Home » Life & Style » Câți bani a câștigat interpreta hitului mondial Jerusalema. Clipul piesei are peste 400 de milioane de vizualizări pe Youtube

Câți bani a câștigat interpreta hitului mondial Jerusalema. Clipul piesei are peste 400 de milioane de vizualizări pe Youtube

Alexandru Cazacu / 15.07.2021, 16:37
Câți bani a câștigat interpreta hitului mondial Jerusalema. Clipul piesei are peste 400 de milioane de vizualizări pe Youtube

Celebra piesă ”Jerusalema” a devenit un hit mondial în 2020, fiind difuzată pe toate posturile de radio din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, haideți să vedem câți bani a câștigat Nomcebo Zikode, interpreta piesei.

Câți bani a câștigat interpreta hitului mondial ”Jerusalema”

Compusă de artistul sud-african Master KG, împreună cu Nomcebo Zikode, cea care o interpretează, celebrul hit a devenit cunoscut în toată lumea și are acum mai bine de 420 de milioane de vizualizări pe YouTube. Cu toate că melodia a avut un real succes, artista susține că nu a fost plătită pentru drepturile de autor.

Ba chiar mai mult de atât, Nomcebo Zikode vrea să dea în judecată casa de discuri Open Mic, cea care a produs ”Jerusalema”. Artista a dat pentru Adevărul, mai multe detalii în ceea ce privește litigiul. Se pare că la început, Nomcebo a făcut doar o înțelegere verbală cu casa de discuri.

”Deși Jerusalema a devenit un hit pe toată planeta, nu am primit vreun ban până acum. Am fost umilită, iar contribuția mea la succesul melodiei a fost marginalizată. Nu am semnat vreun contract până acum, a fost doar o înțelegere verbală la început. Propunerea financiară înaintată de către casa de discuri a fost de neacceptat. Am început deja procedurile în instanță. Procentul de 50% la care face referire casa de discuri că mi l-ar fi oferit nu este cel real, nu pot spune deocamdată ce procent am cerut”, a declarat cântăreața sud-africană, potrivit adevarul.ro.

Pe de altă parte, Lionel Jamela, directorul casei de discuri, susține că în timpul realizării hit-ului, atât Master KG, cât și Nomcebo Zikode au fost de acord să împartă câștigurile pe jumătate. Potrivit lui Jamela, un draft al contractului a fost făcut încă din luna noiembrie a anului trecut, însă artista a cerut un procent mai mare. Se pare că, de atunci au mai fost negocieri, dar nu s-a ajuns la vreun rezultat concret. De asemenea, directorul recunoaște că artista nu a fost plătită până acum, însă de îndată ce contractul va fi semnat de către părți, Nomcebo Zikode își va primi banii.

Cum a luat naștere Jerusalema, cea mai ascultată piesă din 2020, și ce semnificație au versurile

Hit-ul care a ajuns să fie ascultat în întreaga lume, ”Jerusalema” a fost lansat în Africa de Sud în noiembrie 2019. Potrivit publicației italiene Il Giornale, melodia este de fapt o invocație în limba venda, care conferă muzicii o sonoritate ”uscată și ritmată” căruia e greu să îi reziști. Se pare că piesa este o odă închinată lui Dumnezeu și un adevărat omagiu adus orașului sfânt Ierusalim care, după cum spun și versurile: ”este casa mea, ghidează-mă, ia-mă cu tine, nu mă lăsa aici. Locul meu nu este aici, Împărăția mea nu este aici, ghidează-mă, ia-mă cu tine”. Ei bine, întreaga lume a fost cucerită de ritmul melodiei, de bucuria veselia pe care o emană și de poftă de dans pe care o dezlănțuie.

”Când am început, oamenii spuneau lucruri rele, dar am continuat, deoarece vreau să fac să danseze cât mai mulți oameni posibil, vreau să aduc oamenii împreună”, spunea într-un interviu pentru un post de radio sud-african, tânărul artist Master KG.