Home » Life & Style » Cremă de măceșe făcută în casă. Rețeta completă, plus beneficii

Cremă de măceșe făcută în casă. Rețeta completă, plus beneficii

Ileana Mladinoiu / 07.01.2021, 13:08
Cremă de măceșe făcută în casă. Rețeta completă, plus beneficii

Măceșul este o plantă medicinală care a devenit populară în ultima vreme datorită beneficiilor sale dermatocosmetice. Acest tip de plantă este un arbust sălbatic care aparține familiei Rosaceae. Originar din Chile, cultura măceșului, denumit trandafir sălbatic, s-a răspândit în întreaga lume după ce i-au fost descoperite numeroase capacități nutritive, medicinale și estetice.

Când și de ce a început să fie folosită această plantă

Utilizarea măceșului la nivel terapeutic s-a produs pentru prima dată în Patagonia, unde a fost utilizat pentru hidratarea pielii, vindecarea rănilor și tratarea bolilor. Abia la sfârșitul secolului al XX-lea, Facultatea de Chimie și Farmacologie de la Universitatea Concepcion din Chile i-a văzut toate virtuțile terapeutice pe baza unui studiu riguros.

Bogat în vitaminele C, A și E, măceșului i se atribuie beneficii precum eliminarea toxinelor, reducerea ridurilor, îmbunătățirea digestiei și sprijin pentru sistemul imunitar.
Însă, ceea ce interesează în materialul prezent, potrivit titlului, sunt beneficiile dermatocosmetice ale cremei de măceșe:

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Combate semnele îmbătrânirii

Uleiul de măceșe este unul dintre ingredientele naturale ale cremei de măceșe care acționează pentru stimularea producției de colagen și elastină. Este capabil să ajungă la cele mai adânci straturi ale pielii, acționând asupra celulelor ce produc aceste molecule responsabile de menținerea fermității și elasticității pielii. Se poate folosi simplu sau ca element al diverselor creme.

Reduce cicatricile de pe piele

Măceșul este o plantă cu o mare capacitate regenerativă. Prin urmare, este perfect pentru tratarea arsurilor, a cicatricilor sau a petelor de acnee de pe piele.

În plus, compoziția sa nu numai că reduce pigmentarea, redându-i aspectul sănătos, înainte, ci și textura. Acizii grași esențiali vor pătrunde în piele, reușind să uniformizeze tenul și să regenereze suprafața.

În plus, va trebui să aplicați produsul în mod regulat și continuu, deoarece rezultatul nu va fi imediat. Dar îl puteți vedea pe termen lung.

Tratează acneea și rozaceea

Unele uleiuri au calități antiinflamatorii și, prin urmare, ajută la tratarea acneei. Uleiul de măceșe este unul dintre ele și este benefic pentru acnee precum papule superficiale, pustule, noduli sau chisturi.

În plus, poate ajuta și la tratarea acneei de tip neinflamator sau a porilor înfundați datorită vitaminei A și acidului linolenic care, combinate, ajută la reglarea producției de sebum, prevenind astfel apariția punctelor negre.

Hidratează și îmbunătățește textura pielii

Uleiul de măceșe are proprietăți emoliente care ajută la îmbunătățirea hidratării și la îmbunătățirea texturii pielii. Emolienții sunt lipide și uleiuri ce hidratează, netezesc și ajută la flexibilitate.

Toate acestea permit pielii să-și îmbunătățească bariera de protecție, asigurându-se că hidratarea sa naturală este menținută la un nivel optim.

Măceșe. Beneficii
Măceșe

Rețeta cremă de tonifiere organică antirid Rosa Mosqueta

Cofondatorul cremei de tonifiere Rosa Mosqueta a fost inspirat în Brazilia de ierburile minunate care cresc abundent în fiecare colț al pădurii tropicale amazoniene. Aceste plante sunt folosite de către popoarele indigene pentru a-și menține sănătatea și bunăstarea. Fără coloranți, fără aditivi. Doar extracte și ingrediente naturale 100% pure obținute și preparate conform unei tradiții ancestrale din America de Sud.

Ingredientele cremei de măceșe

– ulei organic de măceș din Chile, obținut prin prima presare la rece a semințelor de măceș, cunoscut ca fiind o îngrijire excelentă antirid,
– acid hialuronic pentru întărirea acțiunii hidratante a cremei,
– tocoferol (vitamina E) care protejează și hidratează,
– ginseng cu efect stimulator;
– uleiuri vegetale organice de jojoba și susan cu proprietăți de înmuiere și hidratare.

La fel ca toate produsele marca Mosqueta, crema de tonifiere anti-îmbătrânire nu conține parabeni, fenoxietanol, siliconi, lanolină sau alți compuși de origine animală, este fără produse modificate organic sau alți derivați petrochimici (parfumuri de sinteză).

Cremă de noapte antirid și regenerantă

Se toarnă 15 ml ulei de măceșe într-un vas, se adaugă 3 g de cutină (substanță ceroasă) și 5 picături de vitamina E. Se toarnă într-un al doilea bol 30 ml de apă florală de trandafiri și 0,15 g bicarbonat de sodiu. Încălziți 2 cratițe cu apă. Așezați cele 2 boluri în apa care fierbe în același timp și lăsați preparatele să se încălzească fără a amesteca.

De îndată ce cutina s-a transformat în ulei, așteptați încă 2 minute și apoi scoateți bolurile din baia de apă. Se toarnă imediat compoziția apei florale în cea uleioasă și se amestecă bine cel puțin 5 minute până se obține o textură omogenă și netedă. Adăugați treptat 0,2 g de acid hialuronic, apoi 12 picături de ulei esențial de izocid, 5 picături de vitamina E, 3 picături de ulei esențial de cistus ladanifer și 3 picături de ulei esențial de lemn de trandafir. Se amestecă din nou pentru a omogeniza preparatul.

Mod de utilizare

Crema se aplică seara pe pielea perfect curată a fetei și a gâtului (demachiată in prealabil). Pentru rezultate optime se recomandă folosirea în combinatie cu crema hidratantă de zi cu extract de măceșe sau aplicați mai întâi ulei de semințe de măceș Rio Rosa Mosqueta.