Home » Cum să faci orice » Cum faci acasă focaccia cu roșii cherry și rozmarin. Trucul secret pentru un gust minunat. De ce ingrediente banale ai nevoie

Cum faci acasă focaccia cu roșii cherry și rozmarin. Trucul secret pentru un gust minunat. De ce ingrediente banale ai nevoie

Alexandru Cazacu / 25.06.2021, 14:54
Cum faci acasă focaccia cu roșii cherry și rozmarin. Trucul secret pentru un gust minunat. De ce ingrediente banale ai nevoie

Ei bine, Focaccia este un preparat tradițional din Italia, fiind de fapt o pâine plată, coaptă în tavă și cu o grosime de 2-3 centimetri. Mai departe, noi îți vom prezenta o rețetă de focaccia cu roșii cherry și rozmarin, care cu siguranță va fi pe placul tău și a familiei tale și pe care mai mult ca sigur o vei mai pregăti.

Rețetă de focaccia cu roșii cherry și rozmarin

Acest preparat originar din Italia, care seamănă perfect cu un blat de pizza și poate avea diferite topping-uri, însă noi îți vom prezenta o rețetă de focaccia foarte simplă și extrem de delicioasă, cu roșii cherry și rozmarin. Așadar, în următoarele rânduri noi îți vom spune care este secretul pentru un gust minunat și care sunt ingredientele de care vei avea.

Ingrediente:

  • 1 kg de făină
  • 15 g de drojdie proaspătă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 600 ml de apă
  • 25g de sare
  • un vârf de lingură de zahăr
  • 250 g roșii Cherry
  • sare de mare după gust
  • rozmarin – 3 crenguțe
  • 2 linguri de suc de roșii

Mod de preparare

Pentru început, vom pune făina într-un vas și presărăm o lingură de sare și zahărul, după care amestecăm bine, pentru oxigenarea făinii, acesta devenind mai pufoasă. Prin acest procedeu, sarea nu va intra în contact direct cu drojdia. Mai departe, vom dizolva drojdia în vasul cu apa un pic călduță și turnăm lichidul peste făina cu sare, după care amestecăm pentru omogenizarea aluatului.

Acum frământăm aluatul, care este asemănător cu cel de pizza, singura diferență fiind că acest aluat are nevoie de puțin mai multă apă pentru a fi mai moale. După ce aluatul este frământat bine, îl vom pune înapoi într-un vas și vom adăuga aproximativ 50 ml de ulei de măsline, pentru ca acesta să dospească și să tragă și uleiul în același timp. Acum acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm la temperatura camerei timp de 2 ore.

Cum se face focaccia cu roșii cherry și rozmarin
Cum se face focaccia cu roșii cherry și rozmarin

După ce aluatul a crescut, îl scoatem pe masa de lucru și îl vom întinde prin presări ușoare, până ajunge la dimensiunea tăvii de cuptor. În continuare, vom unge tava cu ulei de măsline după care așezăm aluatul în tavă, apăsându-l cu vârful degetelor și îl vom stropi cu puțin ulei de măsline. Peste aluat, adăugăm 2 linguri de sos de roșii, pe care îl întindem pe toată suprafața aluatului. În continuare, se așază roșiile cherry după placul fiecăruia, presându-le ușor. Presărăm cu un praf de sare de mare și rozmarinul. După toate acestea, acoperim tava cu folie alimentară și mai lăsam la dospit aluatul pentru încă două ore.

Tot ceea ce ne mai rămâne de făcut este să băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, pentru 12 minute. Pentru a ne asigura că foccacia se coace bine, la jumătatea timpului de coacere, putem întoarce tava. ei bine, foccacia noastră este acum gata și o putem servi cu plăcere. De asemenea, pentru a ne da seama dacă preparatul este perfect, putem apăsa cu degetul pe marginea acestuia, iar aceasta va reveni la forma inițială. Va dorim Poftă bună!