine: www.loudwire.com