Home » Cum să faci orice » Frittata sau omletă italienească cu legume la cuptor. De ce ingrediente ai nevoie pentru un gust special. Rețeta completă

Frittata sau omletă italienească cu legume la cuptor. De ce ingrediente ai nevoie pentru un gust special. Rețeta completă

Nechifor Ioana / 07.07.2021, 13:34
Frittata sau omletă italienească cu legume la cuptor. De ce ingrediente ai nevoie pentru un gust special. Rețeta completă

Frittata sau omletă italienească cu legume la cuptor este o rețetă simplă, ușor și rapid de preparat, și foarte gustoasă. Pentru iubitorii de omlete, acest preperat se va dovedi o reală surpriză. Pe lângă ouă, sunteți invitați să adăugați și legume din belșug. Iată, mai jos, care sunt pașii simpli de urmat și cum e bine să procedezi de fapt! Rețeta completă, cu toate ingredientele necesare și modul de preparare, în articolul ce urmează.

Cum poți să faci Frittata sau omletă italienească cu legume

Dacă te-ai săturat de banala omletă, află că poți să încerci ceva mai complex. La bază, rămân într-adevăr ouăle, dar pe lângă acestea se vor adăuga și alte ingrediente pentru un gust desăvârșit. Poate fi servit ca mic dejun, la prânz sau în orice alt moment al zilei în care doriți.

Cantitatea de ingrediente ține de numărul invitaților la masă. Rețeta, pe care am redat-o mai jos, cuprinde porții pentru 4 persoane. Se poate personaliza, după cum am spus, în funcție de numărul de persoane care vor lua parte la masă.

De altfel, important de menționat e faptul că poate fi făcută fie la cuptor, fie la aragaz, această alegere rămând la atitudinea fiecăruia.

Mai departe, veți găsi pașii pe care trebuie să-i urmați, ingredientele necesare și modul de preparare pentru Frittata sau, altfel zis, omletă italienească cu legume.

Frittata sau omletă italinească cu legume. Ingrediente

Rețeta este gândită pentru 4 persoane, prin urmare am ales să adăugăm 8 ouă. Numărul se poate modifica în funcție de preferințe.

Ingrediente:

  • – 8 ouă;
  • -sare;
  • -piper;
  • – brânză cheddar;
  • -ulei de măsline;
  • -ciuperci;
  • -ardei gras verde sau ardei roșu;
  • -porumb;
  • -ceapă verde;
  • -oregano;

Mod de preparare

Pentru început, spargeți ouăle într-un bol și amestecați-le bine. Puteți adăuga acum sare, piper. Ulterior, completați cu brânză cheddar, vă puteți personaliza cantitatea în funcție de modul în care doriți să fie omletă, să aibă un conțin sau nu mai bogat în brânză.

În tigaie, se pun câteva picături de ulei de măsline și se adaugă ciupercile, care se călesc. Lăsați-le pentru scurt timp pe foc, iar apoi puneți ardei gras verde și ardei roșu (sau puteți alege doar unul dintre cele 2). Dacă optați pentru ambele tipuri de ardei, omleta dumneavoastră va fi mai diversificată în culori și mai aromată.

Apoi, în tigaie, se adaugă boabele de porumb, ceapa verde, se presară peste conținut oregano. Se amestecă toate ingredientele și sunt lăsate la foc mediu. Se toarnă apoi ouăle. Tigaia poate rămâne în continuare pe aragaz sau se poate pune la cuptor, unde va fi lăsată aproximativ 15 minute la 180 de grade.

Ulterior, se scoate și se poate decora cu brânză Emmentaler. Și, bineînțeles, se poate servi de către pofticioși. Poftă bună!

Rețetă Frittata de la JamilaCuisine
Rețetă Frittata de la JamilaCuisine

Rețetă Frittata, de la JamilaCuisine

Mai jos, vă prezentăm o rețetă de Frittata – propusă de JamillaCuisine pe canalul ei de Youtube.

Ingrediente:

  • 8 ouă;
  • 400 gr amestec legume congelate;
  • un ardei gras roșu sau verde, tăiat în bastonașe;
  • 2 -3 linguri de ulei de măsline;
  • 20 de grame de parmezan;
  •  100 grame de cașcaval;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 cățel de usturoi;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Într-un bol mare, se sparg ouăle și se bat. Se adaugă parmezanul, cașcavalul, pătrunjelul tocat, sare și piper. Se amestecă foarte bine ingredientele menționate.

Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline, după care se adaugă ardeiul gras, sare, piper. Se amestecă bine și se lasă la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.

Când ardeiul s-a înmuiat, se pune usturoiul răzuit și se lasă la foc vreme de 1 minut. Apoi se adaugă amestecul de legume (poate să conțină fasole verde, morcovi, brocoli, dovlecel galben, morcov, ceapă).

Se amestecă totul foarte bine și se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute. Ulterior, în tigaie, peste legume se toarnă amestecul de ouă, preparat mai devreme în bol. Se mai poate lăsă pe plită 2-3 minute, după care se pune la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 15 de minute.

Apoi preparatul poate fi servit simplu ca atare sau cu o salată de roșii sau castraveți. Poftă bună!