Home » Life & Style » Câte ouă trebuie să aibă omleta perfectă. Ingredientul special care o face pufoasă și îi dă savoare

Câte ouă trebuie să aibă omleta perfectă. Ingredientul special care o face pufoasă și îi dă savoare

Violeta Badea / 04.03.2021, 09:35
Câte ouă trebuie să aibă omleta perfectă. Ingredientul special care o face pufoasă și îi dă savoare

Câte ouă trebuie să aibă omleta perfectă. Ingredientul special care o face pufoasă și îi dă savoare. O omletă făcută așa cum trebuie este cel mai bun mod de a-ți începe ziua. Acest preparat rămâne în topul preferințelor atunci când vine vorba de servirea micului dejun. În acest articol veți afla câte ouă trebuie să conțină și care este ingredientul minune care o face pufoasă și îi dă savoare.

Câte ouă trebuie să aibă omleta perfectă

Omleta poate fi gătită în diverse moduri și reprezintă o variantă rapidă, dar și sănătoasă pentru un mic dejun sățios și delicios. Acest preparat conține numeroase  proteine și substanșe nutritive pentru a-ți asigura energia necesară de care ai nevoie pe parcursul zilei și, dacă o faci cum trebuie, poate fi și extrem de savuroasă.

Probabilnu știați, dar omleta este alegerea perfectă și atunci când vine vorba de dietă. Așadar, în cazul în care vă doriţi o musculatură definită, o siluetă suplă şi nu vă săturaţi cu porţii minuscule de mâncare, apelaţi la un truc simplu: consumaţi omletă!

Pentru a prepara rețeta perfectă trebuie să respecți câțiva pași simpli. În primul rând, omleta trebuie să conține trei ouă. Aceasta este cantitatea optimă pentru o singură persoană. În al doilea rând, untul este foarte important atunci când preparăm omleta, deoarece acesta are rolul de a face omleta mai pufoasă. În continuare vă vom prezenta care sunt ingredientele de care aveți nevoie.

Cateva secrete pentru o omleta perfecta
Cateva secrete pentru o omleta perfecta

Ingrediente

  • trei ouă
  • 30 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • 40 de grame de cașcaval (puteți folosi parmezan sau brânză cheddar)

Mod de preparare

Într-un castron se adaugă cele trei ouă, iar deasupra se pun condimente după gust. Pentru această rețetă noi am ales doar sare și piper. Cele trei ouă se bat bine cu ajutorul unui tel sau cu o furculiță. Acestea trebuie bătute foarte bine pentru că altfel va prinde aer și va căpăta volum.

Atenție! Omleta se amestecă chiar înainte de a le pune în tigaie. Aceasta nu trebuie să se așeze în castron, deoarece nu va mai ieși pufoasă sau este posibil să se lipească. Astfel, înainte de a bate ouăle se încinge tigaia, la foc mediu. În tigaie adăugăm untul. Așa cum am spus și mai sus, acest aliment este foarte important, deoarece face omleta mai pufoasă.

După cel-am adăugat în tigaie, untul se plimbă până se topește. Apoi, se adaugă ouăle bătute. Compoziția se plimbă puțin și se așează în tigaie, în primele 20 de secunde. Ulterior, putem observa cum deja începe să se gătească pe margine. Aceasta se dă ușor la o parte și se amestecă foarte ușor compoziția care a rămas deasupra.

Deasupra se rade puțin cașcaval, parmezan sau brânză cheddar, după preferințe. Apoi, cu ajutorul unei spatule, se împăturește pe jumătate. Un al lucru important este că omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc, deoarece se gătește foarte rapid și este posibil să se ardă. Astfel, se ia tigaia de pe aragaz cu puțin timp înainte de a fi gata. Omleta va continua să se facă și fără flacără. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!