Home » Life & Style » Casa sângelui negru. Povestea terifiantă din București. Ce fenomene bizare se petrec aici

Casa sângelui negru. Povestea terifiantă din București. Ce fenomene bizare se petrec aici

Manolică Anca / 21.04.2021, 10:42
Casa sângelui negru. Povestea terifiantă din București. Ce fenomene bizare se petrec aici

Bucureştiul ascunde multe poveşti care mai de care mai stranii, locuri cu fenomene aparent fără explicaţie sau clădiri bântuite. Una dintre cele mai interesante și totodată bizarev povești ale Capitalei este cea legată de Casa Sângelui Negru, din Centrul Vechi! Iată ce fenomene bizare se petrec aici.

Casa sângelui negru. Povestea terifiantă din inima Capitalei

Societate în care trăim astăzi s-a schimbat și s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. De aceea, este ceva mai greu ca acum să mai creadă cineva în povești cu fantome, case bântuite sau strigoi. Cu toate acestea, omul este atras de paranormal, mister și legende urbane. Multe dintre miturile și poveștile care circulă în București au legătură cu Centrul Vechi.

Aici se regăsesc tot felul de tuneluri subterane și săpături care ne fac să ne gândim la tot felul de lucruri ciudate. Despre acestea se presupune că ar exista încă din perioada fanariotă, însă alte persoane susțin că ele ar fi fost făcute pe vremea dacilor. Un lucru este însă cert, nimeni nu poate afirma cu certitudine când au fost realizate.

Casa sângelui negru a lui Mircea Eliade
Casa sângelui negru a lui Mircea Eliade

„Casa sângelui negru” a lui Mircea Eliade

Cea mai cunoscută legendă urbană din Capitală este „Casa sângelui negru”. Povestea cu iz de paranormal care s-a șesut în jurul clădirii din strada Mântuleasa numărul 33 a înfricoşat România, în urmă cu doar câteva decenii. Așezată într-o zonă liniștită din centrul Bucureștiului, această clădire a fost „acasă” pentru Mircea Eliade. Aici și-a petrecut copilăria, acesta fiind locul care a pus amprenta serios asupra personalităţii scriitorului

Zona a fost învăluită în mister și datorită poveștilor lui Mircea Eliade, cum ar fi: „Pe strada Mântuleasa” sau romanele „Maitreyi”, „Nuntă în cer” și „Noaptea de Sânziene”. Începând din anul 1948, aceasta nu a mai avut proprietari. Se spune că fantoma lui Eliade a rămas aici, fiind și astăzi prezentă. Sunt zvonuri care spun că locuința este bântuită și de alte fantome.

Locuința a fost denumită „Casa sângelui negru” din cauza petelor închise la culoare, precum sângele, care apăreau pe fațada clădirii. Locuitorii străzii misterioase spun că din casă se aud șoapte și zgomote stranii în fiecare dimineață, care se spune că ar veni de la fantoma „Bocănitoarea”. Aceasta ar fi fost o prostituată care a fost ucisă în secolul al 19-lea, sufletul ei rămânând să bântuie locul.

Mircea Eliade
Mircea Eliade

Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză

Istoria nescrisă a Centrului Vechi mai vorbește despre o poveste terifiantă, ce a unor „suflete chinuite” din cotloanele întunecate ale caselor de pe Strada Franceză, de la numerele 13 şi 14. Cunoscătorii acelor locuri vorbesc de aproximativ 203 spirite de copii care ar bântui această casă. Se spune că acolo a fost un orfelinat unde erau aduşi copii ai străzii, de proprietarul casei, Stavrache Hagi-Orman.

Se spune despre acesta că era un om foarte rău, care ținea copiii nemâncaţi până la epuizare, în timp ce acesta se desfăta cu ţipetele lor de foame. Mulţi dintre cei care trec pe lângă această casă cu obloanele trase de zeci de ani, povestesc cum, după miezul nopţii, încă mai aud răsunând vocile ascuţite ale copilașilor care strigă: „Vrem apă! Apă!”