Home » Life & Style » Ce înseamnă atunci când te visezi pe tine. Semnificația pe care o are imaginea ta în vis

Ce înseamnă atunci când te visezi pe tine. Semnificația pe care o are imaginea ta în vis

Voicu Costin / 12.01.2022, 07:46
Ce înseamnă atunci când te visezi pe tine. Semnificația pe care o are imaginea ta în vis

Visele reușesc să ne despartă de lumea reală după ce adormim. Sunt momente în care visăm cu ochii deschiși sau avem unele vise care ni se par că durează o veșnicie. De multe ori sunteți prinși în unele aventuri care nu v-ați dori să se termine prea curând, dar în alte vise vă vedeți propria imagine. Ce înseamnă atunci când te visezi pe ține?

Superstițiile din popor legate de vise

Superstițiile din popor sau interpretarea viselor reușesc să facă o legătură între imaginea ta care apare în vise și lumea reală. Gurile rele spun că atunci când îți vezi imaginea în vise este semn rău și e posibil să pățești ceva. Interpretarea viselor este mult mai complexă decât pare.

Studiile științifice arată că este firesc să ne visam pe noi înșine, în unele momente. Acest lucru nu trebuie să ne sperie pentru că nu se va întâmplă nimic grav.

Ce semnifică de fapt imaginea ta în vise

În unele vise se întâmplă să îți vezi imaginea ca și cum ți-ai vedea reflecția într-o oglindă. Un sentiment de vinovăție e posibil să te mustre în acele momente și ai vrea să încerci să faci schimb de corpuri cu alte persoane. Sentimentele care te încearcă atunci când te simți vinovat, pentru un lucru pe care l-ai făcut, pot duce la apariția imaginii tale în vise.

Creierul nu doarme niciodată, iar întâmplările pe care le visăm pot transmite un mesaj. Diferiți psihologi celebri au încercat să interpreteze visele. Sigmund Freud, Carl Gustav Jung și Friedrich Nietzsche sunt cele mai întâlnite nume în acest domeniu. În lumea viselor putem beneficia de puteri, de aceea ne simțim invincibili și încercăm să rezolvăm problemele reale, în somn. De aceea se spune că noaptea este cel mai bun sfetnic.

Imaginile pe care le vedem ziua și gândurile lucrează în subconștient, motiv pentru care există posibilitatea ca acestea să ajungă să fie proiectate noaptea în timpul somnului prin intermediul viselor.

Imaginea ta din copilărie

Perioada copilăriei joacă un rol important pentru toate persoanele. De aceea, ne proiectăm imaginea copilăriei în vis. Când ne simțim singuri și nesiguri, când avem nevoie de iubire și de înțelegere, încercăm să ne imaginăm în perioada cea mai frumoasă a vieții noastre.

Locul în care te visezi

Visele te pot surprinde în diferite ipostaze și în anumite locuri ale lumii. Iubitorii de drumeții sau vacanțe se pot visa adesea în destinații turistice, iar cei care sunt preocupați de problemele de muncă se pot visa tot la același birou unde activează sau își doresc să activeze.

Nu este exclus ca problemele pe care le întâmpinați în zilele de zi cu zi reușesc să vă prindă într-o capcană și atunci când dormiți, nereușind să scăpați nici în somn de taskurile stresante.

Copilăria, lecția de viață

Dacă te visezi într-o perioadă de timp pe care ai petrecut-o în tinerețe, înseamnă că ai trecut printr-o serie de evenimente și întâmplări care ți-au oferit o lecție de viață. Este important să te analizezi pentru a observa cu ce sentimente și trăiri te-ai confruntat, dar și ce rol au jucat asupra ta.

Visul într-o casă nouă

Dacă te visezi într-un loc nou, într-un oraș sau o casă nouă, e posibil ca subconștientul să-ți ofere câteva semnale legate de locul unde stai acum. E posibil ca în subconștient, chiar dacă nu reprezintă o prioritate, să aveți gânduri de a schimba orașul unde locuiți sau măcar casa.