Home » Când, unde, cum » Îngrijirea mâinilor. 5 remedii naturale pentru mâini uscate și crăpate

Îngrijirea mâinilor. 5 remedii naturale pentru mâini uscate și crăpate

Violeta Badea / 25.05.2021, 17:22
Îngrijirea mâinilor. 5 remedii naturale pentru mâini uscate și crăpate

Îngrijirea mâinilor. Mâinile noastre au de suferit atunci când sunt expuse la anumiți factori cum ar fi razele de soare, apă, murdărie sau substanțe chimice. Mulți dintre noi folosim crema hidratantă pentru a evita iritările sau chiar rănirea epidermei, dar aceasta nu dă întotdeauna rezultatele dorite. Din fericire, există câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens. Iată câteva remedii naturale pentru mâini uscate și crăpate.

Îngrijirea mâinilor

Îți simți mâinile uscate și crăpate? Ei bine, află că majoritatea oamenilor se confruntă cu această problemă, deoarece acestea sunt expuse unor factori care le afectează aspectul. Pielea de pe spatele mâinilor este foarte subțire și are nevoie de un plus de îngrijire, dar cremele pe care le găsim în comerț nu dau întotdeauna rezultatele dorite. În continuare vă vom prezenta câteva remedii naturale pentru a scăpa de această neplăcere.

Remedii naturale pentru maini uscate
Remedii naturale pentru maini uscate

1. Remediu cu ovăz și ulei din semințe de floarea soarelui

De-a lungul timpului, dermatologii au testat uleiul din semințe de floarea-soarelui și au constatat că acest produs hidratează și întinerește pielea uscată și rigidă. Fie că este folosit ca ingredient în cremele hidratante, fie singur, uleiul are capacitatea de a proteja pielea de factorii externi.

Pe de altă parte, ovăzul are abilități foarte asemănătoare. Astfel, combinația celor două poate face minuni pentru pielea ta. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin ovăz gătit sau crud cu câteva picături de ulei din semințe de floarea-soarelui și să aplici conținutul direct pe piele.

2. Remediu cu miere de Manuka

Îngrijirea mâinilor. Mierea de Manuka are o mulțime de proprietăți antibacteriene și antioxidante. În afară de a-l consuma în mod tradițional, îl putem aplica și pe pielea uscată și crăpată, deoarece o poate regenera. În primul rând, curăță și dezinfectează zona uscată și apoi stimulează sistemul imunitar să înceapă să reconstruiască țesutul deteriorat. De obicei, produsul este utilizat pentru tratarea arsurilor.

3. Remediu cu vaselină

Un remediu extrem de popular este vaselina. Acest produs poate fi folosit pentru tratarea și hidratarea pielii tale. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici o cantitate generoasă de vaselină pe mâinile uscate noaptea și să porți o pereche de mănuși de bumbac. Astfel, vaselina rămâne pe mâini și nu se întinde pe pătură. Mănușile nu au proprietăți de vindecare, dar sunt folosite pentru a menține pur și simplu neatinsă vaselina. Vei rămâne uimit de rezultate!

4. Remediu cu avocado

Avocado este recunoscut pentru proprietățile sale de hidratare și pentru conținutul mare de vitamine. Astfel, acesta te poate ajuta să tratezi pielea uscată și crăpată. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de avocado copt cu o linguriță de ulei de cocos, o linguriță de ulei de jojoba și o jumătate de linguriță de suc de lămâie. De asemenea, puteți adăuga și niște ovăz.

Conținutul obținut se aplică pe mâini și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. După ce au trecut cele 15 minute, curățați masca cu puțină apă călduță. Rezultatele vor fi uimitoare!

5. Folosește produse care conțin vitamina B3

Este recomandat să aplici produse de îngrijire a pielii care conțin niacinamidă, iar această vitamină va ajuta la hidratarea pielii. Vei observa că pielea devine mai fină și mai tonifiată. De asemenea, dermatologii spun că vitamina B3 ajută la menținerea umidității pielii mai mult timp.