Home » Life & Style » Care este și cum arată cel mai mare vas de croazieră din lume. Cuprinde numeroase magazine de lux. FOTO

Care este și cum arată cel mai mare vas de croazieră din lume. Cuprinde numeroase magazine de lux. FOTO

Cojocaru Cristian / 19.03.2022, 17:14

Cel mai mare vas de croazieră din lume, Royal Caribbean’s Fifth Oasis Class Wonder of the Seas, își va face escala inaugurală luni, 21 martie. Nava și-a început navigația inaugurală în data de 4 martie. Află ce capacitate are acesta și cum arată.

Cum arată cel mai mare vas de croazieră din lume

Directorul executiv (CEO) al Grupului Port St. Maarten, Alexander Gumbs, a spus că așteaptă cu nerăbdare escala în port, adăugând că industria de croazieră este pe cale de revenire, iar partenerii din industrie rămân angajați, multe nave debutând în acest an.

Gumbs a mai spus că sezonul 2022 a început mai blând decât se aștepta datorită Omicron, dar cifrele de croazieră din martie arată o ușoară creștere a numărului de ocupare. Pe măsură ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) reduc notificarea de călătorie de croazieră de la nivelul trei la doi, rezervările din lunile următoare ar trebui să se îmbunătățească în general.

Wonder of the Seas este cea mai nouă navă de croazieră din Royal Caribbean, care a început cu navigația sa inaugurală din Port Everglades din Fort Lauderdale, Florida, pe 4 martie, operând croaziere de șapte nopți.

Aceste itinerarii se vor desfășura până în aprilie până când nava se va îndrepta către Europa în mai pentru croaziere de vară în Marea Mediterană. Wonder of the Seas se va întoarce în Florida în noiembrie pentru croaziere în Caraibe.

Gumbs a spus că Portul primește în prezent toate cele cinci nave din clasa Oasis și este încă una dintre puținele destinații din lume care poate găzdui/acosta două nave simultan.

Linia de croazieră invită turiști de toate vârstele la bordul celui mai mare vas de croazieră din lume să experimenteze combinația supremă de aventuri cu totul noi și favoritele Royal Caribbean, concepute pentru a inspira uimire.

Nava are 362 de metri lungime și 64 de metri lățime, cu un tonaj brut de 236.857. Ea are o capacitate de pasageri de peste 6.000 de oaspeți în ocupare dublă. Numărul de ocupare până în martie a fost în medie de aproximativ 45-50%, iar Gumbs a spus că portul a observat o creștere a acestei tendințe de la începutul lunii martie. Echipajul de la bord pentru a servi oaspeții este de 2.394, ceea ce duce capacitatea totală la peste 9.200.

Nava soră a Royal Caribbean, Symphony of the Seas, construită în 2018, a deținut poziția de vârf până când Wonder of the Seas a fost lansat la șantierul naval Chantiers de l’Atlantique (Saint-Nazaire, STX Franța). Nava are 17 punți și a costat 1,35 miliarde USD pentru a construi. Navele surori sunt Allure, Harmony, Oasis și Symphony of the Seas.

vas de croazieră
Nava are peste 300 de metri lungime

Nava cuprinde opt cartiere

Potrivit Royal Caribbean, oaspeții vor experimenta cele opt cartiere unice ale lui Wonder, o premieră în Royal Caribbean, varietatea și inovația prind viață într-o gamă de senzații tari de neegalat, peste 20 de restaurante, baruri și lounge-uri și divertisment.

Printre punctele importante se numără Suite Neighborhood. Noul cartier, al optulea, îi întâmpină pe oaspeții Royal Suite Class într-o terasă privată, într-o nouă locație, care are o piscină mică și adâncă și un bar, pe lângă restaurantele favorite precum restaurantul exclusivist Coastal Kitchen, Suite Lounge și cea mai grandioasă suită Ultimate Family de până acum, pentru o familie de 10 persoane.

Nava are restaurantul și barul Mason Jar Southern, unde mâncarea din sud se întâlnește cu ospitalitatea și creativitatea Royal Caribbean. În meniu sunt produse de bază și noi, cină până noaptea târziu, împreună cu muzică country live, decor în stil fermă, o colecție de 19 whisky-uri americane dar și altele.

Wonder Playscape, zona de joacă cu tematică subacvatică, este o aventură cu totul nouă în aer liber pentru familiile cu copii. Toboganele, pereții de cățărat, jocurile, activitățile interactive care prind viață prin atingere, puzzle-urile imaginative și spectacolele de lumini îi implică pe tinerii călători în mai multe moduri. În apropiere se află terenul de minigolf de la Royal Caribbean, Wonder Dunes, cu un aspect și caracteristici noi.

În centrul vibrațiilor se află terasa piscinei, unde noul Vue Bar în consolă se alătură gamei de puncte fierbinți de lângă piscină, inclusiv popularele Lime and Coconut, muzică live, The Perfect Storm, un trio de tobogane cu apă de mare viteză, parcul acvatic pentru copii Splashaway Bay și solarul numai pentru adulți.

Căutătorii de senzații tari pot urmări valurile pe simulatorul de surf FlowRider, pot alerga pe cel mai înalt tobogan de pe mare, The Ultimate Abyss, tiroliana de 10 etaje, scară pereți gemeni de cățărat pe stâncă, precum și multe alte atracții.