Ce flori și arbuști trebuie să plantezi toamna în grădină

de:
20 08. 2021, 12:23
Ce flori si arbusti trebuie sa plantezi toamna in gradina

Grădina poate reprezenta un loc de relaxare. Ea înseamnă o oază de liniște pentru tine și cei dragi, astfel că este esențial să ai o grijă cât mai mare de plantele tale. Află ce flori poți să plantezi toamna, pentru ca în continuare să menții aceeași stare de bine de fiecare dată când îți bei cafeaua în grădină.

Ce flori poți să plantezi toamna în grădina ta

Plantările de toamnă în grădina casei tale reprezintă un proces esențial pentru a-ți păstra locul de relaxare unul frumos și viu colorat. Indiferent dacă vorbim despre pomii fructiferi, flori sau arbuști, aceștia au în continuare nevoie de atenție, iar primăvara, cu siguranță satisfacția va crește atunci când toate aceste plante vor colora grădina ta.

Anotimpul este unul perfect pentru a completa paleta de culori din grădina ta. În curând frunzele vor cădea, iar iarba se va opri din creștere, astfel că vei putea observa foarte bine planul grădinii, putând lua decizii cu privire la florile care urmează a fi plantate și unde anume.

Dacă ești curios ce anume plante poți sădi toamna, urmărește câteva dintre următoarele propuneri.

Bulboasele se planteaza toamna

Toamna poți planta flori cu bulbi

Dintre aceste flori fac parte zambilele, narcisele, lalelele, lăcrămioarele, ghioceii , irișii și crinii. O explozie de culori și de miresme îți vor inunda grădina în primăvara, până când trandafirii vor înflori la rândul lor. Indiferent de preferințe, le poți cumpăra de la un magazin de bricolaj, doar să ai grijă să le plantezi la adâncimea corectă și cu rădăcina în jos.

Sapă și afânează bine solul, după care îți poți trasa cu ajutorul unei sfori și a unor bețe, linia care urmează să delimiteze răsadurile respective. Poți, de asemenea, să creezi diferite modele, astfel că vei avea o grădină unică. Spre sfârșitul iernii, vei vedea că răsplata este pe măsură și te poți bucura de mirosul narciselor și al ghioceilor, precum și zambilele viu colorate.

Bulbii sau rizomii se plantează la începutul toamnei și este recomandat să divizezi plantele care s-au strâns de-a lungul anului, pentru ca noile flori să se poată prindă mai bine și vor avea suficient spațiu pentru a se hrăni. Toamna totodată este cel mai bun anotimp pentru a planta usturoi.

Copaci și arbuști fructiferi

În toamna târzie se recomandă a fi plantați copacii și arbuștii fructiferi, care au o rădăcină nudă. În cazul în care va fi o toamnă secetoasă, ai grijă să uzi din abundență. Rădăcinile se vor prinde perfect în pământ, astfel că în anul următor, te vei putea bucura de noile tale plante. Pentru a proteja rădăcina de frig, ai grijă să o acoperi cu pământ fin.

Tradafirii

Trandafirii, una dintre cele mai populare flori se plantează tot toamna, indiferent că vorbim despre cei cu rădăcină nudă sau cei de ghiveci. În cazul celor cu rădăcină nudă, există două avantaje: prețul dar și mărimea acestora. Nu uita că pentru acest tip de rădăcină, este necesar să fie mușuroite cu pământ fin, pentru ca rădăcinile să nu înghețe.

Totodată, se recomandă și o mică ajustare a acesteia, doar că tăierile sunt recomandate în timpul primăverii, atunci când planta va fi prinsă bine în pământ. În cazul în care ai grăbit procesul și ai deja trandafiri care au prins muguri și chiar frunzulițe, aceștia trebuie protejați de frig. Astfel, poți construi un mic solar dintr-o sticla de plastic, pe care o vei înfige în sol.

Până la venirea înghețului, nu uita să uzi planta pentru a putea trece peste lunile de iarnă. Dacă toamna este una secetoasă, recomandat este să uzi din abundență planta.