Home » Life & Style » Care este, de fapt, motivul pentru care se servesc 4 feluri de mâncare la nuntă

Care este, de fapt, motivul pentru care se servesc 4 feluri de mâncare la nuntă

Ileana Mladinoiu / 29.08.2021, 12:19
Care este, de fapt, motivul pentru care se servesc 4 feluri de mâncare la nuntă

Ați făcut progrese semnificative în organizarea nunții și, după ceremonia civilă și/sau religioasă, toți oaspeții vor merge direct la sala de recepție a nunții.

Sfaturi de alcătuire a meniului

Acolo, vă doriți să încheiați o zi minunată, cu un program pe măsură, care să includă cocktailuri, divertisment, muzică de  petrecere până la sfârșitul nopții. Ca să nu mai vorbim de faimoasa masă de nuntă ce va încânta papilele gustative ale invitaților dumneavoastră. Pentru a preveni cel mai mic inconvenient, pentru a-i face pe toți să plece cu aprecierile așteptate, luați în considerare o trecere în revistă a ideilor bune și rele.

Pentru a vă compune meniul, apelați la profesioniști: bucătari profesioniști, catering, bucătari de toate tipurile. Veți putea revizui diferite meniuri în funcție de ideile voastre, de tema propusă, de dorințele avute și, desigur, de bugetul deținut, de numărul invitaților. Cu cât numărul acestora este mai mic, cu atât vă puteți răsfăța cu privire la creativitatea meniului.

Meniul ar trebui să se adapteze temei nunții dvs. și ambianței acesteia. Cereți furnizorului dvs. să vă facă câteva oferte de  meniuri tipice în funcție de tema și de bugetul dvs. și veniți cu idei originale.

Evident, bugetul trebuie luat în calcul. Fie că aveți un buget mic sau mare, nu veți fi, poate, de acord cu toate tipurile de feluri de mâncare oferite. Cu toate acestea, colaborați cu furnizorul dvs. de servicii pentru a găsi o modalitate de a economisi bani în anumite puncte.

În ciuda obligațiilor impuse de tema dvs., aveți câteva idei ferme cu privire la tipul de feluri de mâncare pe care le doriți. Un meniu destul de tradițional, gastronomic, creativ sau rafinat.

Foie gras, scoici, piept de rață, homar, prăjturi, tortul de nuntă. Aveți grijă, totuși, să nu optați pentru feluri de mâncare prea sofisticate care ar putea să nu le placă unora dintre oaspeți. Fiți precauți pentru alergici, diabetici, vegetarieni, țineți seama chiar de orientarea religioasă.

Gândiți-vă apoi la câte feluri de mâncare doriți să vă opriți (2, 3, 4,5…), completate de un bufet suedez. Majoritatea mirilor aleg varianta clasică în care cea mai mare parte a bugetului o alocă meniului.

4 feluri mâncare
Felia de tort ramane nemancata

Care este, de fapt, motivul pentru care se servesc 4 feluri de mâncare la nuntă

Sunt mai multe motive pentru care mirii aleg 4 feluri de mâncare la nuntă. Teama că vor fi penalizați/bârfiți de invitații cârcotași. Este adevărat că s-ar putea întâmpla acest lucru, doar atunci când mâncarea pentru ei este îndoielnică.

Dacă nu au avut 2 kilograme de mâncare în farfurie, plus tort, prăjituri, fructe… etc, și 1 litru de alcool în pahare, ei pot considera meniul îndoielnic. Prin urmare, au dorit cantitate în defavoarea calității.

O nuntă tradițională românească are un meniu format din patru feluri de mâncare: aperitiv, pește (în regiunile unde se fac nunți  de zi se pot servi și ciorba sau supa traditională (ca felul secund), sarmale, friptură.

Dar câte persoane pot consuma cele 4 feluri de mâncare? Felia de tort rămâne nemâncată? Oamenii vor să se distreze, să danseze, nu să piardă timp între feluri de mâncare. Însă, restaurantele vor să aibă profit și de ce nu și mirii. Un motiv în plus ca darul să fie la înălțimea mâncării.