Home » Life & Style » Mic dejun făcute de seară – Top 10 idei de mâncăruri care pot fi făcute din timp

Mic dejun făcute de seară – Top 10 idei de mâncăruri care pot fi făcute din timp

Violeta Badea / 17.02.2021, 20:00

Mic dejun făcute de seară – Top 10 idei de mâncăruri care pot fi făcute din timp. Dimineața ești mereu pe fugă și nu mai apuci să iei micul dejun? Procedezi greșit, deorece treci peste cea mai importantă masă a zilei! Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm 10 idei de mâncăruri pe care le poți pregăti de seara. Acestea se vor păstra proaspete pe timpul nopții și le poți savura cu încredere dimineața.

Mic dejun făcute de seară

„Graba strică treaba” spune un proverb celebru. Acesta se aplică la fix în acest caz, în momentul în care din lipsa timpului sari peste micul dejun. Ce ați spune însă să vă pregatiți micul dejun de seara? Așa vă puteți bucura mai mult de somn și vă puteți lua doza de energie ca să vă ajute să stați concentrat pe tot parcursul zilei. În continuare vă prezentăm 10 idei de mâncăruri rapide pe care le puteți pregăti din timp.

Oua coapte
Oua coapte

1. Ouă coapte

Cuptorul se preîncălzește la o temperatură de 190 de grade. Între timp, se spelă pătrunjelul, se toacă mărunt și se amestecă cu smântână. Formele pentru sufleuri se ung cu puțin unt. Apoi, se așează un strat din bucățele de miez de pâine, se împart în mod egal între cele doua vase amestecul de smântână și pătrunjel, se sparge ușor câte un ou si se presară pe lână galbenuș emmentalul ras. Se așezonează totul și se bagă la cuptor aproximativ 10 minute. Poftă bună!

2. Pâine prăjită cu guacamole

Pentru început se piseză o jumătate de avocado și se amestecă împreună cu puțină zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare. Apoi, se prăjește o felie de pâine și se adaugă pasta de avocado pentru un mic dejun sănătos. Poți încerca mai multe combinații. De exemplu, cu mango, roșii, ton sau humus. Poftă bună!

Tortilla cu branza si ceapa verde
Tortilla cu branza si ceapa verde

3. Tortilla cu brânză și ceapă verde

Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Se ia o tavă și se unge cu ulei, apoi se pune o folie. Se pune puțin ulei de măsline, usturoi, ceapă și ardei într-o tigaie. Apoi, se dă la foc mediu pentru circa 10 minute. După ce s-a răcit, se adaugă cartofii. Se bat ouăle, sour cream, brânza și chive. Se pun legumele reci și se așezonează. Se toarnă totul în tavă și se ține la cuptor aproximativ 30-40 de minute. Apoi, se întoarce cu fundul în sus și se ia folia. La sfârșit se taie în cubulețe. Poftă bună!

4. Sandviș cu ou și mozarella

Pentru acest preparat ai nevoie doar de o chiflă din grâu integral, peste care adaugi câteva felii de mozarella, roșii și un ou fiert. Poftă bună!

Quesadilla picanta cu pui si sunca
Quesadilla picanta cu pui si sunca

5. Quesadilla picantă cu pui și șuncă

Pentru început se încinge ulei într-o tigaie și se unge bine cu acesta. Apoi, se pune o tortilla în tigaie. Se acoperă cu pui, șuncă, ardei, ceapă verde și ardei iute. Toate acestea vor fi învelite cu mozzarella rasă, peste care punem a doua tortilla. Se apasă ușor și se prajește timp de aproximativ două minute pe fiecare parte. Poftă bună!

6. Ou fiert cu pâine prajită

Aceasta este cea mai simplă rețetă pentru micul dejun. Tot ce ai nevoie este o felie de pâine prăjită și alături un ou ochi sau fiert. De asemnea, poți adăuga puțină brânză de capră și roșii. Poftă bună!

Omleta
Omleta

7. Omletă

Omleta este alegerea perfectă pentru micul dejun. Poți alege o rețetă clasică de mic dejun cu omletă cu doar puțină sare sau poți combina cu mozarella sau branză de capră, roșii sau chiar somon afumat. Poftă bună!

8. Iaurt cu fulgi de cocos

Pentru un mic dejun sănătos poți alege un iaurt gras, cât mai natural în care să adaugi fulgi de cocos. De asemenea, poți adăuga o linguriță de miere pentru a accentua aroma. Iaurtul se servește rece și îi poți adaugă un topping de nuci sau alune. Poftă bună!

Clatite din faina integrala
Clatite din faina integrala

9. Clătite din făină integrală

Se bat două ouă și se adaugă o cană cu lapte și o lingură de ulei de măsline. Conținutul se amestecă până se omogenizează. Se presară făină treptat, iar la final se adaugă esență de vanilie. Se ia o tigaie și seunge cu ulei, iar în ea se prepară clătitele. Aceste clătite sunt pline de proteineși le puteți servi cu un strop de sirop de arțar, fructe de pădure sau banane.

10. Terci de ovăz cu nuci

Se ia un vas și se adaugă apă și ovăz. Apoi, acesta se pune pe foc circa trei minute. La final, se adaugă puțină scorțisoară, nuci și banane. Este un mic dejun consistent care îți va ține de foame și te va încărca cu energie pe tot parcursul zilei.