Home » Life & Style » Ce e bine să știi înainte să adopți un animal de companie. 7 cele mai importante întrebări și răspunsuri

Ce e bine să știi înainte să adopți un animal de companie. 7 cele mai importante întrebări și răspunsuri

Cojocaru Cristian / 14.01.2022, 15:44
Ce e bine să știi înainte să adopți un animal de companie. 7 cele mai importante întrebări și răspunsuri

Animalele de companie ne umple viața de cele mai multe ori, iar foarte multe persoane aleg să adopte un animal, indiferent că e vorba despre un câine sau o pisică. Totuși, trebuie să știi anumite lucruri înainte să adopți un animal de companie. Află care sunt cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a lua această hotărâre.

Ce trebuie să știi înainte să adopți un animal de companie

Câinii și pisicile sunt printre cele mai alese animale de companie. Cu toate acestea, trebuie să știi că ele au nevoie de atenție, iubire și îngrijire corespunzătoare. Noul membru al familie va fi cel care va suplimenta bucuria din viața ta și a familiei. Înainte de a te hotărî să adopți un câine sau o pisică este bine să îți pui aceste întrebări.

Cum se schimbă viața în următorii ani?

Indiferent că vorbim despre un câine sau o pisică, în medie, aceștia trăiesc 15 ani. Așadar, este esențial să poți privi dintr-o perspectivă exterioară cum va arăta viața viitorului  tău animal de companie pe termen lung, dar și a ta. Ține cont de faptul că poate, în momentul adopției nu ai întemeiat încă o familie sau poate îți schimbi domiciliul ori primești o nouă oportunitate în carieră. Toate aceste lucruri se pot răsfrânge asupra vieții animalului tău de companie.

Întreținerea unui animal

Întreținerea unui animal implică achiziționarea de alimente, consumabile precum și vizita periodică la medicul veterinar. Mai ales că primul an de viață al animăluțui este crucial, astfel că acesta trebuie să facă mai multe vizite la medicul veterinar pentru vaccinuri și alte soluții de deparazitare. Așadar, înainte de a lua această hotărâre gândește-te dacă îți permiți toate aceste cheltuieli.

adopți animal companie
Gandeste-te daca vei adopta animalul de companie singur sau impreuna cu altcineva

Adopția o vei face singur sau împreună cu cineva?

Atunci când adopți un animal de companie împreună cu cineva, ai grijă ca acea persoană să își asume responsabilitatea față de el în aceeași măsură în care o faci și tu. De cele mai multe ori, multe cupluri după ce se despart, ajung să ducă o adevărată „luptă” cu privire la custodia animalului de companie.

Care este timpul pe care îl ai la dispoziție?

Chiar dacă un câine necesită mai mult decât o pisică, nu uita că oricare dintre aceste două animale de companie au nevoie de tine. Asigură-te că înainte de a adopta un animal ai suficient timp la dispoziție pentru a le acorda atenția necesară care va contribui la comportamentul acestuia.

Ce faci cu animalul atunci când călătorești?

Cu toții așteptăm cu nerăbdare să mergem în vacanță însă atunci când ai un animal de companie, lucrurile se complică puțin. Așadar, va trebui să te gândești și că, dacă vei adopta un câine sau o pisică, atunci când vei călători, va avea cine să aibă grijă de el și cine să îi ofere atenție până când te vei întoarce.

Toleranța ta la distrugeri

Cu precădere, când acestea sunt mici, animalele vor roade cablurile, vor zgâria canapeaua ta preferată și nu numai. Trebuie să fii sigur ca înainte de a avea un animal de companie să iei în calcul și acest aspect cu privire la obiectele pe care le ai în casă, precum și faptul că acestea sunt supuse riscului distrugerii.

Ce faci dacă ai copii?

Cu toate că multe persoane își fac griji în a adopta un animal de companie atunci când au copii mici, află că în primul rând va trebui să îi înveți pe cei mici cum anume să se comporte cu animalele. Așadar, explică-le să nu le tachineze, tragă de coadă, sau orice alt comportament pe care animalul l-ar putea interpreta ca amenințare. Totodată, înainte de a alege animalul, documentează-te cu privire la rasa acestuia.