Home » Life & Style » Ce nouă funcție introduce WhatsApp. Milioane de utilizatori așteptau asta cu mare interes

Ce nouă funcție introduce WhatsApp. Milioane de utilizatori așteptau asta cu mare interes

Manolică Anca / 05.03.2021, 13:53
Ce nouă funcție introduce WhatsApp. Milioane de utilizatori așteptau asta cu mare interes

Surprize noi din partea Whatsapp. S-a anunțat introducerea unei noi funcții, așteptată cu mare interes de milioane de utilizatori. Iată ce nouă funcție introduce WhatsApp și cum vine aceasta în sprijinul clienților săi.

Ce nouă funcție introduce WhatsApp

Vești bune din partea Whatsapp, care a anunțat că toţi utilizatorii pot de acum să realizeze apeluri audio şi video și din cadrul versiunii de desktop a aplicaţiei, în modul one-to-one. Dacă la finalul anului 2020 a avut loc o pre-lansare, în care s-a dat acces unui număr limitat de utilizatori, acum toţi utilizatorii WhatsApp au, sau urmează cât de curând, să aibă acces la noile facilităţi. Mai mult, pe viitor, Whatsapp intenționează să extindă această metodă şi la apelurile video şi la apelurile vocale de grup.

În ultimul an, din cauza pademiei de coroavirus, oamenii au fost dependenți de tehnologie. Fie că au trebuit să converseze cu colegii de birou, fie că au vorbit cu rudele din străinătate, numărul apelurilor pe WhatsApp au crescut enorm. O creștere majoră s-a remarcat și în cazul apelurilor lungi. Atât de mult încât pe 31 decembrie 2020 compania a înregistrat recordul pentru cel mai mare număr de apeluri efectuate într-o singură zi. Astfel, s-au efectuat nu mai puțin de 1,4 miliarde de apeluri vocale şi video.

„Deoarece mulţi oameni sunt încă departe de cei dragi şi mulţi se adaptează la noile moduri de a lucra de la distanţă, dorim ca apelurile WhatsApp să semene cu conversaţiile reale cât de mult posibil, indiferent de dispozitivul utilizat sau de locul de pe planetă unde te afli”, a transmis Whatsapp într-o notă.

Grație noii opţiuni, utilizatorii vor putea interacţiona mai uşor cu colegii de muncă sau cu membrii familiei, de pe ecrane mai mari: „Apelurile desktop au fost concepute pentru a funcţiona atât în ​​modul portret, cât şi în landscape”.

Toţi utilizatorii Whatsapp pot de acum să realizeze apeluri audio şi video din versiunea desktop
Toţi utilizatorii Whatsapp pot de acum să realizeze apeluri audio şi video din versiunea desktop

Apelurile vor fi criptate

Aplicația pentru desktop a WhatsApp va fi valabilă atât pentru Mac, cât și pentru PC. Pentru a utiliza noua funcție de apel video, este necesar să se configureze aplicația desktop WhatsApp fie pe Mac, fie pe PC, ceea ce înseamnă că trebuie să fi fost utilizat înainte WhatsApp pe mobil. După ce se instalează aplicația pe computer, utilizatorii trebuie să scaneze un cod QR pentru a se conecta la aplicația desktop, după care se va putea utiliza versiunea desktop WhatsApp a contului obișnuit.

Lansarea face parte din încercarea producătorului de a mai elimina din diferenţele majore de funcţionalitate existente între aplicaţiile mobile şi cele de desktop, cele din urmă fiind clar defavorizate. De asemenea, apelurile făcute din versiunea descktop vor fi criptate, la fel ca cele inițiate de pe dispozitivele mobile. Whatsapp a insistat foarte mult pe marginea acestui aspect, după ce a pierdut mai multe milioane de utilizatori, ca urmare a deciziei de modificare a politicilor privind gestionarea datelor cu caracter personal.

Nu cu mult timp în urmă, WhatsApp le cerea celor aproximativ două miliarde de utilizatori ai săi să accepte noile condiţii de utilizare, care permit aplicaţiei să partajeze datele personale ale acestora cu compania ei mamă, Facebook. În caz de refuz, utilizatorii WhatsApp erau informaţi că nu vor mai putea să îşi acceseze conturile începând din 8 februarie. Însă, în urma revoltei iscate în rândul utilizatorilor, WhatsApp anunțat că intrarea în vigoare a acestor modificări se amână până în data de 15 mai 2021.