Home » Life & Style » Când este Ziua Tatălui 2022 în România și în alte țări din lume. Idei și recomandări utile de cadouri

Când este Ziua Tatălui 2022 în România și în alte țări din lume. Idei și recomandări utile de cadouri

Cojocaru Cristian / 03.03.2022, 14:22
Când este Ziua Tatălui 2022 în România și în alte țări din lume. Idei și recomandări utile de cadouri

Așa cum există Ziua Mamei, există și Ziua Tatălui, potrivit sărbătorilor legale din România. Această sărbătoare a avut loc pentru prima dată la noi în țară în anul 2010. Află când este sărbătorită Ziua Tatălui în anul 2022 atât la noi în țară cât și în alte state și ce acadouri au putea cumpăra cu această ocazie.

Când este sărbătorită Ziua Tatălui

În anul 2010 erau legiferate Ziua Mamei și Ziua Tatălui, devenind sărbători legale. Ziua Tatălui se sărbătorește în data de 9 mai în România, însă în alte state, data acestei sărbători diferă. Spre exemplu, în Italia este sărbătorită în data de 19 martie, denumită Festa del Papa, la fel ca în țări precum Portugalia, Spania Liechtenstein sau Bolivia.

În Oman, această sărbătoare are loc pe 30 martie, în timp ce în Coreea de Sud este sărbătorită în data de 8 mai atunci când are loc Ziua Părinților. În Germania, Ziua Tatălui este sărbătorită odată cu Înălțarea Domnului, iar în Austria și Belgia, această sărbătoare are loc în a doua duminică a lunii iunie.

Pentru prima sărbătoare a Zilei Tatălui trebuie să ne întoarcem în secolul al XX-lea, când fiica veteranului războiului civil american William Jackson Smart, Sonora Louise Smart Dodd, a decis să înființeze această zi de sărbătoare pentru toți acei părinți care locuiau în statul Washington la 19 iunie 1910. Putem spune că este „mama” fundației populare a Zilei Tatălui. Lasând istoria deoparte, poate te-ai întrebat ce ai putea cumpăra cadou celui pe care tu îl numești tată. Iată câteva idei de cadouri la care poți apela în funcție de personalitatea lui.

ziua tatălui
Cartea lui Jane Goodall poate fi un excelent cadou pentru tatal tau

Informații despre lupta împotriva schimbărilor climatice

Etologul englez și mesagerul păcii al Națiunilor Unite, Jane Goodall, ne aduce „The Book of Hope: A Survival Guide for Difficult Times”. În această carte, Goodall ne învață să găsim puterea necesară în fața crizei climatice explicând totodată de ce își păstrează speranța în lumea naturală și, bineînțeles, în umanitate.

Un gadget 3 în 1

Poly Sync 20 poate fi cadoul perfect pentru cei care doresc un gadget compact, elegant și versatil. Acest difuzor inteligent poate funcționa ca difuzor personal pentru apeluri vocale, difuzor tradițional portabil pentru muzică și încărcător pentru smartphone, toate într-un singur dispozitiv. Îi poți personaliza chiar și butoanele cu funcțiile pe care le folosești cel mai mult, cum ar fi pauza/redarea muzicii sau asistentul vocal, dintr-o singură atingere.

„La lumina stelelor”

Pentru fanii cosmosului. „La lumina stelelor”, a jurnalistului specializat în știință și istorie Jo Marchant, este o călătorie prin modul în care relația omului cu cosmosul a influențat societatea, arta, credința și știința. După cum spune Marchan, „îl vom însoți pe Einstein atunci când va descoperi că timpul și spațiul sunt unul și același lucru și vom vedea cum un meteorit de acum patru miliarde de ani ne va conduce să căutăm viață extraterestră dincolo de planeta noastră”. Dacă vrei să o însoțești în această călătorie cu primii oameni care au contemplat stelele și cu răspunsurile pe care le-au găsit în bolta cerească, aceasta este cartea perfectă.

Pentru cinefili

Dacă ceea ce cauți este să completezi un sistem home theater nu foarte voluminos, dar eficient, Energy Sistem îți recomandă Studio Monitor 4 Hi Fi, un set de două boxe de bibliotecă active 2.0, DSP cu diverse moduri de egalizare, intrare dublă RCA Bluetooth 5.0, Intrare optică TOSLINK, intrare HDMI CEC și cu reglare a tonului pe lateral. Are și telecomandă, astfel încât să nu fii nevoit să te ridici de pe canapea în timp ce te bucuri de filmele tale preferate. Deși dacă oprești televizorul, difuzoarele se vor opri automat.

Pentru cei care caută sunetul perfect

Yamaha TW-E3B se caracterizează tocmai prin confortul lor. Sunt minimaliste, cu format in-ear pentru a le putea duce oriunde ne dorim în timpul celor șase ore de autonomie, plus trei reîncărcări din carcasa proprie și au o calitate a sunetului fabuloasă. Tehnologia Bluetooth 5.0 și compatibilitatea cu sistemul TrueWireless Stereo Plus sunt două dintre celelalte puncte forte ale acestora.

Pentru cititori

SPC recomandă SPC Dickens Light Pro, un model care se remarcă prin funcționalitatea Comfort Reading care are grijă de vederea noastră în timp ce ne bucurăm de distracția noastră preferată: lectura. Cu acest dispozitiv, vom putea regla intensitatea luminii și temperatura culorii pentru a citi la orice oră din zi sau noapte sau în orice loc fără a fi afectat de lumina din jur.

Pentru cei curioși

Iepuri de aur, asteroizi și alte curiozități istorice. Așa este prezentat „Counting Mathematics” de David Hernández, o călătorie prin cele mai fascinante evenimente din istoria matematicii. Ce putem găsi aici? Începuturile numerotării, elementelor și numerelor prime așa cum nu ai mai văzut până acum și multe dovezi că matematica nu este deloc plictisitoare.