Home » Cum să faci orice » 5 feluri de mâncare pentru micul dejun. Cum transformi prima masă a zilei în cea mai copioasă

5 feluri de mâncare pentru micul dejun. Cum transformi prima masă a zilei în cea mai copioasă

Alexandru Cazacu / 21.07.2021, 10:25
5 feluri de mâncare pentru micul dejun. Cum transformi prima masă a zilei în cea mai copioasă

Potrivit specialiștilor, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece îți dă energie în momentul când organismul este odihnit și te vei concentra mai bine, întrucât ai primit doza necesară de nutrienți care stimulează activitatea cerebrală. Noi îți vom prezenta în următoarele rânduri cinci feluri de mâncare pentru micul dejun, ușor de pregătit și foarte sănătoase.

Cinci feluri de mâncare pentru micul dejun

După cum spuneam, micul dejun este foarte important indiferent de vârstă, în special în cazul copiilor în creștere, unde reprezintă o cale sigură spre o dezvoltare echilibrată. Ba chiar mai mult de atât, micul dejun poate fi cheia siluetei tale. Mai exact, dacă mănânci dimineața, corpul are timp să ardă caloriile. Acestea fiind spuse, iată cinci feluri de mâncare pe care le poți prepara la micul dejun.

Omleta cu spanac si sos de iaurt

Este știut faptul că oul este un aliment complet, iar omleta cu spanac și sos de iaurt este un preparat excelent pentru un mic dejun sănătos. Vom avea nevoie de 2 ouă, câteva frunze proaspete de spanac (sau congelat), ulei, mirodeniile preferate și puțină sare. Pentru sosul de iaurt, vom avea nevoie de iaurt grecesc, usturoi zdrobit, suc de roșii si o linguriță de ulei de măsline, pe care le vom amesteca până obținem sosul.

Într-o tigaie separată încingem puțin ulei și lăsăm frunzele de spanac cu mirodeniile să se înăbușe, după care oprim focul.  Într-o altă tigaie cu puțin ulei vom adăuga ouăle bătute cu un praf de sare. Lăsăm omleta să se coacă pe o parte după care o vom întoarce. Mutam amestecul de spanac și mirodenii în interiorul acesteia și o împăturim. Acum nu mai trebuie decât să savurăm omleta alături de câteva linguri de sos de iaurt.

Cinci feluri de mâncare pentru micul dejun. Omletă cu spanac
Feluri de mâncare pentru micul dejun. Omletă cu spanac

Toast cu avocado

Pentru aceasta vom avea nevoie de 4 felii de pâine integrală, un avocado, 100 de grame de brânză feta, câteva roșii cherry, sucul de la un lime și sare și piper după gust.

Toto ceea ce trebuie să faci este să prăjești feliile de pâine într-un toaster sau în tigaie, aproximativ două minute pe fiecare parte. În acest timp, curăță avocado și pasează-l cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare, piper și suc de lime după gust. Acum, unge fiecare felie cu pasta de obținută și adaugă brânza feta fărâmițată și felii de roșii cherry.

Burrito cu ou și avocado

Pentru un mic dejun sănătos și sățios, cu un conținut bogat de proteine, poți să încerci acest burrito delicios. Așadar, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • un ou
  • puțin ulei de măsline
  • 50 g de spanac
  • 5 – 6 roșii cherry (tăiate în jumătăți)
  • 1/2  avocado (tăiat în felii)
  • o foaie de tortilla

Într-un vas, bate bine oul cu sare și piper după gustul tău. Pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie încăpătoare peste care vei adăuga spanacul și roșiile, pe care le lași până se înmoaie. Mai departe, gătește oul jumări și împachetează toate ingredientele în tortilla.

Omletă cu șuncă și roșii

  • 4 ouă
  • 100 g șuncă
  • 2 linguri de lapte
  • 1 roșie
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță piper negru
  • 2 linguri de ulei

Se bat ouăle cu sare și piper, după care vom adăuga laptele și amestecăm bine. Încingem uleiul într-o tigaie, peste care vom adăuga compoziția. Acoperim tigaia cu un capac și vom lăsa omleta să prăjească la foc mic, până când marginile se desprind de tigaie. Acum, presărăm roșiile și șunca tăiate cubulețe pe jumătate din suprafața omletei și împăturim cealaltă jumătate peste ea. Acum o vom mai lăsa un minut în tigaie după care o putem savura.

Brioșe cu brânză și spanac

Aceste brioșe sunt foarte simplu de preparat și extrem de delicioase. Pentru a le prepara vei avea nevoie de o mană de spanac fiert și tocat mărunt. Separat bate bine 2 ouă cu iaurt și puțin ulei, adaugă făina, sare și praf de copt și, la final, spanacul și câteva bucăți de brânza. Acum, toarnă amestecul în forme pentru brioșe și dă-le la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.