Home » Life & Style » Ce lucruri nu ar trebui puse în mașina de spălat vase. Ar fi un dezastru

Ce lucruri nu ar trebui puse în mașina de spălat vase. Ar fi un dezastru

Ileana Mladinoiu / 07.06.2021, 12:05
Ce lucruri nu ar trebui puse în mașina de spălat vase. Ar fi un dezastru

Foarte practică pentru spălarea multor ustensile fără oboseală, mașina de spălat vase nu este în niciun caz o încăpere de depozitare. Trebuie să fiți foarte atenți la tot ceea ce puneți în ea. Mașinile de spălat vase facilitează viața în multe gospodării, cu condiția să nu puneți în ele cam tot ce vă vine la mână, referindu-ne, desigur, la veselă și alte obiecte de uz casnic.

Ce lucruri nu ar trebui puse în mașina de spălat vase și de ce

Într-adevăr, diverse ustensile, accesorii și veselă nu pot lua drumul către mașina de spălat vase, pentru că unele materiale din care sunt realizate, de exemplu, pot fi deformate din cauza temperaturii ridicate.

Ce lucruri nu ar trebui puse în mașina de spălat vase
Mașina de spălat vase

1.Vasele și ustensilele antiaderente

Spălarea acestor articole, făcute din materiale speciale, în aparat duce la modificarea proprietăților antiaderente. De aceea, merită puțin respect. Or, forțându-le, durabilitatea lor se reduce. Spălarea manuală cu un burete non-anbraziv, apă fierbinte și detergent ușor rezolvă mai simplu problema lor.

2.Ustensilele din lemn

Introduse în mașina de spălat vase, acestea se vor deforma și slăbi prin spălare, în special din cauza temperaturii ridicate.

3.Vesela cu modele aurii sau argintii

Indiferent dacă sunt aurii sau argintii, aceste modele de veselă pot dispărea în cele din urmă.

4.Cuțitele profesionale de bucătărie

Fiind de înaltă calitate se pot deteriora cu ușurință.

5.Vesela de cristal

Vasele de cristal foarte fragile pot fi deteriorate rapid la spălare. Detergenții pot lăsa urme și le pot reduce strălucirea. În plus, cristalul chiar se poate sparge.

6.Obiectele din plastic

Datorită căldurii, acestea se pot topi și se pot deforma. Mai rău este că temperaturile ridicate topesc materialele și eliberează substanțe chimice toxice pentru sănătate.

7.Oalele și tigăile din cupru

Deoarece cuprul este u material căruia nu-i place căldura, la care se adaugă detergenții agresivi, se recomandă o spălare manuală și o lustruire cu suc de lămâie. Le va face să strălucească.

8.Obiectele prea murdare

Nu uitați să îndepărtați reziduurile, fiindcă ar putea înfunda filtrele mașinii de spălat vase.

9.Ambalajele de unică folosință

Acestea sunt foarte fragile și nu mai pot fi funcționale după introducerea în mașină.

Alte cauze care pot provoca daune articolelor de uz casnic

În mașina de spălat, articolele dvs. sunt afectate în timpul ciclului de spălare. Mai mult, produsele de curățare utilizate pentru mașinile de spălat vase pot fi abrazive. Peste toate aceste caracteristici, există temperatura ridicată a apei din mașină, care poate deteriora grav ustensilele cele mai fragile.

Cu toate programele pentru astfel de articole delicate, unele accesorii pot fi deteriorate în timpul ciclului de spălare. De aceea, se recomandă sortarea lor înainte de a le pune în mașina de spălat vase. Acest lucru vă va împiedica să aveți surprize neplăcute.

Sfaturi pentru îndepărtarea mirosurilor urâte

Dacă spălarea vaselor dvs. este însoțită de mirosuri neplăcute, vă sfătuim:

  • Lăsați întotdeauna ușa mașinii de spălat vase întredeschisă când este goală;
  • Adăugați trei linguri de bicarbonat de sodiu în cada mașinii de spălat vase, înainte de a-I da drumul să meargă în gol.
  • Pulverizați oțet alb pentru dezinfectare și nu veți mai avea niciun miros neplăcut.