Home » Life & Style » Zborurile care se anulează rar. 4 sfaturi prețioase pentru o vacanță sigură cu avionul

Zborurile care se anulează rar. 4 sfaturi prețioase pentru o vacanță sigură cu avionul

Manolică Anca / 18.07.2022, 10:15
Zborurile care se anulează rar. 4 sfaturi prețioase pentru o vacanță sigură cu avionul

În ultima perioadă, întrebarea de pe buzele a tot mai mulți călători este dacă pot avea încredere în companiile aeriene pentru a ajunge la timp acolo unde au plănuit. Asta în contextul în care zeci de zboruri sunt anulate zilnic de pe marile aeroporturi ale lumii, din varii motive. Haide să vedem care sunt zborurile care se anulează rar și de ce ar trebui să ții cont pentru o vacanță sigură cu avionul.

Zborurile care se anulează rar. Optează pentru ele

Pandemia ce coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume a dat totul peste cap. Desigur, nici zborurile și companiile aeriene nu au scăpat, astfel că acestea s-au văzut nevoite să reducă pe cât de mult posibil costurile. Mulți angajați au fost concediați și li s-a permis să se pensioneze anticipat. Acum există un deficit mare de personal.

Așa se face că, odată cu eliminarea restricțiilor și creșterea neașteptat de rapidă a numărului de pasageri, companiile aeriene nu reușesc să gestioneze cum ar trebui această situație. Există o criză de personal, iar cel care există este suprasolicitat. De asemenea, este nevoie de personal la sol, cel care este adesea trecute cu vederea.

Nu foarte mulți știu că echipajele de zbor au un timp limitat. Ele pot lucra doar 12-16 ore, astfel că, pe lângă faptul că nu este sigur, este ilegal să zboare mai mult de atât. Așadar, dacă echipajul de zbor întârzie și atinge acel timp, el trebuie să se oprească. Și pentru că nu există multe echipaje de rezervă, sunt șanse mari ca și zborul tău să fie anulat.

Tot mai multe zboruri de pe marile aeroporturi ale lumii sunt anulate
Tot mai multe zboruri de pe marile aeroporturi ale lumii sunt anulate

Cheia pentru o vacanță sigură cu avionul

În contextul haosului de pe aeroporturi din toată lumea în 2022, o însoțitoare de zbor a dezvăluit pentru New York Times ce poți face pentru a avea o vacanță sigură cu avionul. Potrivit acesteia, cheia pentru o călătorie reușită este planificarea din timp și optarea pentru zborurile care se anulează rar.

Călătoriile la care este cel mai puțin probabil să apară întârzieri sau să fie anulate sunt cele de dimineață. Aglomerația și problemele apar, mai degrabă, în a doua parte a zilei, atunci când este foarte cald, pot apărea furtuni, echipajele de zbor își pot atinge limitele, iar traficul este mai aglomerat. Dar hai să vedem și alte sfaturi utile pentru ca vacanța ta să fie una reușită.

1. Fii precaut

Dacă plănuiești să pleci într-o croazieră, ar trebui ca zborul să fie cu o zi înainte, în cazul unei eventuale anulări de zbor. Sau chiar și pentru alte planuri care chiar nu pot suferi o amânare. Poți explora un oraș, te poți bucura de o cină delicioasă și apoi te poți relaxa în voie.

2. Alege zboruri directe ori de câte ori poți

În acest fel, dacă ai întârzieri, nu trebuie să îți faci griji pentru a ajunge la următorul zbor. În cazul în care nu poți evita conexiunea, nu opta pentru cea mai scurtă escală, pentru că există posibilitatea de a pierde zborul. O oră este prea puțin. Trei ore, în majoritatea cazurilor, sunt considerate sigure. De asemenea, optează pentru o asigurare de călătorie.

3. Descarcă aplicația companiei aeriene cu care zbori

Aceasta poate oferi informații valoroase și te ajută să economisești timp. Vei evita astfel să aștepți la cozi lungi pentru a obține ajutor dacă ceva nu merge bine. În unele cazuri, poți chiar să știi când un zbor a fost anulat înaintea echipajului. Aplicația te poate ghida, de asemenea, și în ceea ce privește reprogramarea, dacă este necesar.

4. Ia în considerare cele mai bune tarife înainte de a lua o decizie

Sunt șanse mari ca aeronavele să fie pline. Așadar, cel mai ieftin loc poate însemna să nu călătorești lângă cei dragi. Însoțitorii de zbor nu sunt acolo pentru a rearanja întregul avion doar pentru ca voi să puteți sta împreună pentru că ați încercat să economisiți bani pe un site web terț și ca toată lumea să poată sta împreună.