Home » Life & Style » Ce înseamnă când visezi de mai multe ori aceeași persoană. Cercetările experților au scos la iveală un detaliu uimitor

Ce înseamnă când visezi de mai multe ori aceeași persoană. Cercetările experților au scos la iveală un detaliu uimitor

Voicu Costin / 31.05.2022, 12:24
Ce înseamnă când visezi de mai multe ori aceeași persoană. Cercetările experților au scos la iveală un detaliu uimitor

De secole, oamenii încearcă să interpreteze visele şi să facă o legătură dintre lumea de dincolo și cea reală. Diferiți psihologi și psihoterapeuți, medici și cercetătorii, au încercat să interpreteze visele oamenilor. Ei au încercat să cunoască subiecții şi să facă o legătură între viața lor reală și cea imaginară. La ce concluzie au ajuns? Ce înseamnă când visezi de mai multe ori aceeași persoană?

Visarea aceleiași persoane în repetate rânduri

Cercetătorii spun că visul este modul în care creierul procesează evenimentele și emoțiile. Sociologii Carey Morewedge și Michael Norton au făcut studii pe un eșantion de oameni din trei țări. Oameni din Statele Unite, Coreea de Sud și India au fost intervievați, iar cercetătorii au descoperit că 56%, 65% și, respectiv, 74% dintre ei,  cred că visul dezvăluie adevăruri ascunse.

Ce reflectă visele repetate?

Visele sunt de obicei legate de o problemă, un conflict sau tensiune din viața noastră și reprezintă o modalitate de a ne ajuta să explicăm anumite sentimente și trăiri în legătură cu acestea. Cel puțin, aceasta este concluzia la care au ajuns psihoterapeuții și psihologii.

„Atâta timp cât problema continuă, la fel va continua și visul și odată ce problema este rezolvată, visul se va opri”, a declarat Lauri Loewenberg, analist profesionist de vise  pentru Newsweek.

Unele dintre cele mai comune tipuri de vise recurente sunt cele care implică anumite persoane, cel mai frecvent cu membrii ai familiei sau foști parteneri, dar uneori se întâmplă să visăm și persoane străine.

Loewenberg încearcă să ne ajute să identificăm adevăratele probleme din viața noastră, pentru că se formează o legătură între ce simțim în prezent și ceea ce visăm. Mereu va exista o legătură între sentimentele noastre față de anumite persoane, pe care încercăm să le introducem și în vise. Spre exemplu, dacă un vis este amenințător, este posibil să aveți impresia că o să fiți atacat de alții sau o să fiți învinuit.

Un subiect tipic al viselor recurente este fostul soț sau partener. Interpretarea acestui tip de vis depinde de fostul partener la care te gândești și de ceea ce înseamnă el pentru tine sau de ceea ce a însemnat.

„Prima dragoste poate reprezenta emoție sau dorință. Prima iubire va fi un memento că avem nevoie de asta în viața noastră sau că ne aflăm într-o situație care ne amintește de asta”, mai adaugă medicul.

Dacă o relație anterioară s-a încheiat prost, visele din prezent legate de acest partener, pot avea urme de durere, suferinţă și pot duce la forme de stres și tulburare post-traumatică. Încercați să ajungeți la o explicație, să acceptați că trecutul va rămâne în urmă şi că trebuie să vă bucurați de prezent și viitor. Totul se depășește cu o atitudine pozitivă și de învingător.

Visele cu mama sau un alt membru al familiei

Mamele, sau figurile materne, apar frecvent în vise. Dacă şi tu te regăsești în postura de mamă, mama ta ar putea reprezenta rolul tău și capacitatea ta de a fi utilă ție și celorlalți. De exemplu, dacă mama apare în vis ca un personaj util și pozitiv, asta va reflecta modul în care sunteți percepută chiar dumneavoastră ca mamă în acest moment, de către familie și cunoștințe. În schimb, dacă te lupți cu mama ta în vis, s-ar putea să te confrunți cu un conflict în propriul tău rol de mamă ori, acest lucru înseamnă că poți să te afli în contact cu părinții ori cu un alt membru al familiei.

Visele despre persoane străine

Visele oamenilor din trecutul nostru, cum ar fi foști colegi de clasă, pot fi mai greu de interpretat, deoarece personajele par să apară din senin. O explicație ar fi că poate vă e dor de anumite persoane care au reprezentat ceva în trecutul vostru și nu se mai regăsește și în prezent (o prietenă bună, un coleg de nădejde sau un coleg cu care vă înţelegeaţi foarte bine și făceați tot felul de lucruri trăznite). Cu toate acestea, chiar și subiecții viselor au ceva să ne transmită, spune Loewenberg.