Home » Cum să faci orice » Cum să cureți ușor și rapid ardeii copți. Trucul uimitor prin care poți să-i decojești în câteva secunde

Cum să cureți ușor și rapid ardeii copți. Trucul uimitor prin care poți să-i decojești în câteva secunde

Manolică Anca / 29.06.2021, 16:01
Cum să cureți ușor și rapid ardeii copți. Trucul uimitor prin care poți să-i decojești în câteva secunde

Cum să cureți ușor și rapid ardeii copți. Fie că îi pui la salată, fie că îi folosești pentru a prepara zacusca, fie că îi pui la congelator pentru a-i consuma mai târziu, ardeii copți trebuie curățați de coajă. Și dacă alegi să coci mai multe kilograme odată, sigur nu este deloc plăcut să cureți atâția într-o singură zi. Iată un truc simplu la care să apelezi pentru a-i decoji rapid.

Cum să cureți ușor și rapid ardeii copți

Ardeii sunt delicioși și proaspeți, recent culeși din grădina bunicii sau a celor mai iscusiți gospodari, dar sunt cu atât mai buni copți, atunci când prind o ușoară aromă de ars sau chiar de fum, devenind dulci și moi. Așadar, pentru a-i coace ai nevoie de un grătar cu jar, o tablă sau plită pusă pe grătar sau, de ce nu, îi poți coace la cuptorul de la aragaz.

Orice metodă vei alege, caută să cumperi ardeii cei mai cărnoși, indiferent de culoare. Cei roșii și galbeni sunt mai dulcegi, în timp ce cei verzi pot deveni ușor amărui prin coacere, însă sunt la fel de gustoși. De asemenea, alege ardeii drepți, fără imperfecțiuni, fără găuri sau, mai rău, viermi. Spală-i bine înainte de a-i coace.

Trucul uimitor prin care poți să îi decojești foarte rapid

Cu siguranță nu îți place prea mult să cureți ardeii bucățică cu bucățică, murdărindu-te pe mâini și făcând numai mizerie în jur. Așadar, acest truc simplu care te învață cum să cureți ușor și rapid ardeii copți sigur îți va fi de mare folos. Indiferent ce metodă de coacere a ardeilor alegi, te ajutăm și să îi cureți foarte ușor.

Cum să cureți ușor și rapid ardeii copți
Cum să cureți ușor și rapid ardeii copți

În primul rând, unul din secretele pentru a curăța ușor ardeii copți este să nu îi arzi foarte tare. Dacă aceștia se carbonizează, nu va mai rămâne nimic din ei. Așadar, imediat după ce ai copt ardeiul și coaja a devenit închisă la culoare, pune-l într-o pungă cu închidere ermetică. Pune toți ardeii fierbinți acolo, presară deasupra lor sare grunjoasă, închide bine punga și lasă condesul să acționeze asupra lor. După aproximativ 10 minute îi poți scoate din pungă și poți începe să îi cureți.

De asemenea, la fel de bine îi poți pune și într-un vas termorezistent bine acoperit. Lasă-i acoperiți 10-15 minute pentru a permite ca acea coajă coaptă să se îndepărteze cu ușurință, apoi curăță-i sub jetul de apă. Tot trucul este ca aceștia să se aburească bine, astfel încât coaja să se rupă aproape singură. Vei vedea că aceasta se va îndepărta mult mai rapid.

Cum să cureți ardeii copți simplu și rapid. Un alt truc bun de știut este să îi ungi cu puțin ulei de măsline înainte de a îi coace. Și în acest caz coaja se va îndepărta rapid, însă poți apela la el numai atunci când coci ardeii la în cuptor.