Home » Life & Style » 8 locuri bântuite din România. Ce fenomene bizare au loc aici. Povești sinistre

8 locuri bântuite din România. Ce fenomene bizare au loc aici. Povești sinistre

Alexandru Cazacu / 22.02.2021, 10:05

Multe povești s-au spus de-a lungul vremii despre unele locuri bântuite din România. Oamenii au vorbit adesea despre locuri pe lângă care s-ar afla sufletele celor care au murit acolo.

8 locuri bântuite din România

După cum va spuneam, poveștile despre locurile bântuite au fost adesea controversate. Există multe astfel de locuri în România de care oamenii sunt interesați. Mai departe vă prezentăm o serie de locuri bântuite din România.

Hotelul Cișmigiu

Despre acest hotel din Capitală, care a fost transformat în cămin studențesc, se spune că ar fi bântuit de o studentă basarabeancă, care a căzut în puțul unui lift, dar nu a murit instant, ci a rămas acolo timp de trei ore până și-a dat duhul. În aceste trei ore, studenta ar fi strigat disperată după ajutor, însă nimeni nu a auzit-o. Așadar, mulți susțin că au auzit de-a lungul vremii țipetele fetei în hotel.

Maternitatea veche

Se spune despre acest loc din Drobeta-Turnu Severin că ar fi bântuit de fantoma Maria. Acestă femeie s-ar fi sinucis după ce a născut un copil mort. De-a lungul vremii clădirea maternității a fost folosită ca și cazarmă de război în care mulți oameni au murit.

Mănăstirea Chiajna

În Mănăstirea Chiajna și-au găsit sfârșitul mulți oameni bolnavi de ciumă și au apărut tot felul de zvonuri precum că ar fi blestemată. Deși clopotul lăcașului de cult a fost aruncat în Dâmbovița, mulți oameni susțin că în nopțile cu lună plină se mai aude clopotul, toate acestea din cauză că mănăstirea nu a fost sfințită înainte de a fi părăsită.

Orfelinatul de pe Strada Franceză

Se spune despre clădirea din Centrul Vechi al Capitalei că este bântuită. Potrivit zvonurilor, spiritele a peste 200 de copii bântuie imobilul care a fost orfelinat pentru copii străzii. Se spune că proprietarul ținea copii fără mâncare și apă. Multe persoane susțin că au auzit țipetele copiilor care cereau apă.

Dealul lunganilor

Această locație este situată între satele Sarca și Lungani din județul Iași. Se spune că dealul este bântuit de către spiritele unor soldați căzuți pe câmpul de luptă, în apropierea acestui loc, în Primul Război Mondial. Astfel, cum soldații au murit neîmpărtășiți și fără slujbă religioasă, sufletele lor nu și-au găsit pacea, iar de atunci bântuie dealul Lunganilor.

Locuri bântuite din România: Castelul Bran

Mulți turiști care au vizitat Castelul Bran susțin că acesta ar fi bântuit. Se spune că acest loc este bântuit de victimele torturate în interiorul Castelului Bran, iar noaptea poți auzi strigătele acestora.

Locuri bântuite din România
Locuri bântuite din România

Cazinoul din Constanța

Când s-a început construcția clădirii s-au găsit oasele unor soldaților francezi care au murit de holera în timpul Războiului Crimeei. Se spune că spiritele acestora încă bântuie cazinoul.  Mai mult de atât, în Primul Război Mondial exista un spital în clădire iar zece oameni au fost omorați de schije.

Locuri bântuite din România: Casa Poporului

Multe legende au apărut de-a lungul timpului despre Casa Poporului. Se spune că, în urmă cu 15 ani, spiritele celor care și-au pierdut viața în această locație și-au făcut apariția noaptea. Una dintre fantome ar fi al ”boierului Giovani”.