Home » Life & Style » Ce cremă să folosești, în funcție de ten. De ce nu e bine de fapt să îți pui fructe și legume pe față

Ce cremă să folosești, în funcție de ten. De ce nu e bine de fapt să îți pui fructe și legume pe față

Voicu Costin / 22.01.2022, 07:55
Ce cremă să folosești, în funcție de ten. De ce nu e bine de fapt să îți pui fructe și legume pe față

Tenul nostru suferă anumite transformări în fiecare sezon, pe măsură ce temperatura se schimbă, iar cremele ne ajută să ne întreținem pielea. Temperaturile scăzute, diferențele de temperaturi și precipitațiile ne pot afecta pielea mai ales în zona feţei care este, de obicei, mai sensibilă. Ce cremă să folosești, în funcție de ten? Iată câteva recomandări prețioase direct de la specialist!

Ce creme recomandă medicii specialiști

Adesea vizităm specialiștii pentru a cere sfaturi cu privire la tipurile de produse cosmetice pe care să le folosim. Acestea diferă în funcție de tenul pe care îl avem, astfel medicii dermatologici ne vor oferi îndrumările corespunzătoare.

Dermatologul Ionela Manole ne spune care este importanţa cremelor cu SPF, dar şi dacă este bine să folosim creme cu parabeni.

„Nu ar fi rău să mergem la un medic dermatolog pentru început, astfel încât să nu facem greşeli. Avem tipuri de ten care trebuie îngrijite diferit. Tenul normal, cel care nu pune probleme, dar cu toate acestea tot trebuie să folosim o cremă hidratantă. Tenul seboreic, cel în care excesul de sebum deranjează, porii sunt dilataţi. Pentru persoanele cu ten seboreic se potrivesc produsele tip gel, în ideea în care gelul se absoarbe foarte uşor”, recomandă specialistul, conform antena3.ro.

Tenul uscat

Pielea se poate exfolia şi este acel tip de ten care îmbătrâneşte mult mai repede. În cazul acestui tip de ten, de preferat sunt cremele emoliente, dar sub formă de creme, nu loţiuni.

Tenul sensibil

Condițiile de mediu s-au depreciat, de aceea avem nevoie mai mare de factori de protecție, cum ar fi cremele protectoare. Persoanele cu tenul mai sensibil au senzaţii de mâncărimi și usturimi. Crema emolientă îi ajută foarte mult, dar cu aplicarea unor creme puţin mai grase, care au rolul de a creea o barieră pe suprafaţa pielii.

Tenul mixt, mai greu de îngrijit decât celelalte tipuri de ten

„Tenul mixt este mai provocator. Pacienţii sunt deranjaţi în anumite perioade de faptul că tenul este uscat pe anumite porţiuni şi gras pe alte porţiuni. Cumva, trebuie găsită o balanţă între cele două. Cu siguranţă, putem să folosim produse care să reducă din producţia de sebum, dar care să nu usuce”, a precizat medicul dermatolog Ionela Manole.

De ce sunt importante cremele cu SPF

Chiar dacă în sezonul rece soarele e mai scump la vedere, chiar și atunci când apare poate să ne afecteze pielea din cauza razelor ultraviolete. Cremele cu factor de protecție reușesc să ne protejeze pielea tenului în astfel de momente.

„Pacienţii sunt încurajaţi să folosească creme cu factor de protecţie, pentru că este dovedit efectul negativ al ultravioletelor. Atunci recomandarea este să se folosească aceste creme. Sunt situaţii în care cremele cu factor de protecţie pot fi integrate în cremele hidratante. Chiar dacă sunt promovate cum că ar avea SPF, trebuie să fim foarte atenţi pentru că acestea pot avea un grad foarte scăzut de protecţie. Încurajăm pacienţii să aplice crema cu factor de protecţie şi crema hidratantă. Că să fie eficient, un factor de protecţie trebuie să aibă o valoare de minim 30″, a declarat medicul.

În ce situaţii nu este recomandat să punem fructe/legume pe faţă

„Este mai mult o joacă. Eficienţa lor nu este una foarte mare. Sunt produse de tipul lămâilor care au în componenţa lor vitamina c şi dacă ieşim la soare, ne putem păta pe faţă”, a mai precizat medicul.

Așadar, sfatul medicului dermatolog Ionela Manole este să vizitați un specialist înainte de a începe să folosiți anumite creme pentru tenul vostru, mai ales dacă aveți probleme sau este mai sensibil. Cremele cu factori de protecție pot fi folosite și în sezonul mai rece, nu doar vara, astfel protejând pielea care rămâne tânăra și frumoasă.