Home » Life & Style » Ce înseamnă trandafir criogenat. Cum se obține, cât costă și ce semnificații are

Ce înseamnă trandafir criogenat. Cum se obține, cât costă și ce semnificații are

Violeta Badea / 09.03.2021, 10:12

Ce înseamnă trandafir criogenat. Cum se obține, cât costă și ce semnificații are. Știai că există flori nemuritoare care nu se ofilesc niciodată? Da, ai auzit bine! Un nou trend în materie de cadouri florale face furori pe internet. Specialiștii din domeniu au găsit o nouă metodă de a păstra florile proaspete chiar și pentru o viață întreagă. În acest articol veți afla despre ce este vorba, cât costă și ce semnificații are.

Ce înseamnă trandafir criogenat

Florile pe care le-ai primit transmit un mesaj frumos, un gând bun și un sentiment plăcut, însă te poți bucura de ele doar pentru câteva zile, deoarece încep să se ofilească, își pierd culoarea și mirosul. Acesta este și motivul pentru care unele femei nu îndrăgesc aceste cadouri, ci preferă florile în ghiveci.

Ce-ai spune dacă ai afla că există flori nemuritoare, veșnic proaspete și colorate? Ba mai mult, acestea să nu necesite o îngrijire atentă din partea ta. Ei bine, florile conservate rămân naturale și totul datorită noilor tehnologii. Trandafirii criogenați sunt fascinanți și sunt la mare căutare, mai ales în această perioadă.

Trandafiri criogenati
Trandafiri criogenati

Cum se obține și cât costă

Aproape că nu îți vine să crezi cum trec zilele, iar florile rămân la fel de proaspete și vorbim de plante 100% naturale. Probabil te întrebi în ce constă această formulă magică. Criogenarea se face cu o aparatură specială care funcționează pe bază de vid. Metoda sutnt diverse: cea originală folosită pentru criogenarea trandafirilor este cea de înghețare a florilor, la minus 55 de grade, timp de trei săptămâni.

De aici și numele de „trandafiri criogenați”. UO altă variantă este folosirea glicerinei pentru conservare, iar alții folosesc substanțe speciale care extrag toată apa din flori, după care pur si simplu „colorează” trandafirii în nuanța dorită. Prețul diferă în funcție de tehnologia folosită sau de mărime. Astfel, un fir simplu de trandafir costă de la 50 la 100 de lei, iar buchetele de mireasă din trandafiri criogenați ajung și la 500-700 de lei.

Ce semnificații are trandafirul criogenat

Trandafirii criogenți îi poți oferi pentru a marca un anumit moment, iar avantajul este că „amintirea” se va păstra vie cel puțin 25 de ani. În continuare îți vom prezenta semnificațiile acestor flori minunate și nemuritoare.

  • Trandafirii roșii simbolizează iubirea veșnică

Trandafir criogenat rosu
Trandafir criogenat rosu

O floare nemurioare este alegerea potrivită pentru a-ți arăta iubirea veșnică față de partenerul de viață. Este cadoul perfect pe care îl poți oferi la aniversarea unui anumit număr de ani de la căsătorie sau chiar în momentul cererii în căsătorie. Dacă vrei să marchezi un astfel de moment, recomandarea specialiștilor este să alegi un trandafir roșu.

  • Trandafirii galbeni sunt flori ale optimismului

Trandafir criogenat galben
Trandafir criogenat galben

 

Trandafirii criogenați de culoare galbenă nu reprezintă gelozia, așa cum te-ai gândi. Aceste flori deosebite reprezintă bucuria și optimismul. Trandafirii criogenați de culoare galbenă îi poți oferi la o aniversare sau cu o cazia unei sărbători.

  • Trandafirii albi marchează o renaștere

Trandafir alb criogenat
Trandafir alb criogenat

Trandafirii criogenați de culoare albă reprezintă un nou început sau alegerea unui nou drum în viață. Este cadoul ideal pe care îl poți dărui la botezul unui copil. Simbolizează puritatea și fragilitatea.

  • Trandafirii roz semnifică un nou început

Trandafir criogenat roz
Trandafir criogenat roz

Dacă ai o persoană dragă care tocmai și-a schimbat locul de muncă, are parte de o reulită pe plan personal sau a trecut cu bine peste o perioadă mai grea. Atunci trebuie să păstreze în suflet aceste momente frumoase, iar un trandafir criogenat va fi cel care îi va aduce aminte de aceste clipe.